"Hteli su da izazovu efekat totalnog straha": Kristijan Golubović o Veljku Belivuku i njegovim vojnicima! (VIDEO)

01.04.2022

06:15

0

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i još 28 pripadnika njihove kriminalne grupe zakazano za 26. april

"Hteli su da izazovu efekat totalnog straha": Kristijan Golubović o Veljku Belivuku i njegovim vojnicima! (VIDEO)
Kristijan Golubović - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i i još 28 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe nikako da počne. Pripremno ročište zakazano je za 26., 27. i 28. april. Tada će biti saopštena odluka o izuzećiu sudije Vinke Beraha - Nikićević i članova njenog veća, ali i zamenika specijalnog tužioca Saše Ivanića. Prema nezvaničnim informacijama ti zahtevi su odbijeni, ali to mora da bude rečeno u sudnici.

Pripremno ročište, inače, zatvoreno je za javnost. Prvog dana kad je trebalo da se ono održi početak je kasnio nekoliko sati. Za to vreme specijalno obučen policijski pas doveden je da nađe skriveno oružje. Pas je, pored kompletne sudnice, njušio i sve osumnjičene. Tek kad je posle nekoliko sati utvrđeno da niko ne poseduje oružje, okrivljeni, sudsko veće, zamenik tužioca i branioci pušteni su u sudnicu broj 1.

Belivuk, Miljković i članovi njihove grupe optuženi su za pet ubistava, otmice, silovanje, kao i nedozvoljeno držanje droge i oružja.

Posle otkrivanja klanice u Ritopeku ovaj klan proglašen je najbrutalnijim ikada. Uprkos tome što devedesete godine prošlog veka važe za najkrvavije zbog mnogobrojnih surovih likvidacija u beogradskom podzemlju,

O Veljku Belivuku i njegovim vojnicima pitali smo Kristijana Golubovića, jednog od retkih preživelih aktera devedesetih.

- Mislim da je to jedna nova sfera i jedan novi model modernih gangstera koji su hteli da budu posebno surovi da bi nametnuli snagu u kriminalnom miljeu. Oni su doneli nešto novo i nakon "zemunaca", kada smo rekli da više novog na temu brutalnosti ne može da bude. E sada, s mog gledišta, s obzirom na to kako sam ja prošao u životu, ne mogu da kažem da su oni to uradili sve dok se ne dokaže na sudu i pravosnažno budu osuđeni. Znači, ono što smo slušali o njima zaista je brutalno, poredi se sa jednom od najvećih mafijaških likvidacija na ovim prostorima, i mislim da je cilj da izazove efekat totalnog straha ili vladavine sile među kriminalcim - kaže za 24sedam Kristijan Golubović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike