Svi incidenti porodice Karić: Tuča, ubadanje nožem i pucnjave koje su ih dovele u žižu javnosti (FOTO)

21.01.2022

14:01

0

Saša Radenović ranjen ispred lokala u Ritopeku, a njegov tast i Novakov deda privođen zbog ranjavanja gosta kafića

Svi incidenti porodice Karić: Tuča, ubadanje nožem i pucnjave koje su ih dovele u žižu javnosti (FOTO)
radenovic zoran karic bogoljub elena - Copyright ATAImages/ A.A./Instagram/hafakaric/facebook/bogoljubkaric

Novak Radenović (20), unuk Zorana Karića, kako 24sedam saznaje, priveden je danas u Policijsku stanicu Savski venac. On je osumnjičen da je tokom tuče oko parking mesta nožem lakše povredio komšiju S. K. (52). Novaku je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati i biće priveden nadležnom tužiocu.

- Reč je o problemu oko parkinga, koji traje navodno već nekoliko meseci. Navodno, plac na kom se S. K. parkirao, pripada osumnjičenom Novaku Radenoviću. Jutros je došlo do rapsrave i kraćeg sukoba, tokom kog je Novak izvavdio nož, posekao komšiju i zadao mu lake telesne povrede. S. K. je pregledan u Urgentnom centru - otkriva izvor blizak istrazi.

Printscreen/Facebook/bogoljubkaric
Porodica Karić,

Prema njegovim rečima, osumnjičeni Novak Radenović je u pratnji advkata Nebojše Perovića, otišao u stanicu policije, gde je u toku njegovo davanje izjave.

Mladi Radenović nije jedini koji se našao u medijskim crnim hronikama. Njegov otac svojevremeno je ranjen na parkingu ispred jednog lokala, a deda je i sam privođen zbog pucnjave u kafiću.

Saša Radenović (49), Novakov otac, da podsetimo, ranjen je u pucnjavi, koja se dogodila u noći između 8. i 9. septembra 2019. godine, u jednom restoranu u beogradskom naselju Ritopek.

Inače, Novak je sin zeta uglednog biznismena Zorana Karića, Saše Radenovića (49), koji je oženjen Jefimijom Karić, tako da jei Zoran deda privedenog mladića.

ATAImages/ Antonio Ahel
Karići na okupu,

Prema kazivanju očevidaca, pucnjava se dogodila posle manje čarke u kafani. Rođeni brat Bogoljuba Karića bio je sa svojom suprugom, ćerkom i zetom, kao i sa dvojicom vozača u kafani u Ritopeku i mirno sedeo za stolom. Pored njih za drugim stolom sedela su dvojica mladića, a za stolom pored nalazila se grupica mladića. Samim tim, veliki broj očevidaca video je šta se dogodilo.

Hitac u stomak

Zoran Karić i njegova supruga, posle nekog vremena, napustili su objekat i otišli u nepoznatom pravcu. Nakon njihovog odlaska počeo je najpre verbalni sukob.

- Zet Bogoljubovog brata dobacio je nešto dvojici mladića koji su sedeli za stolom pored njihovog. Odjednom je jedan od njih izašao napolje i otišao do svog automobila. Kada se vratio u lokal nosio je pištolj sa sobom i pucao Karićevom zetu u stomak -ispričao je jedan od očevidaca.
Pretučen i Simon de Karić

Pretučen i Simon de Karić

Simon de Karić, sin Dragomira Karića, Zoranovog brata, pretučen je u julu 2019. godine u kafiću na Crvenom krstu. Međutim, okolnosti pod kojima je pretučen ostale su nejasne pošto je Simon menjao iskaz. Kariću, inače filmskom producentu, povrede su tada sanirane u Urgentnom centru u Beogradu i on je istog dana bio pušten na kućno lečenje.

Posle toga nastala je uzbuna i napadači su pobegli sa mesta obračuna. Ranjeni Saša Radenović ubrzo je prebačen u Urgentni centar.

Printscreen/YouTube/ Color Media Communications
Simon Karić, sin Dragomira Karića

- Došla je Hitna pomoć, a za njima i policija. Bili su i forenzičari posle pucnjave - priča očevidac.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su desetak dana kasnije R. D. (31), zbog sumnje da je 9. septembra 2019. godine u jednom restoranu u beogradskom naselju Ritopek naneo teške telesne povrede četrdesetsedmogodišnjem muškarcu.

Policija je osumnjičenog uhapsila na graničnom prelazu na izlazu iz Srbije kada je pokušao da pređe u Crnu Goru. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo u pokušaju osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Ranjen na parkingu

Saši i Jefimiji nedelju dana pre krvavog obračuna Hafa Karić na društvenim mrežama čestitala je godišnjicu braka.

Kako su mediji tada izveštavali, Saša Radenović, suprug Jefimije Karić i zet biznismena Zorana Karića, pogođen je hicem iz pištolja u stomak posle banalne svađe u lokalu u naselju Ritorpek u Beogradu.

Printscreen/facebook/hafakaric

Saša Radenović sa suprugom Jefimijom Karić, ćerkom Bogoljubovog brata Zorana,

 

Radenović, inače suprug Jefimije Karić, ćerke biznismena Zorana Karića i bratanice Bogoljuba Karića, pogođen je jednim hicem iz pištolja u stomak, a napadač je u bekstvu. Kako nezvanično saznajemo, sve se desilo oko dva sata iza ponoći, a povod je navodno bila svađa dvojice muškaraca.

- Saša je u nedelju uveče sedeo u restoranu sa svojim tastom Zoranom, suprugom Jefimijom i taštom. Sa njima su bila i dva vozača. Tokom večeri svi su se ponašali pristojno, večerali i razgovarali. U neko doba Saša je ostao sam za stolom, jer je njegova porodica otišla. Bilo je kasno i već su svi gosti napustili restoran. Osim Saše, u restoranu su bila još dvojica mladića, sedela su za susednim stolom. Ti momci sa Sašom nisu imali komunikaciju. Takođe, u to vreme ni vlasnik nije bio tu, izašao je nakratko, a ti momci su sami uzimali piće iz šanka - pričali su očevici.

Uzeti snimci sa kamera

Tada je, kako su kazivali, Saša počeo da se raspravlja sa njima. Izvređao ih je, psovao im majku. Mladiće je to iznerviralo, ustali su i otišli iz restorana. Ubrzo je iz restorana krenuo i Saša.

Saša Radenović i napadač, kako su tvrdili očevici, a preneli beogradski mediji, susreli su se na parkingu.

- Napadač je u rukama imao oružje, pištolj koji je uzeo iz svog automobila. Metak je pogodio Radenovića u stomak, a momak koji je pucao seo je u automobil i otišao. Komšije koje su čule pucnjavu pozvale su Hitnu pomoć i policiju - kaže izvor i dodaje da je Karićev zet smešten na odeljenje hirurgije u Urgentnom centru, gde se oporavljao od povreda.

Pucnjava u kafiću

Policija je obavila uviđaj na mestu pucnjave i uzela snimke sa svih bezbednosnih kamera iz restorana i okolnih objekata. Iz restorana su rekli "da se pucnjava dogodila ispred lokala, dva sata posle ponoći".

- Tu je bio samo noćni čuvar koji pazi na restoran - rekao je menadžer restorana i dodao da on u trenutku pucnjave nije bio tu.

Elena Karić očevidac ubistva

Bivša supruga beogradskog biznismena Andrije Draškovića, Elena Karić, izjavila je pred sudskim većem Okružnog suda u Beogradu da Drašković nije pucao u restoranu "Rojal Knez" u Beogradu 11. septembra 2000. godine, kada je ubijen Zvonko Plećić. Tokom svedočenja u postupku koji se vodio protiv Draškovića i njegovog kuma Aleksandara Golubovića, Elena Karić je rekla da je Plećić neposredno pred pucnjavu vikao, psovao i pištoljem pretio njenom bivšem suprugu.

Elena je sa tadašnjim suprugom Draškovićem boravila u restoranu "Rojal Knez " na ručku u momentu kad se dogodilo ubistvo, pa je bila očevidac zločina. Kasnije se Elena udala za Jugoslava Karića. sina Dragomira i Hafe Karić.

Saša Radenović nije poznat policiji, dok je njegov tast Zoran, a Novakov deda,, bio privođen 2005. zbog pucnjave u kafiću u Beogradu.

ATAImages/ Antonio Ahel
Elena Karić, bivša supruga Jugoslava Karića

Zorana Karića, saslušali su 2005. godine policija i okružni javni tužilac, povodom pucnjave u kojoj je u beogradskom kafiću 'Marinela' ranjen Đorđe Todorović (46).

Advokat Zdenko Tomanović, branilac Zorana Karića, saopštio je da njegov klijent ima puno poverenje u nadležno tužilaštvo i sud.

- Incident koji je rezultirao ispaljivanjem hica predstavlja školski primer nužne odbrane u stanju jake razdraženosti u koje je moj klijent doveden pretnjama, uvredama i na kraju fizičkim napadom od strane osobe koja je poznata organima gonjenja. Moj klijent je dao izjavu nadležnim organima koju u bitnim elementima potvrđuju iskazi svih očevidaca - pisalo je u saopštenju Tomanovića.

Pogođen u prst

Do incidenta u kojem je Todorović ranjen u prst, došlo je 18. februara 2005. godine oko 3,30 sati u kafiću 'Marinela' na Karaburmi. Kako je Todorović ispričao medijima, prvo je izbila prepirka posle koje je Zoran Karić, jedan od četvorice braće Karić, pucao u njega.

- Karić je hteo da me ubije i to je videlo 20 ljudi - izjavio je Đorđe Todorović na Odeljenju mikrohirurgije Urgentnog centra, gde je operisan posle pucnjave u kafiću 'Marinela'.

Todorović kaže da je Zoranu Kariću, kada je ovaj izlazio iz kafića, dobacio da bi 'koliko ima para, mogao da plati'.

ATAImages/ Antonio Ahel
Zoran Karić, rođeni brat Bogoljuba,

- Onda je nastala frka. Njegovo obezbeđenje me je gurnulo na stolicu i on je uzeo pištolj i krenuo na mene. Nisam siguran da li je išao do kola po pištolj ili je ga je imao sa sobom. Prišao mi je, opsovao sam ga i rekao: 'Ajde, pucaj!'. Raširio sam ruke i busao sam se u grudi. On je tada pucao s razdaljine od deset centimetara, u trenutku kada su mi ruke bile na grudima. To je bila sreća da me nije ubio. Pogodio me je u prst. Kada je on pucao, svi iz kafića su pobegli, a konobarica je pala u nesvest. Onda su svi seli u auto i pobegli - pričao je tada Todorović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike