"Pamtićemo ga po prelepom osmehu, dobroj duši i odličnim partijama": Vršac i okolina zanemeli od tuge za dvojicom mladih fudbalera (FOTO)

18.01.2022

21:18 >> 08:35

0

Kristian Mioško i Marijan Marić poginuli su u automobilu koji je sleteo u kanal Dunav - Tisa - Dunav

"Pamtićemo ga po prelepom osmehu, dobroj duši i odličnim partijama": Vršac i okolina zanemeli od tuge za dvojicom mladih fudbalera (FOTO)
24sedam/Goran Sivački

Vlajkovac, Zagajica, Jasenovo, čitav Vršac i cela Vojvodina zanemeli su od bola i tuge za dvojicom mladih fudbalera koji su u ranim jutarnjim satima poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći u Vlajkovcu. Njihovi roditelji, rođaci, saigrači i prijatelji ne mogu da dođu sebi od šoka i neverice. Mnogima knedla u grlu, a suze same teku. 

- Ne mogu da pričam o tome. Sutra je trebalo da slavimo njegov 19. rođendan. Ne mogu - vidno potresen kaže Joca, saigrač iz FK Jedinstvo i najbolji prijatelj Kristiana Mioška, koji je juče čitav dan bio u Vršcu uz neutešne Kristianove roditelje.

printscreen/instagram/ftbl.vojvodina
 

Mioško je rodom iz Zagajice, ali se preselio u Vršac. Igrao je na poziciji beka i povremeno krila u FK Jedinstvo iz Vlajkovca. 

- Sve nas je potresla ova tragedija. Momci zovu, plaču... Opraštamo se od divnog momka, velikog fudbalskog talenta. Pamtićemo ga po prelepom osmehu, dobroj duši i odličnim partijama - sa tugom u očima za 24sedam kaže Safet Tihić, predsednik FK Jedinstvo i Saveta MZ Vlajkovac.

Za Marijanom Marićem, takođe fudbalerom koji je igrao za rumunski klub Ripensija UVT kao pozajmljen igrač CSC Dumbravita, tuguje čitavo njegovo rodno Jasenovo, porodica i prijatelji. Od Marijana su se oprostila i oba rumunska kluba.  

"Tuga velika"

Tragedija se, da podsetimo, dogodila u noći između nedelje i ponedeljka u ranim jutarnjim satima, kad je automobil marke "reno megan", koji se kretao iz pravca Uljme, izleteo sa kolovoza na početku mosta u Vlajkovcu, probio zaštitnu ogradu i završio u kanalu Dunav - Tisa - Dunav. Dvojici mladića nije bilo spasa. 

"Nenadoknadiv gubitak za sve"

"Obaveštavamo fudbalsku javnost da su u saobraćajnoj nesreći u noći između nedelje i ponedeljka tragično nastradala dva mlada momka, fudbalera Marijan Marić i Kristian Mioško. Obojica su prošli mlađe kategorije Vršca, Mioško je igrao za Jedinstvo iz Vlajkovca, dok je Marić nastupao u Rumuniji. Nenadoknadiv gubitak za sve... Naše iskreno saučešće porodicama", stoji u objavi Instagram profila "fudbal Vojvodina".

24sedam/Goran Sivački
 

- Pozvala nas je policija. Stigli smo čamcem. Automobil je bio okrenut na dole. Ništa nije moglo da se vidi, na nekih četiri - pet metara od obale i dva metra dubine. Na mostu su već bili policija i vatrogasci. Stigli su i Kristianovi roditelji. Mogao sam da ga dohvatim za nogu i pokušam da izvučem iz vozila, ali kad sam video majku kako vrišti i jauče od bola, nisam imao srca to da uradim. Teško mi je bilo kad sam je video, a kako bi joj tek bilo da gleda kako joj vučem sina. Safet je nabavio kran kojim je izvučen auto iz kanala. Vatrogasci su malo sekli lim da bi izvukli tela mladića. Tuga velika - seća se jezivog prizora ribočuvar Marko Popović.

Velika brzina i klizav kolovoz

Uzroci saobraćajne nesreće zvanično još nisu poznati. Prema nezvaničnim informacijama, automobil "reno megan" kretao se velikom brzinom i naišao na veoma klizav deo kolovoza na mostu što je uticalo da Kristian koji je bio za volanom auta izgubi kontrolu nad vozilom.

Vršcem i okolinom priča se, takođe, da su Kristian i Marijan prethodno veče proveli sa društvom i da su prvo jednu devojku odvezli kući u Zagajicu. Kad su se vraćali prema Vršcu išli su velikom brzinom, a da li su pili ranije utvrdiće dalja istraga. 

- Kristian je trebalo da odveze Marijana kući. Ne znam šta se dogodilo. Ne verujem da se ovo desilo. Pristojni su i dobri momci, puni života su bili. Strašno - kroz suze nam je ispričala jedna devojka koja ih je obojicu poznavala.

Drugovi i prijatelji nastradalih mladića potresnim rečima opraštali su se od njih na društvenim mrežama.

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi