Zaboravljeni ubica: Mesar iz Surčina Tijanu oteo, silovao, usmrtio i zakopao na smetlištu!

11.01.2022

20:00

0

Dragan Đurić kaznu od 40 godina izdržava u renovinarom zatvoru u Padinskoj Skeli, poznatijem kao Nova Skela

Zaboravljeni ubica: Mesar iz Surčina Tijanu oteo, silovao, usmrtio i zakopao na smetlištu!
facebookdragan đurić - Copyright Printscreen/Facebook/Dragan Đurić

Dragan Đurić, mesar iz Surčina, koji je osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora za svirepo ubistvo tada petnaestogodišnje Tijane Jurić iz Subotice, kaznu služi u renoviranom zatvoru u Padinskoj Skeli, takozvanoj Novoj Skeli. Mnogi su Đurića gotovo i zaboravili.

Đurić ima pravo na odlazak u zatvorsku ambulantu, a u slučaju teških zdravstvenih problema voze ga na VMA ili u Urgentni centar.

Ćelije u Novoj Skeli nisu otvorene i zatvorenici mogu da se sretnu samo u šetnji, ili tokom aktivnosti gde su uvek čuvari sa njima. Dnevno imaju tri obroka, a jedu u ćelijama.

Prema zatvorskim propisima, pravo na korišćenja slikarskog atelja, sportske hale, vežbaonice i ljubavne sobe Đurić može da stekne nakon što se završi njegova procena i odredi program postupanja. Za sada nije dobio to pravo.

– Đurić nije radno angažovan. Zatvoren je, a u toku dana ima šetnje. Što se tiče njegovog zdravlja, on je dobro – rekli su ranije za medije iz uprave Nove Skele.

Ima i cimera

Dragan Đurić dobio je i cimera. Paketi mu stižu dva puta mesečno, a u njima su i knige. Đurić u zatvoru poseduje i konzolu za igrice.

Đurića u zatvoru posećuje navodno samo majka. On nije pokazao nikakvo kajanje za težak zločin koji je počinio. Nedavno je čak pokušao i da dokaže da nije kriv, odnosno, da pronađe advokata koji bi dokazao da mu je policija, prema njegovim rečima, iznudila i podmetnula priznanje. Nijedan advokat, kako su pisali mediji, to nije prihvatio.

"Voleo bih samo da se jednom pokaje"

Igor Jurić, otac ubijene Tijane i osnivač fondacije koja nosi ime njegove ćerke, kaže za 24sedam da se nije raspitivao o Đuriću.

- Nisam razmišljao o njemu, nisam se ni raspitivao, pa ne znam kakvi su uslovi u zatvoru gde služi kaznu. Samo mi je bitno da su sada druga deca bezbedna i da on nije na slobodi, da od njega ne postoji opasnost. On služi svoju kaznu, ja ne želim da mu se nešto loše desi u tom zatvoru, samo bih voleo da se jednom pokaje za to što je uradio - kaže Jurić za 24sedam.

Mesar iz Surčina, u noći između 25. i 26. jula 2014. godine, oteo je, siilovao i svirepo ubio Tijanu Jurić (15) u Bajmoku, a potom sakrio njeno telo.

Samo slučajnost je kriva za kobni susret devojčice i monstruma. Tijana se posle ponoći vraćala sa drugom i drugaricom sa obližnjih sportskih terena u dom babe i dede, gde je provodila raspust. U jednom trenutku rekla im je da je zaboravila duks i da će ponovo otići do obližnjeg sportskog centra Rata.

Printscreen/facebook
Ubijena Tijana Jurić

Ušla je u uličicu koja vodi do Rate i tu se susrela sa ubicom. Đurić se svojim crvenim „golfom“ upravo tim putem vraćao sa fudbalskih terena, gde je bio u toku turnir u malom fudbalu. Cunjao je na tribinama, a onda je krenuo nazad.

Telo nađeno na smetlištu

Đurić je automobilom udario Tijanu, prišao joj i, kad je zatražila pomoć, uhvatio je za vrat, udarao, ubacio u vozilo i odvezao u atar kod Sombora, gde je potom i ubio. Na putu, u prašini, ostala je samo njena bela patika koja je slutila na zlo.

Potraga za Tijanom trajala je 13 dana, a telo devojčice policija je našla 7. avgusta 2014. godine na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja, desetak kilometara od Sombora. Policiju je na mesto gde je zakopao odveo ubica Dragan Đurić.

Dok je trajala potraga za nestalom Tijanom, Đurić je na internetu pretraživao porniće i raspitivao se za koliko vremena se raspada ljudsko telo.

Ovako je glasilo Đurićevo priznanje tokom suđenja.

– Udario sam je automobilom i ugurao u vozilo. Odvezao sam je u neku njivu na strnjiku, ugasio motor i svetla. Izudarao sam je šakom u glavu. Onesvestila se. Na mesečini sam video i da joj je usna bila otečena. Ožedneo sam, pa sam se napio vode, posle čega sam upalio farove na vozilu. Otkopčao sam joj pantalone i svukao ih zajedno sa gaćicama. Otimala se i ritala nogama. Ostala je u čarapama i grudnjaku. Obrisao sam je mojom majicom po genitalijama i svuda… - pričao je Đurić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike