Prolila se krv u četiri srpske porodice u poslednja 24 sata: Sinovi okrvavili ruke i zauvek zatvorili kuće! (FOTO/VIDEO)

22.03.2022

20:10

0

Crni niz jezivih zločina u poslednja dva dana

Prolila se krv u četiri srpske porodice u poslednja 24 sata: Sinovi okrvavili ruke i zauvek zatvorili kuće! (FOTO/VIDEO)
ubistva - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Katarina Mihajlović/Lj.K.

U poslednja 24 sata u Srbiji su se dogodile četiri stravične porodične tragedije koje su uznemirile stanovnike Smederevske Palanke, Niša, Beograda. Crni niz počeo je stravičnim zločinom u selu Kusadak, u kome je sin usmrtio oba roditelja, a nastavljen je crnim vestima o smrti niških supružnika, vešću iz beogradskog naselja Ripanj da se sin ubio posle očeve smrti, te užasnim događajem na opštini Palilula, kada je sin usmrtio majku.

Stariji bračni par pronađen je mrtav jutros oko devet sati u svojoj porodičnoj kući u niškom naselju Pantelej. Naime, policiju i Hitnu pomoć alarmirale su komšije kojima je bilo sumnjivo što se supružnici od petka nisu pojavljivali u dvorištu.

Prema prvim informacijama, za sada ništa ne ukazuje da su žrtve nasilne smrti, ali se utvrđuje da li su umrli prirodnom smrću, kao i da li su, možda, popili neke lekove. Prve komšije kažu da su alarmirale policiju jer supružnici pet dan nisu izašli iz kuće, a sve roletne na prozorima bile su spuštene.

- Bilo nam je to sumnjivo, pozvali smo policiju, a onda su stigli i vatrogasci koji su provalili vrata i videli da su mrtvi, kaže ova komšinica, dok druga dodaje, da su u pitanju bili fini i dobri ljudi.

- Ona je učiteljica, bili su kulturni, obrazovani, vaspitani ljudi, i deca su im isto dobra, pametna. Pre neki dan smo se videli u trgovini, a moj sin je video deda Miju u petak uveče, kada je išao da se šiša. Neprijatelje nisu imali, lepo su se slagali, za primer bili svima nama – dodaje komšinica.

Užas u Smederevskoj Palanci

Miloš Ignjatović (33) kako se sumnja ubio je juče oko 14.30 časova, hicima iz očevog pištolja, oca Acu koji je bio pored traktora, a majku Gocu ustrelio je u kući. Goca je imala probleme sa kolenima i slabo se kretala. Zločin se dogodio u mestu Bubanja kod Smederevske Palanke, gde su Ignjatovići imali vikendicu, a motiv zločina nikom nije poznat.

Miloš je godinu dana boravio u Holandiji, a u Srbiju je stigao pre 15 dana. U Holandiji je radio u nekoj firmi, ali je izgubio posao. Kad se vratio u zemlju, očevom bratu od ujaka vratio je 400 evra, koje je ranije pozajmio za put.

Posle zločina, Miloš je dotrčao kod očevog brata od strica sav izbezumljen i rekao da je napravio glupost.

- Dotrčao je kod mene i rekao "Ubio sam Acu i Gocu". Mislio sam da se zafrkava, ali kad sam ga pogledao i video da je uplakan, poverovao sam mu. Otrčao sam do njihove kuće i video Acu u lokvi krvi, a u kući i Gocu. Miloš mi je sve vreme unezvereno govorio: "Ajde da pokušamo da ih oživimo". Zvao sam Hitnu pomoć i policiju i ubrzo su došli - kaže brat od strica ubijenog Milan Ignjatović.

24sedam/Lj.K.
 

Kad je stigla policija Miloš se nije odupirao hapšenju. Rekli su mu da legne na pod i bacio se na zemlju. Odmah je kroz suze rekao "Ja sam kriv". Stavljene su mu "lisice" na ruke i  odveden je, a tela su poslata na obdukciju.

- Svi smo šokirani. To je ranije bila jedna kuća. Potresen sam i ne mogu da verujem da se ovo dogodilo. Miloš ima brata lekara u Beogradu, to je Acin i Gocin drugi sin. Obavešten je i čekamo da dođe. Imali su sitna neslaganja kao u svakoj porodici, ali ovo niko nije očekivao - kroz suze priča Milan Ignjatović.

Goca i Aca su svaki dan dolazili u vikendicu u Bubanji iz Kusadka gde su imali dve lepe kuće u centru gde su živeli. U Bubaniji su držali guske, koze i dolazili svaki dan kako bi održavali domaćisntvo. Jutros su stigli oko 8 sati. Pozdravili su se sa rođacima. a nekoliko sati kasnije dogodio se strašan zločin.

Aca je bio nastavnik muzičkog u školi i godinama je svirao u kafanama kao harmonikaš. Svi su ga poznavali i cenili.

Milošu određen pritvor

Miloš I. (33), osumnjičen da je juče u selu Kusadak ubio svoje roditelje, doveden je danas na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Smederevu, ali nije ispitan zbog psihičkog stanja u kome se nalazi.

- Uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo , osumnjičeni M. I. je doveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Smederevu. Međutim, zbog psihičkog stanja u kom se nalazio, istog nije bilo moguće saslušati. Tužilaštvo je podnelo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Smederevu predlog za određivanje pritvora zbog opasnosti da će uticati na svedoke koje tužilaštvo planira da ispita, zbog opasnosti da ne ponovi krivično delo i zbog uznemirenja javnosti - saopštilo je Više tužilaštvo u Smederevu.

Prema nezvaničnim informaijama Milošu I. određen je pritvor po sva tri osnova.

- On je prilikom hapšenja bio potpuno go, a sve vreme je ponavljao da je Isus Hristos i Bog lično. Mladiću je uzeta i krv na analizu, a navodno je utvrđeno da je u trenutku zločina bio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci - navodi se i dodaje da je urađena obdukcija tela njegovih roditelja, Andrije i Gordane I.

Horor u Ripnju

U naselju Ripanj, pronađena su sinoć beživotna tela oca i sina, Milana (96) i Momčila Markovića (74). Iako se u prvi mah nije znalo kako su stradali, nakon  što je policija obavila uviđaj, utvrđeno je da je deda preminuo u kući prirodnom smrću, a da se nakon toga njegov sin Momčilo ubio na livadi iza porodične kuće.

Telo nesrećnog Momčila pronašao je sin, koji je došao po pozivu majke.

Kako kaže, Momčilov sin Dejan, majka ga je tog popodneva nazvala da hitno dođe u Ripanj jer je dedi loše.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Pozvala me i rekli da dođem brzo jer deda umire i da ona ne sme da uđe u sobu, a da tate nigde nema. Došao sam hitno iz Beograda i zatekao dedu koji je već preminuo. Tate nigde nije bilo - kaže Dejan Marković, koji je, ne znajući gde mu je otac, izašao u dvorište da ga dozove:

- Izašao sam iz kuće i dozivao ga po dvorištu, ali se on nije odazivao. Primetio sam da psi laju na livadi, a kada sam došao do nje zatekao sam oca kako mrtav leži u lokvi krvi. Pored njega je bio pištolj i paklica cigareta.

Dejan dodaje i to da je njegov otac duže vreme bio depresivan jer su mu zbog duga od 6. 000 evra naovdno zelenaši uzeli kuću u centru sela, a onda su počeli da mu uzimaju i penziju.

Palilula, 24sedam
 

Tragedija na Paliluli

U beogradskom naselju Palilula, u ulici Mije Kovačević 11a, dogodio se danas jezivi zločin. Sumnja se da je Davor P. (55) ubio svoju majku Katarinu (78).

Kako nezvanično saznajemo, nakon zločina Davor je otišao u polcijsku stanicu i prijavio ubistvo. On je policajcima navodno rekao:  "Ubio sam majku", a onda bez otpora dozvolio da ga uhapse.

Komšije u šoku

Stanari zgrade, u beogradskom naselju, nisu čuli ništa.

- Šokirana sam, nisam ništa čula. Ovo je strašno - rekla je jedna stanarka zgrade.

Drugi sused navodi da je ubijenu komšinicu video juče.

- Katarinu sam poslednji put video juče ispred zgrade. Nikada se nije žalila na sina. Brinula se o mužu, bila je divna žena. Kada je pričala o sinu uvek je govorila da treba da dođe da pričuva oca dok ona ode u nabavku, ali se nije žalila na njega  - kaže komšija iz susedne zgrade sa kojim se pokojna družila.

Stariji bračni par navodi da je poznavao ubijenu ženu.

- Viđali smo Katarinu kada izađe da baci smeće i ode do prodavnice. Ovako je uvek bila ljubazna. Brinula se o suprugu. Sina nismo poznavali - kazali su oni.

Zgrada u kojoj se pomenuti užas dogodio utonula je u mrak, a stanari iste su na prozore spustili roletne. Policija je zapečatila stan broj devet, na prvom spratu zgrade, u kojem se ubistvo desilo. 

Na mestu zločina je pronađen krvavi nož. Policija je obavila uviđaj, a na licu mesta su bili zamenik Višeg javnog tužilaštva i inspektori kriminalističke policije.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su D. P. (1967) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo. Kako se sumnja, on je u stanu na Paliluli usmrtio svoju sedamdesetosmogodišnju majku.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike