Ukrajinci "zarobili" srpsku snajperistkinju koja robija u Požarevcu: Fama oko Bagire!

28.03.2022

14:47

1

Autor: 24sedam

"Reč o Danijeli Lazović koja se bori za Ruse u Ukrajini još od 2014. godine i ima najmanje 40 "recki" na svom snajperu"

Ukrajinci "zarobili" srpsku snajperistkinju koja robija u Požarevcu: Fama oko Bagire!
Danijela Lazović Bagira 1 - Copyright Youtube Printsreen

Medijski rat koji se vodi protiv Srbije, naročito u regionu, dobio je svoj vrhunac objavom u "Dnevnom avazu". Ovo sarajevsko glasilo prenelo je notornu laž iz Ukrajine da su tamošnji vojnici zarobili srpsku snajperistkinju pod nadimkom Bagira, koja se borila na strani Rusa, iako je ona već dve godine u zatvoru u Požarevcu!

- Reč je o Danijeli Lazović koja se bori za Ruse u Ukrajini još od 2014. godine i ima najmanje 40 "recki" na svom snajperu, od kojih dobar broj otpada na civile - prenosi "Avaz" tekst sa Fejsbuk stranice ukrajinskog Ministarstva odbrane.

Takođe, u pomenutom tekstu piše da su "srpsku plaćenicu njeni saborci ranjenu i bez mogućnosti bega ostavili na bojnom polju". Kako je rekao ukrajinski volonter Vlad Ivanov, njoj je pružena potrebna medicinska pomoć i trenutno je na lečenju.

Da je reč o neverovatnoj podmetačini ukrajinskih vlasti koju su brže-bolje, u nameri da naškode interesima Srbije, prigrabili mediji bliski bošnjačkim krugovima u Sarajevu, potvrđuje i to da se Lazovićeva trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u KPZ Požarevac!?

Inače, ona jeste bila uključena u borbe proruskih paravojnih formacija od 2014. i vojevala je na području Donjecke oblasti. Međutim, odmah po povratku u Srbiju, oktobra 2020, lišena je slobode i upućena na izdržavanje kazne u trajanju od šest i po godina, a na osnovu presude Višeg suda u Beogradu, zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. Takođe, protiv nje je iniciran i sudski postupak zbog sumnje da je izvršila krivično delo učestvovanje u ratu ili oružanom sukobu u stranoj državi, koji je još u toku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike