Odbeglom Zviceru se sudi u Novom Sadu, dodeljen mu branilac po službenoj dužnosti: Kao da je u zemlju propao posle hapšenja Belivuka

03.03.2022

10:57

0

Autor: 24sedam

Početak glavnog pretresa zakazan za 8. april

Odbeglom Zviceru se sudi u Novom Sadu, dodeljen mu branilac po službenoj dužnosti: Kao da je u zemlju propao posle hapšenja Belivuka
belivuk zvicer - Copyright 24sedam/Tanjug/Rade Prelić/MUP

Suđenje vođi kavačkog klana Radoju Zviceru odloženo je u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu jer je njegov branilac po službenoj dužnosti, koji mu je dodeljen pre nekoliko dana, tražio vreme da se upozna sa predmetom. Zbog toga je početak glavnog pretresa zakazan za 8. april.

Zviceru će se suditii u odsustvu jer je u bekstvu, a on je uz Slobodana Kašćelana označen kao vođa kavačkog klana koji se, osim škaljarskog, dovodi u vezu sa trgovinom narkoticima, ubistvima i drugim krivičnim delima.

Zviceru se svaki trag gubi u februaru prošle godine, nedugo nakon što su uhapšeni Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Pre dve godine, dok je boravio u Ukrajini, pokušan je atentat na njega, ali mu je supruga Tamara u poslednjem momentu spasila život.

Ovaj Kotoranin, kojeg godinama označavaju vođom kavačkog klana, u sukobu je sa škaljarskim klanom od 2014. godine zbog nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji, a taj rat između dva suprostavljena kotorska klana, prema pisanju medija, postao je sukob do istrebljenja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike