Utvrđen uzrok pogibije dvojice radnika u Šimanovcima: Jedna greška dovela do eksplozije! (FOTO)

24.01.2022

21:42

2

Autor: 24sedam

U tragediji su stradali radnici fabrike Branimir B. (36) iz Rume i Goran K. (45) iz Šimanovaca, dok je treći radnik lekarski zbrinut u bolnici na Banjici i van je životne opasnosti

Utvrđen uzrok pogibije dvojice radnika u Šimanovcima: Jedna greška dovela do eksplozije! (FOTO)
24sedam/Katarina Mihajlović

Nesreća u fabrici Agrosava u Šimanovcima, prema saznanjima 24sedam, dogodila se danas u delu proizvodnje hrane za pse i mačke, koji još nije počeo s radom.

Kako nam je ranije objasnio jedan od radnika, dogodio se kvar u proizvodnji, pa su na teren izašli radnici da bi kvar otklonili. U tom delu, trebalo je uskoro da počne da se proizvodi hrana za pse i mačke. Pretostavljalo se da je eksplodirao kotao za grejanje sa vodenom parom, a sada su ovi navodi i potvrđeni.

Naime, ventil za propuštanje kondezacione vodene pare ostao je u položaju otvoren umesto zatvoren, usled čega se para skupljanja u kotlu dok nije dostigla pritisak od 8 bara, nakon čega je kotao eksplodirao, prenose beogradski mediji.

U tragediji su stradali radnici pomenute fabrike Branimir B. (36) iz Rume i Goran K. (45) iz Šimanovaca, dok je treći radnik lekarski zbrinut u bolnici na Banjici i van je životne opasnosti. 

Tela nastradalih biće prevezena na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

BONUS VIDEO:

Instagram

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti