FBI pronašao odbegle Amerikance u Crnoj Gori: Bavili se bankarskim prevarama i pranjem novca

24.02.2022

12:59

0

Autor: 24sedam

Odbegli trio tražen je zbog zločinačkog udruživanja s ciljem izvršenja bankarske prevare i pronevere,

FBI pronašao odbegle Amerikance u Crnoj Gori: Bavili se bankarskim prevarama i pranjem novca
FBI - Copyright FBI

Američki državljani Ričard Ajvazjan, njegova supruga Marijeta Terabelijan i snaha Tamara Dađan uhapšeni su u dve odvojene akcije izvedene 22. i 23. februara na području Budve i Tivta

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihovo hapšenje izvedeno je zahvaljujući kvalitetnoj i efikasnoj međunarodnoj saradnji sa FBI.

Trio koji se nalazio na listi traženih lica FBI-a, a za kojim je poternicu raspisao NCB Interpol Vašington, tražen je zbog zločinačkog udruživanja s ciljem izvršenja bankarske prevare i pronevere, 11 pronevera, osam bankarskih prevara, krađe identiteta i zločinačkog udruživanje sa ciljem pranja novca.

- Veruje se da su od marta do oktobra 2020. godine planirali da prevare Upravu za mala preduzeća, američku vladinu agenciju i finansijske institucije, preko sredstava koja su bila namenjena za fizička lica i kompanije pogođene pandemijom COVID-19. Oni su koristeći lažne i ukradene identitete podnesili lažne prijave za kredit Upravi za mala preduzeća i finansijskim institucijama kojom prilikom su oštetili budžet Sjedinjenih Američkih Država, a sebi pribavili imovinsku korist od preko 16 miliona dolara - saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da je prilikom hapšenja kod njih je pronađeno više falsifikovanih pasoša sa drugim identitetima koje su koristili prilikom skrivanja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike