Dve godine za izazivanje nesreće u kojoj je poginuo predsednik Opštine Tutin: Apelacioni sud potvrdio presudu Višeg suda u Novom Pazaru

27.01.2022

21:01

0

Fadilj Preljić osuđen na dve godine zatvora za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Šemsudin Kučević

Dve godine za izazivanje nesreće u kojoj je poginuo predsednik Opštine Tutin: Apelacioni sud potvrdio presudu Višeg suda u Novom Pazaru
Pixabay (Ilustracija)

Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažno je osudio Fadilja Preljića (57) na dve godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je 2017. godine poginuo dugogodišnji predsednik Opštine Tutin Šemsudin Kučević.

Sud je odbio žalbe branioca okrivljenog i Višeg tužilaštva u Novom Pazaru, potvrdivši prvostepenu presudu Višeg suda u tom gradu kojom je Preljić proglašen krivim za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Kazna od dve godine zatvora je minimalna propisana za to krivično delo, a pored toga Preljiću je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom godinu dana, s tim što se vreme provedeno u zatvoru neće uračunati u vreme trajanja te mere.

Tokom suđenja i istrage, koji su trajali gotovo četiri godine, utvrđeno je da je Preljić 12. oktobra 2017. upravljao "škodom" koja je sletela sa puta u mestu Mađare, na magistralnom putu Tutin - Novi Pazar, a potom udarila u stablo. Tom prilikom, Kučević, koji se nalazio na zadnjem sedištu automobila, zadobio je teške telesne povrede od kojih je preminuo.

Veštačenjem je utvrđeno da je Preljić vozilom upravljao pripit i da je imao 0,71 promil alkohola u organizmu, a da se "škoda" u trenutku udesa kretala oko 67 kilometara na sat.

Po pravosnažnosti presude, on je dužan da Višem sudu u Novom Pazaru plati troškove krivičnog postupka.

Šemsudin Kučević je rođen 1959. u Tutinu i bio je jedan od osnivača i visokih funkcionera SDA Sandžaka. Za predsednika Opštine Tutin biran je šest puta.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti