Ključni čovek klana Osmani luksuzni apartman na vrhu Poreča zamenio ćelijom: Hiljade evra mu našli u paketu uložaka u kupatilu!

20.02.2022

10:50

0

Španski dnevnik Diario de Majorka, pozivajući se na policijske izvore, tvrdi da je policija u hotelu u Poreču zaplenila 56.000 evra, nekoliko kompjutera i mobitela i dva pištolja

Ključni čovek klana Osmani luksuzni apartman na vrhu Poreča zamenio ćelijom: Hiljade evra mu našli u paketu uložaka u kupatilu!
Baškim Osmani levo - Copyright Profimedia

Čovek zbog koga je Evropol pokrenuo jednu od najvećih policijskih operacija u poslednje vreme, kojom je razbijena kolosalna mreža za krijumčarenje kokaina u Evropi, posle hapšenja mirno čeka odluku suda u ćeliji pulskog zavora.

Baškim Osmani (56), Albanac sa Kosova sa hrvatskim pasošem, ključni čovek klana Osmani, želi što pre da napusti Hrvatsku. U Španiji će, uveren je, razjasniti celu "zbrku" oko svog hapšenja.

Premda je svoj luksuzni apartman na vrhu porečkog hotela Palažo, čiji je vlasnik, naprasno zamenio zatvorskom ćelijom u pulskom zatvoru, gde su ga u sredu posle podne doveli pravosudni policajci, kako saznaje Jutarnji, nije preterano uznemiren zbog novonastale situacije.

Osmaniju su u utorak rano ujutro, oko sedam sati, u porečki hotel upali hrvatski policajci kojima su se pridružila i dvojica španskih kolega, prenosi Hina.

Počela je pretraga koja je, prema rečima pulskog advokata Matije Miloša, jednog od dvojice branitelja Osmanija, trajala sve do 18.30 sati.

Španski dnevnik Diario de Majorka, pozivajući se na policijske izvore, tvrdi da je policija u hotelu u Poreču zaplenila 56.000 evra, nekoliko kompjutera i mobitela i dva pištolja.

U pretrazi njegove vile u Španiji, navodi taj list, istražiteljima je trebalo dosta vremena da otvore sef. U njemu su pronašli neznatne količine novca, nakita i dokumenata.

Profimedia/Ata Images/ Politia nacional
 

 


U kupatilu, medutim, pronašli su svežnjeve od nekoliko hiljada evra, sakrivene u paketu uložaka. U pretrazi su, prema španskim medijima, učestvovali i agenti americkog FBI-a.

Mediji u toj zemlji i Nemačkoj izveštavaju da su dve osobe uhapšene i u poznatoj hamburskoj četvrti St. Pauli.

Ovom je akcijom razbijena jedna od najmoćnijih mreža za krijumcarenje kokaina koju je organizirala albanska mafija. U akciji je učestvovalo sedam zemalja, a većina operacija odvijala se u Belgiji i Španiji.

Pretresi su izvršeni na 80-ak lokacija i uhapšeno je 45 osumnjicenih. Niz paralelnih akcija odvijao se i u Hrvatskoj, Nemackoj, Italiji i Holandiji.

Osumnjičeni su navodno uvozili kokain iz Latinske Amerike u razne evropske luke, a drogu su prevozili avionima, brodovima, automobilima i kamionima.

Drogu su potom prodavali na veliko. Novac su prali kroz niz firmi u raznim zemljama, uključujuci Hrvatsku i Španiju, piše Jutarnji list.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji list

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike