Snajperu produžen pritvor: Optužen za četiri krivična dela!

24.01.2022

14:55

0

Slobodan Milutinović tereti se za otmicu, protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti

Snajperu produžen pritvor: Optužen za četiri krivična dela!
Facebook

Optužnica Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, podignuta protiv Slobodana Milutinovića Snajpera (37), tereti ga za čak četiri krivična dela: otmicu, protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti.

On se i dalje nalazi u pritvoru koji mu može trajati do 22. februara, a optužnica podignuta 22. decembra prošle godine, prosleđena je Višem sudu radi donošenja odluke o potvrđivanju.

Milutinović se sumnjiči da je 19. septembra 2021. godine u jednom stanu, tukao i maltretirao U.J. sa kojom je ranije navodno bio u emotivnoj vezi. Istraga je, međutim, bila proširena i na period pre toga, jer je navodno i ranije bio nasilan prema ovoj dvadesettrogodišnjakinji.

Prema nezvaničnim saznanjima, dvadesetrogodišnjakinja i Milutinović su navodno bili u emotivnoj vezi više od godinu dana, posle čega je ona odlučila da je prekine. On se, navodno, nije mogao pomiriti sa raskidom, pa je te večeri pozvao da razgovaraju, posle čega je odveo u iznajmljen stan i tamo držao.

Tokom istrage, kao svedoci sasluašane su majka i rođena sestra U.J, a pored njih, svedočila su i četvorica policajaca koji su te večeri 19. septembra bili na intervenciji, kao i drugarica žrtve.

Krajem oktobra lane, Novosađanka U.J. je dopunila svoju ranije datu izjavu i ispričala šta se dešavalo u njihovoj vezi pre nego što ga prijavila za otmicu. Kao posebno osetljivi svedok, izjavu je dala iz skrin-sobe.

Milutinović se u početku branio ćutanjem, ali je kasnije odlučio da iznese svoju odbranu u vezi sa događajem od 19. septembra za koji se sumnjiči, i kako saznajemo, do detalja je ispričao o njihovom odnosu.

On je uhapšen pošto ga devojka prijavila policiji da je oteo. Njemu su stavljene lisice na ruke, a ona je lekarsku pomoć potražila u Urgentnom centru, gde su joj utvrđene lakše povrede, posle čega je otpuštena kući.

Bonus video

instagram

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti