Džoniću, njegovim sinovima i braći Jojke produžen pritvor: Ostaju iza rešetaka do proleća!

01.02.2022

13:13

0

Goran Džonić, vatrogasac u penziji, glavni je osumnjičeni za ubistvo svog brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i ćerke Lidije

Džoniću, njegovim sinovima i braći Jojke produžen pritvor: Ostaju iza rešetaka do proleća!
Goran Džonić - Copyright Foto: Printskrin facebook/Goran Džonić

Apelacioni sud u Nišu produžio je pritvor Goranu Džoniću, njegovim sinovima Milanu i Stefanu, kao i braći Milošević zbog trostrukog ubistva porodice Đokić u septembru 2021. nadomak Aleksinca.

Podsetimo, Goran Džonić, vatrogasac u penziji, glavni je osumnjičeni za ubistvo svog brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i ćerke Lidije. On je kao svoje saučesnike označio svoje sinove Milana i Stefana Džonića, kao i braću Aleksandra i Kostadina Milošević, zvanim braća Jojke.

Zločin se dogodio u noći između 26. i 27. septembra prošče godine, u ataru sela Moravca nadomak Aleksinca. Porodica Đokić je prvo oteta, zatim brutalno ubijena, a potom spaljena. Za počiniocima se tragalo danima, ali je u oktobru uhapšen prvo Goran Džonić, a potom i četvorica muškaraca.

Advokat Andrija Magdalenić, koji brani braću Jojke kaže da su prikupljeni broji dokazi koji ukazuju na to da je Džonić sam izvršio zločin.

- Prikupljen je veliki broj dokaza i sve ukazuje na to da je glavni osumnjičeni Goran Džonić. U svim nabrojanim dokazima ukazuje se na nevinost mojih branjenika. Što se tiče obdukcionih nalaza, na tim nalazima se vidi da nema njihovih tragova, kao ni bioloških tragova. Forenzičko veštačenje ukazuje na to da takođe, nema nikakvih tragova, dok sve ukazuje na jednog čoveka - Gorana Džonića, koji kao da ceo ovaj postupak drži u svojim rukama - kaže advokat i dodaje:

- Nalazi veštačenja su skoro svi prikupljeni i očekujemo još nalaz video-nadzora kamera sa nekih pumpi, kao i sa naplatne rampe auto-puteva Srbije. Pritvor je produžen za još dva meseca od strane Apelacionog suda u Nišu i jednostavno mi očekujemo da naše branjenike puste na slobodu. Jednostavno ne možemo ni njima da objasnimo zašto leže tamo toliko dugo, a nevini su.

Advokat Mladen Magdalenić, takođe branjenik braće Jojke, kaže da su uložili žalbu na odluku Apelacionog suda.

- Nadam se da će Apelacioni sud koji odlučuje o tome, da će se uveriti da nema razloga za pritvor. Međutim, čini mi se da sad zaista možemo da očekujemo da se istraga okonča, malo je još ostalo da tužilaštvo prikupi sve dokaze i da konačno odluči šta će da radi - kaže Magdalenić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike