Čazimov brat švercovao kokain sa misterioznim Titom? Članovi klana Osmani putovali u Dubai i Kolumbiju

20.02.2022

07:27

0

Grupa u okviru koje su uhapšeni Osmanijev otac i supruga kokain je dopremala velikim teretnim brodovima iz Južne Amerike

Čazimov brat švercovao kokain sa misterioznim Titom? Članovi klana Osmani putovali u Dubai i Kolumbiju
klan osmani - Copyright Profimedia/Ata Images/ Politia nacional

Albanac s Kosova i Metohije Baškim Osmani, koji je u javnosti poznat kao jedan od vođa kriminalne grupe koja se bavi prodajom droge i pranjem novca, ali i kao brat Ćazima Osmanija, uhapšen je u akciji Evropola u Hrvatskoj, a njegovi otac i supruga u luksuznoj vili na Majorki. Grupa koja je razbijena u akciji Evropola drogu iz Južne Amerike je unosila u Evropu, a sumnja se da je vođa grupe zapravo u Dubaiju.

Kako prenose mediji s Majorke, grupa u okviru koje su uhapšeni Osmanijev otac i supruga kokain je dopremala velikim teretnim brodovima iz Južne Amerike.

- Droga je bila spakovana u kontejnere, a kada bi stigla u belgijske luke, transportovana je po Evropi privatnim avionima - navode mediji.

Tito - vođa Balkanskog kartela

 

Nezvanično, ispituje se da li je Osmani sarađivao s misterioznim Edinom Gačaninom Titom, vođom balkanskog kartela, koji sedište ima upravo u Dubaiju.

- Prema pisanju španskih medija, grupa čiji je deo bio Osmani često je putovala u Dubai, Meksiko i Kolumbiju. S obzirom na to da je poznato da Tito živi u Dubaiju i radi odatle, sumnja se da su oni bili povezani upravo s njim. Policija proverava da li je Osmani bio povezan s Titom, odnosno da li su u narko-poslovima blisko sarađivali - navodi izvor Kurira.

 U ranijim akcijama, kao što je "Musala", u kojoj su razbijene ćelije kavačkog klana, ispostavilo se da je Tito imao svoje ljude, naročito u Španiji, te da su oni radili za njega. Nije isključeno i da je Osmani, koji se tereti za šverc kokaina kroz velike evropske luke, sarađivao s njim.

 

Baškim negira

Printscreen/YouTube/ Gangland Germany
 

 

Hrvatski "Jutarnji list" preneo je navodnu izjavu Baškima Osmanija nadležnim organima nakon hapšenja u Poreču, u hotelu koji je u vlasništvu njegovog brata Ćazima.

Već više od 30 godina bavim se legalnim poslovima, imam kuću u Palma de Majorki, odakle sam i doputovao u subotu, 12. februara, preko Londona i Italije u Hrvatsku. Imao sam rezervisanu kartu za povratak u nedelju, 20. februara. Nemam ništa protiv da me predaju španskim vlastima, nemam nikakve veze sa onim za šta me terete - navodno je rekao Osmani prilikom hapšenja u hotelskoj sobi.

Akcija Evropola u kojoj je uhapšen Baškim Osmani koordinisano je izvedena u Španiji, Belgiji, Nemačkoj, Holandiji, Hrvatskoj, Italiji i Velikoj Britaniji, uz saradnju FBI i Nacionalne britanske agencije za kriminal.

 

Istraga počela još 2018.

Profimedia
 

 

- Operacija je počela 2018. stvaranjem zajedničke radne grupe između Španije i Belgije nakon hapšenja visokog člana kriminalne organizacije koji se trenutno nalazi u pritvoru. U januaru 2020. istražitelji su uspeli da zaplene 440 kilograma kokaina u Barseloni, gde su uhapšena četiri albanska državljana u akciji u kojoj je učestvovala i DEA, američka agencija za borbu protiv droge - piše španski El Pais. - Ove nedelje je organizaciji zadat završni udarac istovremenim pretresima u Španiji, Nemačkoj, Holandiji, Italiji, Belgiji, Hrvatskoj i Velikoj Britaniji i učešćem 580 pripadnika policije. Među osam uhapšenih na Majorki, kako se navodi, nalaze se i Osmanijevi otac i supruga. - Policija je upala u velelepnu vilu s bazenom u kojoj je pronađena velika količina novca, ali i luksuzni automobili. U posebnoj prostoriji nalazio se zasad marihuane - navodi izvor.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike