Policija rasvetlila veliku prevaru! Pali lažni vidovnjaci: Bolesnoj Nišlijki rekli da je pod dejstvom crne magije, uzeli joj 200.000 dinara

15.01.2022

14:38

0

Odali ih telefoni

Policija rasvetlila veliku prevaru! Pali lažni vidovnjaci: Bolesnoj Nišlijki rekli da je pod dejstvom crne magije, uzeli joj 200.000 dinara
Prevarantkinja uhapšena u Zrenjaninu: Ilustracija - Copyright Profimedia/Pixabay

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu i Novom Sadu intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su razbojništvo i prevaru i po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu podneće krivične prijave protiv tridesestčetvorogodišnjeg muškarca i dvadesetčetvorogodišnje žene iz okoline Bačke Palanke.

Kako se saznaje, ključni dokaz protiv prevaranata su kartice mobilnih telefona, pronađene u njihovim stanovima koje su dokazale telefonsku komunikaciju sa žrtvom.

- Oni se sumnjiče da su prošle godine više puta pozivali šezdesettrogodišnju ženu iz Niša, govorili joj da je pod dejstvom crne magije, ponudili joj da joj skinu štetni uticaj uz novčanu nadoknadu što je ona prihvatila. Početkom decembra deo novca je uplatila elektronskim putem u skladu sa uputstvima koja su joj dali osumnjičeni, a zatim se sa njima našla kako bi im predala ostatak sume. Tom prilikom muškarac joj je zadao udarac u stomak i oteo joj kovertu sa novcem. Sumnja se da je Nišlijka oštećena za više od 200.000 dinara - navela je niška Policijska uprava.

Kako je oštećena LJ.S. ispričala, razbojništvo se dogodilo 2. decembra ispred njene kuće u niškoj gradskoj opštini Palilula.

- Nekoliko dana ranije stupila sam u kontakt sa vidovnjakom „gospodinom Simonidom“ navodno iz Srpske Crnje.Kazao mi je da vidi negativnu energiju u mojoj kući, da su mi čini napravljene na novcu, te da moram da mu pošaljem novčanice kako bi me spasao. Kada sam mu kazala da nemam para, rekao je: - Bolje da se snađete za novac, nego da ga dajete za sahrane, toliko vam loše stoje stvari. Mnogo sam se uplašila, pa sam odlučila da ga poslušam. Podigla sam 1. decembra kredit u iznosu od 200.000 dinara i istog dana uplatila 18.000 dinara na ime njegove saradnice. Sutradan mi je telefonirao i naredio da odradim jedan ritual kako bih spasila sebe i porodicu. Objasnio mi je da poređam novčanice na crvenom platnu, pored novca stavim naše fotografije, zapalim sveću, te da mu sve to slikam. Učinila sam kako mi je rečeno , a on me je upitao zar samo toliko para imam u kući. Kazao mi je da ništa ne krijem od njega, te da sav novac do poslednje pare moram da mu predam kako bi ga očistio od nečistih sila. Dalje je rekao da će mi poslati svoju najbolju saradnicu koja će u Niš stići oko ponoći i za pola sata sprovesti ritual uklanjanja čini sa para. Objasnio mi je da sve to moraju da odrade van moje kuće jer je ona navodno pod uticajem negativne energije a da ja ne mogu daprisustvujem ritualu jer će me napasti nečiste sile - opisuje Nišlijka prevaru čija je žrtva bila.

Oko ponoći, kako kaže, dobila je telefonski poziv, i izašla iza kuće da bi se srela sa „saradnicima“ vidovnjaka.

- Čekala me je jedna jako mlada žena i jedan crnomanjasti muškarac koji je kazao da se zove Mile. Kada sam im prišla, čula sam da razgovarala sa Simonidom i priča šta će to uraditi. Bila sam oprezna pa sam im zatražila lične karte. Tada me je taj čovek silovito dva puta udario u predelu slezine, izgubila sam dah i klecnula, oteli su mi fasciklu sa novcem i pobegli – opisuje LJ.S. agoniju kroz koju je prošla.

Antonio Ahel/ATAImages
 

Iskreno je priznala da joj to nije bilo prvi put da pomoć traži mimo medicinskih protokola.

- Penzionisana sam kao medicinska sestra, od depresije patim dvadesetak godina, dobijala sam razne terapije, išla u dnevnu bolnicu, lečena sam i u psihijatrijskoj ustanovi ali mi se stanje pogoršavalo. Priznajem, pokušala sam i suicid jer nisam mogla da podnesem nemogućnost normalnog funkcionisanja. Bilo je perioda kada sam zbog depresije bila vezana za postelju, bez mogućnosti da obavljam i osnovne kućne poslove - iskreno o svojoj bolesti priča Nišlijka.

Nakon što je izgubila nadu da će se oporaviti uz medicinsku pomoć, Lj.S. na Jujtubu počinje da prati vidovnjake od kojih se neki deklarišu kao specijalisti za lečenje depresije.

- Prilikom prvog kontakta sa jednom ženom koja je tvrrdila da ima lek za mene, saznala sam da je uzrok mojih problema crna magija. Rekla mi je da sam opsednuta demonima i nečistim silama, da preti opasnost i mom sinu i suprugu, da nam je kuća puna negativne energije i tražila mi da joj uplatim 23.000 dinara za „sveti materijal“ za moje lečenje. Učinila sam to a ona mi je poslala nešto što je ličilo na stvari koje se kupuju na vašaru. Kazala mi je da će mi dostaviti i neku amajliju, ali to se nije desilo. Nakon što sam je više puta pozivala telefonom, blokirala me je. Kada je moj suprug saznao za to, podneo je protiv te žene krivičnu prijavu - rekla je žrtva prevare.

Nažalost, bolesna žena nije odustala od namere da nađe vidovnjaka koji će je izlečiti.

- Posle par meseci sam počela da tražim druge vidovnjake, govorili su mi da sam pod magijom, da je moja odeća zakopana na groblju, da sam smrtno ugrožena, da će mi sin nastradati.... Kad vam neko tako nešto kaže, želite da se uhvatite za slamku da se spasite. Uzimala sam krišom novac, da muž ne sazna i slala im. Jednom sam poslala 200 evra, a on je odmah tražio još toliko jer je navodno video na meni prokletstvo čim je dobio prvi novac. Nisam mu poslala ništa, bilo mi je sumnjivo, kako to da odmah nije video to prokletstvo kad je vidovit, nego tek kada je dobio pare. Više mi se nije javio - nastavlja svoju ispovest LJ.S.

Kako dalje priča uznemirena žena, kontaktirala je raznorazne „Moćne“ „Svemoćne“, „Majke“, „Očeve“ raznoraznih ličnih imena, koji su listom radili isto, tvrdili da je pod magijom i tražili pare da bi je uklonili.

- Shvatila sam da me varaju pa sam par meseci odustala, a i muž mi je zabranio da se time bavim. Međutim, stanje mi se pogoršavalo, išla sam i u manastir Tumane, ali mi nije bilo bolje pa sam se opet okrenula vidovnjacima . Neki su navodno besplatno nudil pomoć, hvalili se da vraćaju život u normalu i obećavali napredak i blagostanje. Ništa od toga nisam dobila ni od neke Nikolije, ni svemoćnog Blagomira ni moćnog Dušana ni drugih. Čak sam od jednog dobila opscen zahtev koji sam odbila a on mi je odmah blokirao - priča Lj.S.

Njen suprug M.S. kaže da je prevarante odmah prijavio policiji ali da je pokušao da povrati novac kontaktirajući vidovnjaka Simonida.

- Iz razgovora sa njim shvatio sam da se radi o čoveku „premazanom svim mastima“. Prvo mi je rekao da će vratiti novac, nudio sam mu da se sretnemo gde god želi ali je on to odbio. Onda je kazao da on nije uzeo novac, pa da nije dužan ništa da vrati. Rekao sam mu : - Niste vi, ali jeste neko koga ste vi poslali. Postalo mi je jasno da on nema nameru da mi pare vrati. Krivo mi je što sam se te večeri uspavao, da sam primetio šta se dešava pozvao bih policiju, bili bi uhvaćeni. Oteli su nam zadnji novac, a to nije prvi put, koliko je moja žena dala vidovnjacima to samo ona zna. Našao sam priznanice na 24.000. 18.000. 17.000, 6.000... a znam da je mnoge pocepala. Osim toga nestao mi je lanac, prstenje, vredne stvari, foto aparat... verujem da su nas oštetili za četiristotine, možda i petstotina hiljada dinara - kazao je ovaj Nišlija.

Istakao je da mu je drago što su ljudi koji su prevarili njegovu ženu uhvaćeni.

- Odahnuli smo nakon ove vesti, moja žena je bila na prepoznavanju, drago mi je što će biti kažnjeni zbog onog što su učinili. Svaka čast policiji, nadam se da će biti adekvatno kažnjeni kako se nekom drugom ne bi desilo ono što je nama - kazao je M.S.

Bonus video:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike