Retrogradni Merkur još jednom okreće svet naopačke: Pred nama su zastoji, nesporazumi, loše procene

30.09.2021

17:00

0

Retka astrološka situacija

Retrogradni Merkur još jednom okreće svet naopačke: Pred nama su zastoji, nesporazumi, loše procene
Poslednji retrogradni Merkur u godini - Copyright Profimedia

Retrogradni Merkur je stigao i trajaće do polovine oktobra.

Pred nama su nesporazumi, loša komunikacija, poteškoće u realizaciji ideja. Sada je na ceni strpljenje. Ništa se ne može rešiti na brzinu, sve mora ići polako i to je ono što će neke dovoditi do ludila. Bilo bi dobro postupati suprotno od onoga kako inače radimo, jer je svet na kratko okrenut naopačke.

Merkur je juče, 28. septembra, krenuo retrogradno i sa sobom poveo još pet retrogradnih planeta – Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton.

Dakle, imamo astrološku situaciju gde šest od osam planeta ide u pogrešnom smeru, a i Venera i Mars nisu najsjajnije položeni. Tokom godine retki su periodi da se baš sve planete kreću direktno, ali su retki i ovakvi periodi kada ih ovoliko ide retrogradno, odnosno u suprotnom smeru.

Profimedia
 

Očekuju nas zastoji, nesporazumi, loše procene, sa njima i poteškoće u realizaciji zacrtanih ciljeva.

Takođe, u narednim danima možemo osećati umor i iscrpljenost i nemati volju za fizičkom aktivnošću. Astrolozi savetuju da ne treba ništa siliti, u ovom trenutku je bolje opustiti se i sačekati da "bura" prođe. 

Bolje otići na finu masažu nego na trčanje ili naporni kardio trening. Bolje rutinski obavljati posao nego ulaziti u rizične projekte koji zahtevaju brzu realizaciju. Polako i sigurno je mod koga se treba držati.

Profimedia
 

Istina je da ovaj period ipak možemo okrenuti u svoju korist. Možemo ga iskoristiti za preispitivanje sebe, svojih vrednosti i postupaka. Ovo je takođe prilika da još jednom sagledamo stvari iz nove perspektive, da možemo, kada nas položaj planeta na to natera, odigramo dugačije.

Ova retrogradnost planeta zahvata podjednako sve znakove i područja života, ali s njom će se najlakše nositi oni koji u natalnoj karti imaju puno retrogradnih planeta.

Retrogradni ljudi poznaju ovu energiju i znaju da se nose sa njom. U astrologiji se smatra da je retrogradan natalni horoskop ako osoba ima više od četiri retrogradne planete, prenosi atma.hr.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A.G.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike