Igor Jurić poslao potresnu poruku mladiću koji je nestao pre 22 dana: "Aleksa, ako gledaš ovo, vrati se! Tvoja mama pati!"

19.01.2022

09:01

0

Jurić je naglasio da je nestali Aleksa (21) iz Kruševca bio dobar dečko

Igor Jurić poslao potresnu poruku mladiću koji je nestao pre 22 dana: "Aleksa, ako gledaš ovo, vrati se! Tvoja mama pati!"
aleksa stanković (2) - Copyright Facebook/Olja Stankovic

Aleksa Stanković (21) iz Kruševca nestao je 28. decembra, telefon mu je isključen od 30, a sa sobom je poneo diplome i pasoš. Živeo je u "virtuelnom" svetu, tačnije, kako kažu njegovi najbliži, svakodnevno je igrao igrice i provodio vreme u "tajnim internet sobama". Potraga za njim je ušla u 22. dan, a tim povodom Igor Jurić, osnivač fondacije "Tijana Jurić", uputio je javno poruku mladiću za kojim se traga.

Igor Jurić ponovo je apelovao na sve građane da se jave ako su ga videli.

- Aleksa je nestao dva dana ranije. Njegov nestanak je prijavljen 28. decembra. Moram da kažem da je majka ta koja je prijavila nestanak jer je potpuno bezazleno izgledao njegov nestanak od kuće. Međutim, ispostavilo se da je to bilo sve manje bezazleno. Više od 20 dana tragamo za Aleksom. On je jedno primerno dete bez nekih problema u ponašanju. Pokazalo se da mnogi mladi ljudi nestaju bez ikakvog razloga, tačnije, mi te razloge ne prepoznajemo. Kada je otišao rekao je da ide u inostranstvo i da ne želi više da bude tu. Od tada mu se gubi trag. Ako gledaš ovo Aleksa, tvoja majka je u veoma teškoj psihičkoj situaciji trenutno, molim te, vrati se, jer izuzetno pati što tebe nema - naglasio je Jurić, piše Blic.

Kako je istakao, ne treba isključivati opcije da je postojalo neko vrbovanje jer je Aleksa bio tip dečka koji je duboko bio vezan za igrice i društvene mreže.

- Aleksa je bio izuzetno vezan za računar i za društvene veze. Danas smo često žrtva ucena pa i trgovine ljudima i da ne treba da isključimo ni jednu mogućnost. Znači moguće da je bio u kontaktu preko društvenih mreža sa ljudima koji su ga vrbovali. Majka je i navela da je imao određenu komunikaciju na Instagramu koja je po njoj bila malo čudna i da postoji mogućnost da je upravo to razlog njegovog nestanka - rekao je Jurić.

Instagram printscreen/192_rs
 

On se osvrnuo i na nestanak Mateja Periša.

- U kontaktu sam i dalje s njegovim ocem. Dopisujemo se i razmenjujemo neka iskustva. Ima podršku svih građana Srbije i toga je svestan, ali takođe je svestan da njegovog sina još nema. Mislim da je najveći propust bio taj što njegovi prijatelji nisu prijavili na vreme njegov nestanak jer su ključni bili ti prvi minuti - istakao je Jurić.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike