"Meci su fijukali kao da smo u Kolumbiji": Ispovest braće koja su u Obrenovcu preživela pucnjavu na bar u vlasništvu pevača

17.02.2022

14:31

0

"Staklo mi je poseklo teme, a povredio sam i kolena prilikom pada", priča Aleksandar T.

"Meci su fijukali kao da smo u Kolumbiji": Ispovest braće koja su u Obrenovcu preživela pucnjavu na bar u vlasništvu pevača
Ilustracija - Copyright Youtube printscreen

Aleksandar T. lakše je povređen, a njegov brat Saša F. prošao je bez povreda u pucnjavi u Obrenovcu, kada je nepoznati napadač otvorio vatru na lokal u kome su slavili 16. rođendan Sašine ćerke. U trenutku pucnjave, u lokalu je bio i Džef Hrustić, pevač i vlasnik ovog ugostiteljskog objekta.

Pucnjava se dogodila u sredu uveče, nešto posle 20 časova, kada se muškarac, koji čak nije bio ni maskiran, kolima sa stranim tablicama zaustavio ispred lokala i iz pištolja ispalio osam hitaca. Meci su probili staklo i napravili materijalnu štetu, a srča je pogodila Aleksandra koji se u tom momentu nalazio pokraj vrata i posekla ga po temenu.

- Stajao sam ispred vrata i snimao telefonom mog brata Sašu kako pleše sa našim roditeljima, pošto smo retko svi zajedno. U tom momentu je grunulo pored moje glave, pa sam skočio na mamu i tatu i oborio ih na pod. Staklo mi je poseklo teme, a povredio sam i kolena prilikom pada.  U lokalu je bilo mnogo dece, meci su fijukali iznad naših glava, pukom srećom niko nije stradao. Ne znam ni sam kako sam izbegao osam metaka - priča Aleksandar T.

Saša F., brat ranjenog, kaže da je proslava rođendana njegove ćerke počela sinoć u 17 časova, a osim dece, poveo je roditelje i brata, kao i njihovo društvo.

- Živim i radim u inostranstvu, razveden sam od prve supruge i ovde dolazim samo za rođendane i praznike. Ipak sam otac i imam potrebu da budem sa ćerkama. Oko 20.00, kad smo se svi veselili i dok je moj brat snimao kako igram sa roditeljima koji su srećni što sam tu, čuo se prvi pucanj na izlogu. Na 10 centimetara od glave prošao mi je projektil, osetio sam vazduh od metka. Pogledao sam brata u strahu i viknuo mu: "Lezi!" Povukao je oca i majku i bacio se na pod, a ja sam povukao ćerku dole. Samo smo gledali gde su druga deca, oni su svi sedeli, niko nije bio na nogama i niko nije povređen, što je velika sreća - objašnjava Saša.

Kako kaže, odmah je decu i roditelje odveo u apartman na spratu.

- Sa terase sam pogledao dole, radnik pogrebne opreme mi je rekao: "Komšija, pucali su na vas". Pitao sam ga da li je video nešto, rekao da je video da su pucali na lokal, prema nama, i da je napadač otišao - kaže sagovornik. 

On objašnjava da je napadač stao, ispalio hice, pa pobegao ka centru grada.

- Auto je skraćen, liči na "nisan mikru". Iz straha, komšija nije upamtio tablice, rekao je samo da su strane. Da li može da postoji razlog da neko puca u lokal koji je zatamnjen i sa tapetom, gde ne može da vidi koga ima, da ispali osam hitaca? Da li je to moguće? To nije bilo ni u filmovima i kolumbijskim kartelima. Kažem samo, hvala Bogu - pita se Saša F.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike