Milan Kalinić oslobođen optužbi: Apelacija iz predmeta izdvojila snimke sa kamera, pa konstatovala da nije kriv

24.02.2022

14:46

0

Autor: 24sedam

Prvom presudom bio je oglašen krivim i osuđen na uslovno kaznu od deset meseci zatvora

Milan Kalinić oslobođen optužbi: Apelacija iz predmeta izdvojila snimke sa kamera, pa konstatovala da nije kriv
Copyright Milan Kalinić ,,Kec na jedanaest" screenshot

Glumac i voditelj Milan Kalinić oslobođen je optužni za nasilničko ponašanje u hali Aleksandar Nikolić, pred početak košarkaške utakmice između Crvene zvezde i Partizana.

Podsetimvo je druga po redu presuda koju je doneo Viši sud, pošto je prvom bio oglašen krivim i osuđen na uslovno kaznu od deset meseci zatvora, koja neće biti izvršena ukoliko u rodu od dve godine ne učini novo krivično delo.

Incident zbog kog se Kalinić, podsetimo, našao pred sudom dogodio se u aprilu 2019. u Beogradu

Tada je na parteru, zbog mesta za sedenje izbio sukob koji su snimile i kamere. Međutim, Apelacioni sud je izdvojio fotografije iz spisa predmeta, pa nije bilo dokaza iz kojih je sud mogao da zaključi da je Kalinić kriv.

- Inače, prvom presudom koju je ukinuo Apelacioni sud u Beogradu, Kaliniću je bila izrečena i mera zabrane prisustvovanja utakmicama crveno-belih, i to na taj način što je po odluci suda morao da svaku utakmicu koju igra Zvezda Kalinić morad da provede u stanicu policije. Kako je drugom presudom oslobođen optužbi, na snazi nije ni ova mera - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da i na ovu presudu tužilaštvo ima pravo žalbe.

Milan Kalinić od početka postupka negira navode optužnice i tvrdi da on nikoga nije tukao, već samo razdvajao sukobljene navijače u parteru.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike