"Milena i Iva prepisale rečenicu iz knjige iste autorke": Mika Aleksić o iskazima devojaka koje su ga prijavile!

02.02.2022

14:15

0

Istakao je da je Milena razvila traume, ali ne iz razloga koji se navode u optužnici

"Milena i Iva prepisale rečenicu iz knjige iste autorke": Mika Aleksić o iskazima devojaka koje su ga prijavile!
Miroslav Aleksić 9 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, završeno je nakon 3 sata iznošenja njegove odbrane. Aleksić je optužen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, a danas je u sudnici rekao da delo za koje je optužen ne postoji, kao i da je iskaze oštećenih ranije pročitao u knjizi.

- Delo za koje sam optužen ne postoji, sudite mi kao ličnosti. Svako je iz moje škole mogao da ode bez objašnjenja, ukoliko ga moj autoritet obeshrabruje. Ja sam njih viđao jednom nedeljno, a govori se o mom strahovitom uticaju na njih. Ovde se posmatra cela životna drama kroz 14 situacija, koje mi tužilaštvo stavlja na teret. Što se izdvaja tih 14 kada su one u svojim iskazima opisale 3 puta više.

Aleksić je dodao da optužnica svako delo opisuje na isti način, na istom mestu. Rekao je da je svima zajednički izbor glume, ali da su one sve različite. Takođe je dodao da je u pitanju sindrom lažnog prijavljivanja i pravljenja događaja.

- Na početku optužnice stoji da je Milena Radulović prijavila slučaj, a da je uz prijavu na lični zahtev donela dva izveštaja, psihologa i psihijatra. To je uvršteno u glavne dokaze. Kakvi su to dokazi? Svaka devojka ima isti početak iskaza. Sve su o tome ćutale do prijavljivanja slučaja i isti su razlozi zašto su prijavile. Milena, tvoja sestra je ostala još 4 godine u mojoj školi. Što se nisi borila za svoja i za prava svoje sestre?

Istakao je da Milena jeste razvila traume u tom periodu, ali ne iz razloga koji se navode u optužnici.

- Ono što je svim devojkama zajedničko je pretvaranje. Nema slučaja i nema dokaza. Iva Ilinčić i Milena Radulović su svojim iskazima prepisale istu rečenicu iz knjige iste autorke. Njihovi iskazi su izmišljeni, u njima sam nalazio delove iz knjiga. Petnaest dana posle prijave, moj studio je zatvoren i narednih dana je tužilaštvo moglo da proveri kako izgleda prostor, ali to nije učinilo. Prostor je tako organizovan da su svuda prozori koji gledaju u zgrade, a zavese nismo imali. Posebna prostorija koju navode je mali prostor u kom se kuva kafa. Milena je tvrdila da ona nema prozor, a ima ga.

Dodao je da su sve oštećene označene brojem godina, da su one potpuno depersonalizovane i sve se svode u jednu osobu kao žrtvu.

- Spominjano je da sam govorio da nisu potrebni oni meni, već ja njima, ali to se odnosilo na srednjoškolce u završnim fazama školovanja, koji su mladi, puni obaveza i nemaju vremena. Govorio sam im da ako nemaju vremena za zadatke koje im zadajem, ne treba ni da dolaze. Ne dolazim ja zbog njih, ja postojim jer sam ja njima potreban.

Za tvrdnje da nije dozvoljavao roditeljima da se sa decom penju u studio, potvrdio je da su tačne.

- Nisam nikad hteo da ulazim u kontakt sa roditeljima i da ogovaram njihovu decu. Nemam šta da pričam sa roditeljima. Trudio sam se da roditelje vidim za upoznavanje i da ih od tada što manje viđam. Mogli su da me pozovu ako je neka nevolja, ali da se družim s njima, ne dolazi u obzir.

Sledeća ročišta su zakazana za 1. mart, a potom za 4. i 28. april.

Danas su Aleksića ispred sudnice dočekali veliki transparenti, na kojima je pisalo "verujemo Mileni Radulović", "silovali su u ratu, siluju i u miru" i "pravda za žrtve, kazna za počinioce". Glumice koje su Aleksića prijavile svedočiće naknadno, kada ih sud pozove, a odluka o prisustvu javnosti tokom njihovog saslušanja biće naknadno doneta.

Podsećamo, Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju. Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor. Apelacioni sud u Beogradu, inače, potvrdio je početkom avgusta u celosti optužnicu protiv Aleksića.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike