24sedam saznaje: Braća Jojke nisu imala kontakt sa Džonićem, a jedan nalaz očekuje se sa nestrpljenjem!

10.01.2022

14:11

0

U Viši sud u Nišu ovih dana trebalo bi da stigne i nalaz neuropsihijatrijskog veštačenja Gorana Džonića iz Beograda

24sedam saznaje: Braća Jojke nisu imala kontakt sa Džonićem, a jedan nalaz očekuje se sa nestrpljenjem!
Goran Džonić MUP - Copyright Facebook MUP

Braća Kostadin (39) i Konstantin (38) Milošević, poznata kao braća Jojke, kako 24sedam saznaje, nisu bila povezana sa Goranom Džonićem (59), glavnoosumnjičenim za ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca - vlasnika menjačnice Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25). Konstantin je, inače, promenio ime u Aleksandar.

Ovo je rezultat veštačenja mobilnog telefona osumnjičenog Džonića. U njegovom telefonu, prema nezvaničnim informacijama, nije pronađen kontakt sa braćom Milošević što potvrđuje njihove tvrdnje da sa Goranom Džonićem i ubistvom njegovog brata od tetke, nemaju nikakve veze.

- U Džonićevom telefonu ne postoje nikakvi kontakti sa braćom Milošević. Nađene su negove lične fotografije, pozivi i SMS poruke koji nemaju nikakve veze sa ubistvom Đokića - kaže naš izvor iz istrage.

U Viši sud u Nišu ovih dana trebalo bi da stigne i nalaz neuropsihijatrijskog veštačenja Gorana Džonića koje je obavljeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. Džonić je vraćen u niški zatvor, a nalaz veštaka sa nestrpljenjem mnogi očekuju.

Očekivani su takođe i rezultati nalaza video-nadzora. Svi osumnjičeni, kao i svi predviđeni svedoci saslušani su u dosadašnjem toku istražnog postupka, Čim stignu rezultati očekivanih veštačenja istraga bi trebalo da bude završena.

Nestali krajem septembra

Porodica Đokić i to Džonićev brat od tetke Goran, njegova supruga Gordana i njihova ćerka Lidija, da podsewtimo, nestali su u noći između 26. i 27. septembra. Njihov zapaljen automobil nađen je 2. oktobra u ataru sela Tešica, a posle par sati, desetak kilometara dalje, u ataru sela Moravac otkrivena su i njihova spaljena tela u plitkoj jami pokrivena daskama i lišćem.

24sedam/Goran Sivački Facebook
 

Troje Đokića sahranjeno je 7. oktobra na mesnom groblju u Žitkovcu, a sahrani je prisustvovao i Goranov brat od tetke, kasnije osumnjičeni Goran Džonić. Penzionisani vatrogasac Džonić i njegovi sinovi Stefan (34), pripadnik Vojske Srbije i Milan (31), takođe vatrogasac, uhapšeni su 21. oktobra ove godine. Dan kasnije iza rešetaka su smeštena i braća Milošević.

Stefan i Milan brane oca!

Sinovi Gorana Džonića, Stefan i Milan, tvrdili su iz zatvora da je njihov otac plašljiv čovek i da beži iz dvorišta kad se kolje svinja da ne bi čuo skičanje i video krv.

- Nije on mogao da bude egzekutor, a možda je pomagao u tom zločinu upravo jer se nekoga uplašio, jer mu je neko ozbiljno zapretio. Takva mu je priroda da on to sam nije mogao da uradi. Pa on, i kad izlazi noću, on se plaši da ga neko ne napadne - rekla su braća, koja su, kako su svedoci ispričali, u noći zločina bila na radnim zadacima.

Braća Džonić nisu se srela ni prilikom poseta u zatvoru, ali se redovno pozdravljaju preko čuvara i pitaju jedan za drugog.

Džonić se sumnjiči da je brata od tetke i njegovu porodicu usmrtio hicima iz pištolja u atalu sela Moravac gde ih je namamio pričom da mu je potrebna pomoć, jer mu se pokvario auto. Uloga njegovih sinova, kao i braće Jojke, zvanično nije poznata budući da se zna da su za noć kad su Đokići likvidirani imali alibi.

U voćnjaku pored Stefanove kuće nađen je deo novca opljačkanog od Đokića, a ostatak u kući Gorana Džonića.

Ovaj monstruozni zločin koji je uznemirio Srbiju u fazi je istrage. Saslušani su svi osumnjičeni, kao i svedoci. Čeka se da stigne nalaz neuropsihijatrijskog veštačenja iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu kome je bio podvrgnut Goran Džonić. 

Pištolj koristi i u mraku

Rezultate ovog nalaza svi sa nestrpljenjem očekuju uključujući i javnost. Tolika zainteresovanost vlada posebno zbog toga što je Goran Džonić u istrazi sve vreme menjao iskaze. Prvo je za zločin optužio svoje sinove, pa braću Jojke, a potom i još jednu osobu za kojom se traga. Za muškarcem D. P. iz aleksinačkog sela Nozrina koji se nalazi u inostranstvu, raspisana je poternica, jer ga je Džonić optužio da je takođe bio saučesnik u svirepom zločinu nad porodicom iz Aleksinca.

Facebook/Milan Džonić/Stefan Džonić/Goran Džonić
 

Sve vreme se trudio da bude u centru pažnje. Plakao je, kukao, pretio vešanjem. U jednom momentu čak je tvrdio da pištolj zna da koristi i u mraku, pa čak i da ume da ga sklopi i rasklopi čak i zatvorenih očiju. Konstantno je menjao iskaze.

U pritvoru u Nišu, u vreme dok je za zločin optuživao svoje sinove, govorio je kako mu je najvažnije da su mu sinovi dobro.

- Mnogo je kontradiktornosti u njegovim izjavama, pa jedva čekamo da vidimo nalaz veštaka o stepenu njegove uračunljivosti - kaže izvor blizak istrazi.

U dosadašnjoj istrazi ispitano je više svedoka, među kojima je supruga Džonića, porodica Milošević, Stefanove i Milanove kolege iz Vojske Srbije i vatrogasne jedinice, kao i meštani sela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike