"Gnušamo se...": Antićeva porodica se oglasila o navodima da je zlostavljao ćerku

22.02.2022

14:47

0

"Istina je da je Oliver Antić imao vanbračnu ćerku...", izjavila je porodica

"Gnušamo se...": Antićeva porodica se oglasila o navodima da je zlostavljao ćerku
oliver antic knjiga zalosti 2202 2022 foto sivacki (3) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Porodica preminulog ambasadora Srbije i profesora Pravnog fakulteta Olivera Antića reagovala je danas povodom navoda u pojedinim medijima.

Porodica "s gnušanjem odbacuje" sve što se nalazi u prijavi, kao i "bilo kakvu pomisao, insinuaciju i ideju o takvim monstruoznostima".

Potvrđeno

Prvo Osnovno javno tužilaštvo u Beogradu potvrđuje da je podneta krivična prijava protiv Olivera Antića od strane zakonske zastupnice maloletne oštećene N.T., zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje iz člana 182 stav 2 u vezi člana 180 stav 1 KZ.

U saopštenju koje potpisuju supruga, ćerka, sestra i sestričina Olivera Antića ističe se da je on bio ljudska i profesionalna veličina, posvećen suprug i brižna očinska figura sa kojim su decenijama živeli i uz koga su srećno odrastali.

''Ni u jednom trenutku našeg života nijednim svojim gestom nije učinio ništa što bi kod bilo koga od nas stvorilo i najmanje zrno sumnje u njegovu čestitost i integritet'', navela je porodica.

Printscreen/YouTube/RTS
 

Dodaju da je njegova porodica danas suočena sa "najpodlijim oblikom pokušaja iznude", koji, kažu, već dugo traje od strane osobe koja je ''po navodima ljudi koji je poznaju patološki lažov i manipulator najgore vrste''.

''Istina je da je Oliver Antić imao vanbračnu ćerku i to nikada nije bila tajna u porodici Antić. Vanbračnu ćerku koju smo finasijski obezbedili, kupivši joj je stan u Beogradu u kojem po našim saznanjima živi sa majkom'', navedeno je u saopštenju.

Navodi se i da je "Katarina Tasić-Ditrić nedvosmisleno pokazala spremnost da maloletnu ćerku besprizorno iskoristi za ostvarivanje materijalne dobiti, kao i da tim lažima dodatno vređa decu koja su stvarno zlostavljana".

''Naš Oliver je tragično preminuo, noseći slomljeno srce u grudima. Njegovu čast ćemo zaštititi na sudu'', poručuje porodica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike