Iza rešetaka zbog lažnih kovid potvrda: Doktorki iz Novog Sada određen pritvor!

10.02.2022

20:47

0

Doktorki i saučesnicima određen pritvor do 30 dana

Iza rešetaka zbog lažnih kovid potvrda: Doktorki iz Novog Sada određen pritvor!
kovid propusnice hapšenje doktorka - Copyright Pixabay Profimedia

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu je na predlog tužilaštva Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, odredio pritvor do 30 dana D.P.U. osumnjičenoj za zloupotrebu položaja i S.A. koji se tereti za podstrekavanje na zloupotrebu položaja.

Ova mera izrečena im je da boravkom na slobodi ne bi mogli da utiču na svedoke.

Treće osumnjičeni M.B. koji se tereti za falsifikovanje isprave je pušten da se u da se u daljem postupku brani sa slobode.

Njih troje su uhapšeni zbog malverzacija sa izdavanjem potvrda o vakcinaciji protiv koronavirusa.

Više javno tužilaštvo Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije je ranije večeras saopštilo da je pritvor predložen i za K.B. koja je u bekstvu uz donošenje naredbe za izdavanje poternice.

Kako se sumnja D.P.U., lekarka opšte prakse Doma zdravlja u Kaću je iskoristivši svoj svoja ovlašćenja, za više osoba sačinila potvrde o vakcinaciji protiv kovida, lažno prikazujući da su te osobe vakcinisane, iako nisu primile cepivo.

Osumnjičeni S.A. i osoba za kojom se traga su, kako se sumnja, dostavili D.P.U. lične podatke za sebe, osumnjičenog M.B. i druga lica, da bi od nje za novčanu nadoknadu dobili potvrde o izvršenoj imunizacije, iako su znali da su te potvrde lažne.

Dom zdravlja Novi Sad je saopštio da je internom kontrolom utvrđena zloupotreba u radu jedne od doktora i da je to prijavljeno nadležnim organima. 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike