Izbo bivšu devojku ispred zgrade: Završeno suđenje Dejanu Daboviću, tužilaštvo traži doživotnu robiju!

23.03.2021

15:47

0

Ubistvo se dogodilo 26. decembra 2019. u popodnevnim časovima u Ulici Alekse Šantića u Novom Sadu

Izbo bivšu devojku ispred zgrade: Završeno suđenje Dejanu Daboviću, tužilaštvo traži doživotnu robiju!
Copyright Dejan Dabović i Dušanka Jocović: Facebook

Dejanu Daboviću (28) iz Herceg Novog koji se tereti da je 26. decembra 2019. u popodnevnim časovima u Ulici Alekse Šantića u Novom Sadu, do smrti nožem ubadao bivšu devojku Dušanku Jocović (25) iz Novog Sada, suđenje je završeno, a sutra će biti izrečena presuda u novosadskom Višem sudu.

Osumnjičeni za svirepo ubistvo, upadljive atletske građe, koji kako je rekao i dalje redovno trenira u zatvoru, doveden je s lisicama na rukama i bukagijama. On je ostao pri svome, kao što je izneo na glavnom pretresu, da se seća svega, samo, iako je u policiji pričao o događaju, na glavnom pretresu “izgubio je iz sećanja kako je ubio Dušanku, i da i dalje ne želi da odgovara na pitanja suda, branioca i tužioca, piše Kurir.

Na današnjem suđenju reč su imali veštaci sudske medicine i tim psihijatra, koji su se složili da je Dejan prerezao grkljan pokojnoj Dušanki, nanevši još niz povreda i uboda nožem, čime je počinio krivično delo teško ubistvo.

Zamenik javog tužioca, u završnoj reči rekao je da je dokazano da je osumnjičini Dabović, sposoban da shvati značaj krivičnog dela u besu zbog raskida veze na svirep način sačekao Dušanku ispred zgrade u želji da joj vrati zlo sa namerom, osam puta je udario pesnicom po glavi, nožem joj naneo niz povreda po rukama, a onda je ubadao po vratu i gruduma, dok nije shvatio da ju je ubio.

Pročitajte još

– Očigledno je da je on duže vreme planirao ovo krivično delo. On je sve to činio bez osećanja, svestan patnje koju ona trpi, a ni sada se kod njega ni jednog trenutka nije videlo ili primetilo kajanje, te tužilaštvo traži da ga Sud proglasi krivim i osudi na doživotnu robiju, imajući u vidu da kod okrivljenog nema kajanja u toku celog glavnog pretresa – rekao je tužilac.

Na suđenju je i danas bila prisutna Danijela Žižić, rođena sestra Dušankina, koja ništa smirenija nije bila u odnosu na prošli put, plačući bez remećenja ročišta. Međutim, majka Mirjana Jocović, nastradale Dušanke, nije danas bila na ročištu, iz razloga što joj je jako teško da sve to sluša.

– Ovo je neopisiv bol. Od tuge za ćerkom mi je suprug preminuo. Nije izdržao ni godinu dana od njene smrti – rekla je jecajući na prošlom ročištu neutešna majka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike