Zakazano suđenje Radoju Zviceru: Terete ga za falsifikovanje dokumenata - sudiće mu se u odsustvu!

25.02.2022

20:41

0

Istim predmetom je obuhvaćen i policajac koji se sumnjiči da je zloupotrebio službeni položaj

Zakazano suđenje Radoju Zviceru: Terete ga za falsifikovanje dokumenata - sudiće mu se u odsustvu!
Radoje Zicer - Copyright Radoje Zicer/MUP

Radoju Zviceru, navodnom vođi "kavačkog klana", za 2. mart je zakazano suđenje u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu.

Njega optužni predlog tereti za navođenje na overu neistinitog sadržaja i produženo krivično delo falsifikovanje isprave.

Na predlog novosadskog Višeg javnog tužilaštva, 20. maja 2021. godine za Zvicerom je raspisana poternica, pa će mu se, prema našim saznanjima, za pomenuta krivična dela suditi u odsustvu. Za dela koja mu se stavljaju na teret zaprećena je kazna od tri meseca do pet godina zatvora.

U tom predmetu, kako saznajemo, optužen je i policajac Đ. M., koji se sumnjiči da je zloupotrebio službeni položaj, a za to delo je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Mediji su ranije pisali da se Radoje Zvicer, po zemljama regiona i Evropske unije, kretao pod lažnim imenom Josip Babić, navodno rođen 6. februara 1979. u Orašju, u Bosni i Hercegovini. Stvarni Babić je, prema pisanju medija, rođen u nemačkom gradu Nirnbergu i on nikada nije vadio dokumenta BiH. Pošto je Babić, kako se pretpostavlja, odgovarao Zvicerovom opisu i starosti, Kotoranin je to navodno iskoristio, i preko svojih "kanala" u BiH izvadio pasoš.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike