"Bio je nasmejan tog jutra, normalno se ponašao": Alekse (21) nema već tri nedelje! Navodno viđen u Grockoj

17.01.2022

18:29

0

Jedan vozač kamiona kontaktirao je porodicu sa informacijom da je video nestalog mladića

"Bio je nasmejan tog jutra, normalno se ponašao": Alekse (21) nema već tri nedelje! Navodno viđen u Grockoj
Facebook/Olja Stankovic

Za mladim Kruševljaninom Aleksom Stankovićem (21) traga se već tri nedelje, a prema najnovijim informacijama, viđen je u beogradskom naselju Grocka.

On je iz svog rodnog grada nestao 28. decembra, a poslednja ga je videla majka kada je kretala na posao.

Ona je ranije istakla za 24sedam da je povučen, te da je najviše vremena provodio na internetu sa virtuelnim prijateljima. Navodno je želeo i da radi u inostranstvu, zbog čega je porodica posumnjala da je "tipovan".

- Da li mu je neko nešto ponudio, obećao mu posao u inostranstvu, da li je naseo na neku lažnu priču, ne znam. Nismo sigurni, ali nam liči da je tako -  rekla je ona za 24sedam i dodala:

- Ne znam šta bi tačno radio tamo, ali znam da je hteo da ode. Eto, poneo je tu dokumentaciju iz škole, svedočanstva, diplome i sve što je imao. Mi sad mislimo da mu je neko ponudio nešto preko društvenih mreža. Nek ide, samo nek mi se javi da je živ - ističe majka, koja strahuje da se iza svega ne krije neka lažna priča.

Poziv nade

Aleksina sestra primila je poziv od jednog čoveka koji tvrdi da je video Aleksu 5. ili 6. januara u Grockoj.

- Ćerka je pričala sa njim i kaže da je odmah ostavio sve svoje podatke za slučaj da zatreba policiji, jer je ubeđen da je dečak koga je video baš naš Aleksa. On je vozač kamiona i radi u Italiji i za praznike je bio u Srbiji. Kaže da bi nam javio i ranije, ali je tek posle prepoznao da je to Aleksa, kada je video njegovu fotografiju u medijima - priča Aleksina mama Olivera.

Kako kaže, u Grockoj ne znaju nikoga, kao ni inače u celom Beogradu.

- Ne bi ličilo na Aleksu da je upao u loše društvo, ali čak i da jeste, nema nikakve veze, samo da mi se vrati živ - kroz suze jedva govori Olivera.

Svakog dana čeka da čuje bar nešto o njemu, a najviše da je nađen i da je dobro, da je živ. 

- Prvo sam bila besna što se toliko pisalo o nestalom Mateju, a ne o mom sinu. To je bio onaj majčinski bol. Sada razumem i Matejevu porodicu. Svi mi samo želimo da nam se deca vrate živa - kaže Olivera.

Aleksa je uvek bio kod kuće. Retko kad je izlazio. Praznicima bi bio sa porodicom, ali ove godine to nije bio slučaj. I Novu godinu i Božić, dočekala je majka bez njega.

- Nema ga, kao da je u zemlju propao. Kako se osećam? Nikako. Prisećam se prethodnih godina kada mi je i suprug bio živ prošle godine, i Aleksa tu. Sada sam ostala sama. Suprug je preminuo u septembru prošle godine. Tako da sam sada baš sama - ispričala je nedavno Olivera za Telegraf.

Na pitanje da li je možda smrt oca uticala na to da Aleksa ode, kaže da ne veruje.

- Imam ćerku i sina iz prvog braka. Stariji su od njega. Za mene je bio najviše vezan. To je dete koje mi je sve pričalo. Jedan čas nije pobegao iz škole. Da mi je neko rekao da će Aleksa ovo da uradi ja mu ne bih verovala. Sve mi je pričao, poveravao mi se za svaku sitnicu. I, onda se desi nešto ovako. Da sam znala, pa taj dan da ga vidim. Ispratio me je ujutro na posao u pola sedam. Bio nasmejan. Normalno se ponašao. Dva dana pre toga, moja ćerka je bila ovde i on je spremao ručak. Dijana kaže da je bio skroz normalan. Ništa nije nagoveštavalo da će ovo da se dogodi - priča majka.

Podsećamo, Aleksa je pored svedočanstava, sa sobom poneo i svu ušteđevinu koju je imao i pasoš.

U ponedeljak je policija uzela kućište od njegovog kompjutera i blokče, u kojima su bile ispisane šifre, ali sve je bilo uzalud. Sve je vratio na fabrička podešavanja.

Za njim je raspisana i poternica, a ukoliko ga vidite ili znate nešto, kontaktirajte jedan od ovih brojeva 060/5399700, 064/9440516, 060/492119 ili najbližu policijsku stanicu.

Bonus video

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti