"Pao je na kolena, prislonio se uz ogradu i rekao da mora da se odmori malo": Porodica pokreće prijavu protiv vlasnika staforda?

22.02.2022

21:27

1

Podsećamo, muškarac je preminuo od srčanog udara kada je u njegovo dvorište uleteo staford i napao porodičnog psa

"Pao je na kolena, prislonio se uz ogradu i rekao da mora da se odmori malo": Porodica pokreće prijavu protiv vlasnika staforda?
Srčani udar stariji čovek profimedia-0302943279 - Copyright Profimedia

Porodicu Nedeljković iz Leskovca zadesila je velika tragedija kada je na njihovog psa u porodičnom dvorištu nasrnuo staford, zbog čega je glava porodice Jovan (75) doživeo infarkt i preminuo.

Kako pričaju za "Kurir" njegovi rođaci skrhani bolom, staford je ušao u dvorište gde su bila i deca, pa se Jovan verovatno zbog toga i uplašio.

Posle napada na psa Lea, staford je pobegao i potom nasrtao na druge u ovoj i okolnim ulicama, a uhvaćen je tri kilometra dalje. Hrabri pas Leo preživeo je nalet staforda, verovatno jer je branio svoj dom.

- Pošao sam u park sa svoje dvoje dece i bratovljevom decom. Taj staford je ušao u dvorište i tu, na nekoliko metara od kuće, počeo da se guša sa našim psom Leom. Prvo što sam dohvatio bila je neka metla. Otac i brat su izašli jer su čuli da deca glasno plaču i vrište. Staford je vukao našeg Lea do kapije. Pokušavali smo da ga udarimo i da ih razdvojimo, i na kraju, nekako je taj krvoločni pas pustio Lea - priča Jovanov sin Bratislav.

- Iako skoro onesvešćen, staford se pridigao i opet pokušao da uđe u dvorište. Zatvorili smo kapiju, svi smo se uzrujali. Otac je ušao s ulice u dvorište, savio se, navalio ruke na kolena. Rekao je da će sesti da se odmori pored ograde. Brat ga je hladio vodom. Pritrčala je doktorka iz komšiluka dok nije došla Hitna pomoć. I šta da kažem... Srčani udar je bio jak. Pokušali smo reanimaciju, okrenuli ga na bok... To se sve izdešavalo u pet minuta - dodaje on.

Jovanovi sinovi razmišljaju o pokretanju krivične prijave, jer su saznali da je taj staford pobegao vlasniku koji ga je na društvenim mrežama prvo tražio, pa potom obrisao objavu o potrazi.

Bojan Nedeljković kaže da je otac bio vrlo vezan za Lea, psa koji nikada nikoga nije napao.

- Otac je bio mnogo vezan za našeg psa. Svakodnevno je provodio vreme s njim. Eto, i sada je pokušao da pomogne našoj kuci, i pomogao joj je protiv krvoločnog psa, ali svoj život je ugrozio. To sve je bio veliki šok za njega. Kada se stišala situacija, njegovo srce nije moglo da izdrži. On je bio vitalan penzioner od 75 godina koji je svakog dana vozio bicikl, mogao je da poživi još najmanje 15 godina. Poslednjih godina nije imao veće stresove - priča drugi sin Bojan.

Iz preduzeća "Komunalac" iz Leskovca kažu da se staford sada nalazi u azilu "Željkovac" kod Leskovca.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike