Darko Šarić pušten iz zatvora! Biće u kućnom pritvoru

24.12.2021

15:02

0

Autor: 24sedam

Darko Šarić danas je prebačen u kućni pritvor gde će boraviti sa suprugom i decom

Darko Šarić pušten iz zatvora! Biće u kućnom pritvoru
O. B./ATAImages

Darko Šarić je, kako 24sedam saznaje, danas prebačen u kućni pritvor. On će u kući boraviti sa suprugom Lanom Popović.

Lana Popović se porodila pre dve godine, dok je Darko bio iza rešetaka. Šariću je to treće dete - ćerku Nikoliju ima iz prvog braka, dok sa Lanom ima dvojicu sinova.

Podsetimo, on je uhapšen u martu 2014. godine.

Vrhovni kasacioni sud Srbije ukinuo je, da podsetimo, pravosnažnu presudu kojom su Darko Šarić i njegova grupa osuđeni za šverc skoro šest tona kokaina. Sud je, kako stoji u odluci, vratio Apelacionom sudu u Beogradu da ponovo odlučuje o predmetu u kojem je Šarić bio osuđen na 15 godina zatvora.

Odluka Vrhovnog kasacionog suda doneta je 22. aprila 2021. godine, kako se vidi u dokumentu koji je dostupan na sajtu suda. Međutim, javnosti do 15. juna nije bilo poznato da je Šariću ukinuta osuđujuća presuda, sve dok beogradski mediji nisu nezvanično izvestili o tome.

Apelacioni sud je u novembru 2020. godine potvrdio prvostepenu presudu specijalnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, kojom je Darko Šarić osuđen na 15 godina zatvora. Šarić je u presudi označen kao organizator grupe koja je krijumčarila ukupno 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Šarićevi advokati su pred Vrhovnim kasacionim sudom tražili ukidanje presude Apelacionog suda, pozivajući se na vanredni pravni lek – zahtev za zaštitu zakonitosti.

Vrhovni kasacioni sud je u svom obrazloženju naveo da su u drugostepenom postupku pred Apelacionim sudom povređene odredbe krivičnog postupka.

Bonus video

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi