"Imam samo jednu molbu, poslušajte razgovor": Šarić na sudu sve iznenadio, pa predao i važan papir!

30.11.2021

14:27

0

Šarićev brat Željko Vujanović, koji je takođe osporenom presudom bio osuđen kao organizator kriminalne grupe, juče je veće Apelacionog suda zamolio da pažljivo razmotri dokaze, a pre svega iskaze trojice svedoka-saradnika

"Imam samo jednu molbu, poslušajte razgovor": Šarić na sudu sve iznenadio, pa predao i važan papir!
Copyright Printscreen/Youtube

Darko Šarić, koji je ukinutom presudom bio osuđen na 15 godina zatvora zbog šverca 5,7 tona kokaina danas je pred većem Apelacionog suda u Beogradu izjavio da sud treba da presluša transkript razgovora izmedu njega i svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

- Za to vam treba 20 minuta, poslušajte, biće vam jasno da čovek laže, biće vam potpuno jasno kakav je pravi odnos između nas - rekao je Darko Šarić za sudskom govornicom i priložio veću papir, na osnovu kog se navodno dokazuje da je presuda falsifikat jer je sudija Siniša Petrović tokom usmenog obrazlaganja presude naveo da nije dokazano da je nije ostvarena imovinska korist od 47 miliona evra, ali da to potom nije napisao u presudi.

- Hoću da vam dam jedan papir vezano za presudu, tužilac je pre četiri ili pet dana rekao da mi napadamo sudiju Petrovića da je falsifikovao presudu. Bila bi sramota da napadamo tako, ali ja ovde imam transkript razgovora između mene i sudije, gde sudija prvo tvrdi da nije rekao, a onda kaže da jeste - rekao je Šarić i naveo da taj dokaz predaje jer se tako postupalo u celom predmetu.

- Nije bio razlike ko je sudija a ko tužilac, takva im je saradnja bila - dodao je Šarić, navodeći da ni sam nije mogao da veruje da sudija "laže da nije rekao nešto što je rekao".

- Nije to mala stvar. Posledica toga je da, čim smo dobili presudu, pokrenut je postupak za oduzimanje imovine. Ispade, napali smo sudiju, a čovek je pričao neistinu - rekao je Šarić pred sudom.

Šarićev brat Željko Vujanović, koji je takođe osporenom presudom bio osuđen kao organizator kriminalne grupe, juče je veće Apelacionog suda zamolio da pažljivo razmotri dokaze, a pre svega iskaze trojice svedoka-saradnika.

- Zaštićeni svedok ne sme da laže, a ovi su sve živo izlagali. Katastrofa živa, molim vas da sve uzmete u obzir i da pročitate. Nebojša Joksović je uzeo pare mom bratu Darku Šariću , lagao sve što je govorio i eno ga na slobodi a ljudi sede u pritvoru. Molim vas, apelujem, evo zadnji put imam priliku da se obratim - rekao je Vujanović i zamolio da mu sud ukine pritvor u kom je proveo 12 godina, i ponudio jemstvo u zamenu za puštanje na slobodu.

Izjašnjavanjem okrivljenih, Apelacioni sud je završio javni deo sednice, na kojoj su razmatrane žalbe tužilaštva i odbrane, a u nejavnom delu, biće doneta odluka. Ovaj sud ima mogućnost da presudu potvrdi, preinači, ili otvori glavni pretres.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike