Drugi Džonićev sin uskoro na slobodi: Telefon ga oslobađa krivice?

10.03.2022

15:19

0

Autor: 24sedam

Prošle nedelje iz pritvora je pušten Stefanov brat Milan za koga je takođe utvrđeno da nema dokaza da je učestvovao u svirepom ubistvu Đokića

Drugi Džonićev sin uskoro na slobodi: Telefon ga oslobađa krivice?
Stefan Džonić - Copyright Foto: 24sedam/Facebook

Advokat Filip Domazet, branilac Stefana Džonića, osumnjičenog da je učestvovao u ubistvu tročlane porodice Đokić, podneo je danas Višem sudu u Nišu predlog da njegov klijent bude pušten iz pritvora.

- Rezultati veštačenja njegovog mobilnog telefona pokazali su da on nema nikakve veze sa krivičnim delom za koje se tereti. S obzirom na to da je istraga u završnici, te da izvedeni dokazi ne ukazuju na njega kao izvršioca, smatrao sam da je predlog za ukidanje pritvora osnovan - saopštio je Domazet.

Prošle nedelje iz pritvora je pušten Stefanov brat Milan za koga je takođe utvrđeno da nema dokaza da je učestvovao u svirepom ubistvu Đokića, a par dana ranije iz pritvorske jedinice Kazneno popravnog zavoda u Nišu izašla su i braća Aleksandar i Kostadin Milošević koji su takođe sumnjičeni za učešće u zločinu.

S obzirom na to da svi dokazi ukazuju da je jedini ubica vlasnika menjačnice Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije, njegov brat od tetke Goran Džonić, očekuje se da će do sredine aprila Više javno tužilaštvo protiv njega podneti optužnicu. U suprotnom i Goran Džonić će morati da bude pušten iz pritvora s obzirom na to da je maksimalno trajanje pritvora u istrazi šest meseci što ističe do tog datuma.

Porodica Đokić ubijena je u noći između 26. i 27. septembra u ataru sela Moravac a njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra. Zbog sumnje da su učestvovali u njihovoj likvidaciji uhapšen je Goran Džonić ali i njegovi sinovi i njihove komšije koje je Džonić označio kao izvršioce kako bi sebe opravdao. Sve ukazuje da je Goran rođake pobio da bi ih opljačkao jer je novac za koji se sumnja da je ukraden iz njihovog automobila, pronađen u garaži i na imanju njegovog sina Stefana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike