Ona ih je poslednja videla žive: Majka ubijenog Gorana plakala na saslušanju, pa otkrila kome je Džonić pretio zbog devizne penzije!

23.12.2021

15:29

0

Ona ih je poslednje videla žive: Majka ubijenog Gorana plakala na saslušanju, pa o Džoniću ispričala jezive detalje!

Ona ih je poslednja videla žive: Majka ubijenog Gorana plakala na saslušanju, pa otkrila kome je Džonić pretio zbog devizne penzije!
24sedam/Goran Sivački

U sklopu istrage ubistva porodice Đokić iz Aleksinca, danas su saslušani Stojanka Đokić, majka ubijenog Gorana Đokića, Ivan Džonić i njegova supruga, muškarac kom je Goran Džonić posle zločina vratio dug od 10.000 evra.

Kako se nezvanično saznaje, Stojanka Đokić, majka ubijenog Gorana Đokića, ispričala je na saslušanju da je prvoosumnjičeni Džonić jednom čak pištoljem pretio svojoj majci jer mu nije davala novac od devizne penzije. Ona je rekla da tu informaciju zna jer joj se Stojanka jednom prilikom, kada je došla kod nje u komšiluk, poverila i ispričala da im je Džonić pretio da će ih pobiti ako mu ne daju pare od devizne penzije.

Nesrećna žena, majka Gorana koji je 26. septembra ubijen sa suprugom i ćerkom, više puta na saslušanju je danas zaplakala dok je pričala o poslednjem danu koji je provela sa svojom porodicom.

Podsetimo, porodica Đokić presretnuta je nekoliko minuta nakon ponoći 26. septembra baš dok se vraćala iz Moravca, gde su dan proveli kod Stojanke. Na putu do kuće, kako se sumnja, presreo ih je rođak i komšija iz Moravca, Goran Džonić, namamio ih u atar ovog sela s pričom da mu treba pomoć, ubio ih hicima iz pištolja, a njihova tela potom zapalio. Stravičan zločin otkriven je šest dana kasnije.

Advokat Filip Domazet, branilac Džonićevih sinova, Milana i Stefana, koji se još nalaze u pritvoru zbog sumnje da su povezani sa zločinom, rekao je da današnjim saslušanjem svedoka nisu proizašle nikakve nove činjenice koje se tiču njegovih branjenika.

- Očekujem da uskoro pristignu veštačenja koja si do danas nisu stigla, tako da očekujemo da do Nove godine se završi sve što se tiče predloženih dokaza. Očekujemo i da uskoro pristigne psihijatrijsko veštačenje Gorana Džonića i trebalo bi da stigne veštačenje video nadzora - rekao je Domazet.

On je dodao i da smatra da je istraga pri kraju i da ne vidi šta više može da se izvodi kao dokaz.

- Vrlo je moguće da će tužilaštvo uskoro i razmisliti o podizanju optužnice prema verovatno nekima od osumnjičenih, ne verujem prema svima jer zaista za neke od osumnjičenih nema nikakvih dokaza - rekao je Domazet.

Bonus video

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti