Ostavio ga polumrtvog i otišao da spava! Komšije osumnjičenog za ubistvo svirača u šoku: "Šta mu je kvrcnulo u glavi da to učini?"

12.02.2022

13:54

0

Žarko se sumnjiči da je u sredu nasmrt pretukao poznatog uličnog svirača zbog čega mu preti doživotna zatvorska kazna

Ostavio ga polumrtvog i otišao da spava! Komšije osumnjičenog za ubistvo svirača u šoku: "Šta mu je kvrcnulo u glavi da to učini?"
bleki1 - Copyright Printscreen/YouTube/bleki novi sad

Komšije Žarka R. (21) iz Žablja, koji je nasmrt pretukao uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija u Novom Sadu, kažu da su u šoku zbog zločina koji je mladić počinio.

Naime, prema njihovim rečima, ne znaju šta mu se te noći dogodilo jer je važio za dobrog momka.

- Poznajem mu oca. Dobar čovek i veliki majstor. Radi na montiranju grejanja. Poznajemo i Žarka od kad je bio mali. Nije pravio probleme ovde, bio je miran i dobar dečko. I dalje smo u šoku. Žao nam je jadnog beskućnika - rekao je jedan od komšija osumnjičenog mladića.

Starija gospođa koja živi u blizini porodice ispričala je za Kurir da duže vreme nije viđala mladića i da je ova vest jako potresla sve meštane.

- Znamo ga od malena, bio je divno dete. Do skoro je živeo sa ocem, a onda se preselio kod majke u Novi Sad. Ne znam šta je moglo da mu se desi, pa mu je kvrcnulo u glavi da učini tako strašnu stvar. U našem mestu nikada nije pravio probleme, možda je tamo upao u loše društvo. Ali, svakako taj dobri prosjak nije zaslužio takvu smrt - rekla je on.

Podsećamo, do zločina koji je potresao ceo Novi Sad  i šire, dogodio se u sredu rano ujutru.

Mladić je naleteo na nesrećnog Kristijana i tražio mu pare. Kada je beskućnik dao 390 dinara i rekao da nema više, Žarko je počeo krvnički da ga tuče i zaustavio se kada je video da se ovaj ne pomera više i da mu je glava oblivena krvlju.

 Nakon toga, on se sakrio na par metara od tela i sačekao prolaznike da bi sa njima pozvao Hitnu pomoć. Nakon toga, otišao je kući, istuširao se i sasvim normalno legao da spava.

Nesrećni svirač preminuo je kasnije u bolnici, a isposavilo se da mu je polomljena lobanja i nekoliko rebara.

Bio je divan čovek

Novosađani ne mogu da poveruju da više nema njihovog sugrađanina i prijatelja.

Tomislav Živkov, ulični svirač i Blekijev prijatelj ne krije tugu koju oseća povodom brutalnog ubistva svog prijatelja Blekija.

- Jako mi je žao za tog čoveka, nije mrava zgazio. Ovo je grehota od Boga. Plače mi se. Stvarno mi je žao. Nemam reči. To su neljudi i monstrumi koji su to uradili - rekao je Tomislav Živkov, ulični svirač i Blekijev prijatelj.

Kostić je, kako pričaju Novosađani, bio dobri duh ovog grada.

- Svojevremeno je slušao Pink Flojd i odlučio da ovaj bend približi Novosađanima, izvodio je njihove pesme. Svakog dana je svirao na ulici, smejao se i delio svoje priče i pesme uz obaveznu cigaretu. Navodno, rođen je kao Ramiz Hamzić, ali je devedesetih promenio ime i uzeo majčino prezime i dedino ime, kako bi lakše dolazio do posla. Kako je i sam naveo u filmu "Ja, supermen", sedam godina je radio na RTV, ali je dobio otkaz i od tada mu je sve krenulo nizbrdo - pričaju građani koji su u četvrtak uveče palili sveće na mestu na kome je Bleki svirao.

Preti mu doživotna

Nakon zločina, Žarko R. je odmah zadržan i tereti se za krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor, saopštilo je novosadsko tužilaštvo.

On je juče saslušan u tužilaštvu koje je nakon toga predložilo sudu da mu odredi pritvor iz svih zakonskih razloga - zbog opasnosti od bekstva, opasnosti od uticaja na svedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike