Koferi puni zlatnog nakita: Carinici sprečili krijumčarenje na Batrovcima

21.02.2022

14:58

0

Najmasivniji pojedinačni komad nakita je 85 grama teška narukvica optočena dukatima

Koferi puni zlatnog nakita: Carinici sprečili krijumčarenje na Batrovcima
1(13) - Copyright Foto: Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom na gradničnom prelazu Batrovci sprečili pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita teškog 716 grama, koji je jedan putnik pokušao da prenese u prtljagu preko granice.

Zlatni nakit otkriven je kada je na ulaznu stranu prelaza Batrovci pristigla "škoda oktavija VRS", švajcarskih registarskih oznaka, kojom su četiri osobe putovale iz Švajcarske ka Severnoj Makedoniji.

Foto: Uprava carina
 

Na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave i nose li neke dragocenosti sa sobom, svi putnici su odgovorili da kod sebe imaju samo lični prtljag.

Detaljnim pregledom, međutim, u dva kofera pored ličnih stvari zapakovana je i pozamašna količina zlatnog nakita, koji niko nije pomenuo. Reč je o 716 grama raznog nakita, za koji se kao vlasnik javio putnik koji je sedeo na zadnjem sedištu.

Foto: Uprava carina
 

Pored lančića, narukvica, minđuša i prstenja, u prtljagu ovog 47-godišnjeg severnomakedonskog državljanina, našlo se i 39 dukata ukupne težine više od 135 grama.

Najmasivniji pojedinačni komad nakita je 85 grama teška narukvica optočena dukatima.

Zajedno sa ovim slučajem, na našim prelazima, da podsetimo, u samo tri dana zaplenjeno je više od 4,2 kilograma zlata otkrivenog ispod patosnice u automobilu, ispod pazuha i sada u ličnom prtljagu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike