Belivukov vojnik hoće status svedoka-saradnika: Budimir će progovoriti o ubistvu Mihajlovića? "Svedoci su vam narkoman i ludak"

07.02.2022

22:12

0

Autor: 24sedam

"Evo, hoću i ja da budem svedok saradnik, kažite šta vam treba, sve ću da kažem, priznam i ispričam"

Belivukov vojnik hoće status svedoka-saradnika: Budimir će progovoriti o ubistvu Mihajlovića? "Svedoci su vam narkoman i ludak"
belivuk-velja klan mihajlovic - Copyright 24sedam/Mup

Veljko Belivuk i Marko Miljković koji su danas na kratko izvedeni iz pritvorskih ćelija, kako bi se izjasnili o navodima za proširenje istrage koji ih terete da su 1. aprila 2019. ubili Gorana Mihajlovića negirali su izvršenje ovog krivičnog dela. Međutim, njihov saradnik, Miloš Budimir se, prema saznanjima medija, ponudio za svedoka-saradnika.

Oni su, naime, izjavili da nemaju nikakve veze sa ubistvom i da im je sve namešteno.

Na saslušanje su danas u Tužilaštvo za organizovani kriminal dovedeni i Vlade Draganić, vlasnik kuće u Ritopeku kao i Miloš Budimir, a i oni su izjavili da nemaju nikakve veze sa zločinom koji se dogodio 2019. i zvanično je prva surova likvidacija za koju se ovaj kriminalni klan sumnjiči.

Međutim, Budimir se ponudio zameniku tužioca za organizovani kriminal za svedoka-saradnika. 

- Rekao je: "Evo, hoću i ja da budem svedok saradnik, kažite šta vam treba, sve ću da kažem, priznam i ispričam. Svedoci-saradnici su vam narkoman i ludak, mogu onda i ja da budem" - kaže izvor Kurira.

Kriminalna grupa se tereti za pet brutalnih ubistava u kući u Ritopeku. Kako se navodi, u nju su na prevaru doveli Milana Ljepoju, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića i Gorana Veličkovića, a potom ih zlostavljali, ubili i samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa. Njihove ostatke, kako se navodi u dokumentu tužilaštva, potom su bacili u Dunav.

- O svih pet ubistava za koja su već optuženi već svedočio pripadnik grupe Bojan Hrvatin, koji je pristao da za blažu kaznu prizna i opiše sve detalje zločina koje je činila ova kriminalna grupa, koja je po mnogima prevazišla i zemunski klan. Hrvatin nije govorio o ubistvu Mihajlovića, jer se ono dogodilo 2019, pre nego što je on izašao iz zatvora i postao član klana. Međutim, o njegovoj otmici i ubistvu odlučio je da progovori osumnjičeni Nikola Spasojević, koji je uhapšen kada i Belivuk - dodaje sagovornik.

Kako se saznaje, on je priznao da je bio zadužen da pre ubistva Mihajlovića kupi macolu, rukavice, najlon, ćumur i gume za lomaču u Surduku. Priznao je i da je on vozio kamion do tog mesta, dok su ispred u "golfu" išli Belivuk i Miljković.

Miljković i Belivuk/Pink/Printscreen
 

- Priznao je i da je u tajnoj prostoriji u Ritopeku čuvao otetog Mihajlovića sve dok nisu došli Velja Nevolja i Mare Mesar, koji su od njega iznudili informacije o mašini za proizvodnju ekstazija, koju je navodno imao - navodi izvor.

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uhapšena je 4. februara prošle godine. Protiv njih je podignuta optužnica za pet ubistava, dok se za još dva vodi istraga.

Mihajlović je, prema navodima krivične prijave namamljen i odveden u kuću strave u Ritopeku. Navodno je tamo otrovan, a zatim spakovan u džak i u kamionu sa peskom prebačen u Surduk. U tom mestu je spaljeno njegovo telo na lomači od guma i ćumura, a ostatke je potom kako se sumnja, Belivuk macolom isitnio.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike