Mesečni horoskop za jun: Blizancima se menja nešto ključno u životu, Device upoznaju nove ljude koji će im biti važni u budućnosti

29.05.2024

10:22

0

Autor: K. O.

Saznajte šta vas čeka u najdruštvenijem mesecu ove godine

Mesečni horoskop za jun: Blizancima se menja nešto ključno u životu, Device upoznaju nove ljude koji će im biti važni u budućnosti
Copyright Freepik

Jun počinje u znaku Blizanaca, vazdušnog elementa koji simbolizuju Blizanci predvođeni prevrtljivim Merkurom. Sezona Blizanaca je vreme za zabavu, rezervisanje nasumičnih kurseva za koje ne znate da li ćete ih praktično koristiti, razne gluposti i unutrašnju dečju igru.

Imamo divno poravnanje na nebu 3. juna, dok Jupiter trigira sa Plutonom. Potom 20. juna Rak započinje letnji solsticij. Pod vladavinom intuitivnog Meseca, Rak se bavi osećajem kroz pokrete. Ako su Blizanci neposlušna deca, Rak je trener posle škole, koji pazi da ne slome skočni zglob.

Unesite ove datume u svoj dnevnik - mlad mesec u Blizancima 6. juna i pun mesec u Jarcu 22. juna. Retrogradni Saturn u Ribama počinje 30. juna, što bi vas moglo testirati da li ste zaista uložili u planove koje ste zacrtali.

Šta jun 2024. godine donosi svakom znaku Zodijaka?

Ovan

Mlad mesec u Blizancima može vas apsolutno podržati da imate nove ideje, posebno zato što će biti u vašoj kući razmišljanja i komunikacije. Da li imate goruću ponudu knjige koju želite da predstavite? Onda to obavezno uradite 6. juna. Mars ulazi u vašu kuću stabilnosti i temelja u znaku Bika 9. juna, pomažući vam da stalno napredujete u onome u šta ste uložili svoje srce. Šta god da je, mora da vam pruži opipljiv osećaj sigurnosti koji ne čini da se osećate kao da se stalno nagađate.

Profimedia
 

Odnosi postaju prijatniji i ozbiljniji od sredine juna kada Venera i Merkur ulaze u znak Raka 17. juna. Međutim, pun mesec u Jarcu će osvetliti vašu zonu prijateljstva, podstičući vas da procenite da li su vaša prijateljstva u skladu sa vašom vizijom ili su potrebna neka prilagođavanja.

Bik

Iako obično više volite sigurne finansijske odluke (sa povremenim pogledom sa strane), mlad mesec u Blizancima će ući u vašu 2. kuću resursa, inspirišući nove načine da dođete do prihoda. Kada se Mars preseli u vaš kućni znak 9. juna, dobićete dodatnu izdržljivost da biste se popeli na lestvici ka uspehu.

U pogledu odnosa, možda ćete se osećati nemirno i zaintrigirano višestrukim simpatijama kada Venera i Merkur uđu u Raka 17. juna. Pun mesec u Jarcu 22. je savršeno vreme da kreirate novi film koji će vam pomoći da ponovo procenite šta je zaista važno na vašem profesionalnom putu.

Profimedia
 

Blizanci

Sa Jupiterom sada u vašem znaku, savršeno je vreme da iscrtate vizionarske priče koje čine putovanje vrednim truda. Koja potraga je vredna vašeg punog truda? Obratite pažnju na Jupiterov trigon sa Plutonom 3. juna jer nudi šansu da transformišete nešto ključno u svom životu. Istaknite 4. jun kao poseban dan, kada se Sunce i Venera poravnaju u vašem znaku, dajući vam savršen izgovor da podignete svoj izgled i pojavu.

Srećni ste što imate prvi mlad mesec nakon Jupiterovog kretanja takođe u Blizancima, s mogućnošću u novi uvida na horizontu 6. juna. Ovaj mlad mesec, koji aspektuje Saturn u Ribama, pomoći će vam da ostanete praktični, a da se ne izgubite u preterano optimističnim snovima.

Kako Venera i Merkur prelaze u Raka 17. juna, ljubav i porodica će biti u centru pažnje od sredine juna do kraja meseca.

Profimedia
 

Rak

Prva polovina juna može vas ostaviti zbunjene, jer se Merkur u Blizancima kreće kroz vašu 12. kuću 3. juna. Kao da što više pokušavate da raščistite maglu, a ona postaje gušća. Izbegavajte da donosite smele odluke sve dok Merkur ne uđe u Raka 17. juna.

Tog istog dana, boginja lepote i ljubavi krasi vaš znak, dajući novootkriveno proleće u vašem koraku. Kao što je Maja Anđelou mudro rekla: „Moja misija u životu nije samo da preživim, već da napredujem; i to sa malo strasti, malo saosećanja, malo humora i malo stila.”

Razmislite o tome kako možete da otelotvorite ovu mudrost tokom juna. Vaša horoskopska sezona počinje sa letnjim solsticijem 20, što vam daje još više razloga za slavlje i ples. Ako žudite za dubljom intimnošću u vezama, pun mesec u Jarcu će vam pomoći da istopite sve zidove koji su vaše srce držali u ledenoj tvrđavi.

Freepik
 

Lav

Možete očekivati da će prva polovina meseca biti ispunjena prijateljstvima, okupljanjima i spontanim društvenim pozivima. Pravi je poklon kada vas oni koji vas okružuju nateraju da se osećate celovitije i više „vi“. Kada mladi mesec u Blizancima ukrasi nebo 6. juna, pokažite svoju zahvalnost tako što ćete prirediti nezaboravnu večeru za društvo.

Ne ustručavajte se da tražite pomoć oko menija, dekoracija i početka razgovora. Ako vam radni raspored postane naporan, ne brinite – Mars će ući u vašu kuću karijere 9. juna, dajući vam podsticaj da prođete.

Od 20. juna, stelijum planeta, Venera, Merkur i Sunce, biće u vašoj kući nesvesnog, pomažući vam da istražite i razumete zakopane emocije tako da se zatvorite. Usmerite ovo u umetnost i zanate, možda ćete otkriti svoje nove dimenzije koje su nekada bile skrivene.

Freepik
 

Devica

Vi ste laserski precizni i fokusirani na svoje ciljeve i ambicije u prvoj polovini juna, ali pazite da se ne iscrpite. Mlad mesec u Blizancima 6. juna nudi priliku da zamislite novi san za svoju karijeru, podstičući promenu u perspektivi uspeha kako biste uključili više zabave i radoznalosti u svoje dugoročne planove.

Pošto Venera i Merkur prelaze u Raka 17. juna, vaša mreža i zona veza će biti aktivirane, pa očekujte nova lica koja uskoro mogu da vam postanu bliska i značajna u životu. U stvari, možda ćete tek shvatiti koliko ste prerasli stare prijatelje. Ne morate nikoga da ostavljate iza sebe, ali prepoznajte gde ste najviše dobrodošli i željeni.

Saturn ide retrogradno u zoni vaše veze počevši od 30. juna, podstičući neke unutrašnje refleksije o vašim najintimnijim odnosima. Da li stagniraju ili inspirišu? Da li treba da napravite pauzu ili ste spremni da zaronite dublje?

Freepik
 

Vaga

Zvuči kao da je pred vama stimulativan i introspektivan mesec. Počevši od mladog meseca u Blizancima 6. juna, prisustvovanje čitanju knjige zvuči kao fantastičan način da započnete period istraživanja i učenja. Nikada ne znate koje uvide možete dobiti slušajući različite glasove i otkrivajući razne perspektive.

Kako mesec odmiče i kako dobijate inspiraciju, dobro je znati da ćete do 20. juna imati širok spektar planeta u svojoj kući karijere. Tačnije Veneru, Merkur i Sunce. Ovo je kosmičko otvaranje za kanalisanje vaših novostečenih znanja i iskustava u opipljive projekte ili ciljeve. Investirajte u svoje profesionalne veze i one će se odmah vratiti. Pun mesec u Jarcu pred kraj meseca nagoveštava trenutak razmišljanja i nežnosti, posebno u stvarima vezanim za vaše poreklo i dom. Zvuči kao savršena prilika da se opustite, uživate u dobroj hrani i pozovete društvo da gledate neki dobar film.

Profimedia
 

Škorpija

Šta biste izabrali da strah nije u sobi? Mlad mesec u Blizancima sleće u vašu kuću transformacije i osnaživanja. Povucite ramena i podignite glavu visoko. Mars prelazi u Bika u vašoj kući veza 9. juna, pomažući vam da budete jasniji o vrstama saradnje koje odražavaju vaše vrednosti. Jer ako to ne urade, mogli biste da se lupate po glavi, a to bi moglo biti više javno nego što biste želeli.

Dakle, budite asertivni u pogledu svojih potreba i granica u odnosima, kako biste bili sigurni da je vaša saradnja obostrano korisna i podržavajuća. I, kada osetite napetost, samo udahnite kroz nju.

Profimedia
 

Strelac

Očekuje vas dinamična i potencijalno transformativna prva polovina meseca. S obzirom na to da je pred vama prezauzet raspored, ključno je dati prioritet pozivima i angažmanima zbog kojih se osećate ekspanzivno, a ne iscrpljeno. Mlad mesec u Blizancima 9. predstavlja priliku da resetujete svoj pristup odnosima. Koje stare ljubavne obrasce treba prepisati? Uzmite olovku i papir i saznajte sve o detaljima.

Kako letnji solsticij i sezona Raka nastupaju 20. juna, možda ćete se osećati ostljivijim nego inače. Sezona Raka aktivira dublje slojeve vaše psihe i intimnih odnosa, iznoseći na površinu emocije i iskustva koja vas mogu usporiti. Neprekidnim prisustvom, uranjanjem u svoje dubine, imate moć da očistite mutne vode svoje emocionalne močvare.

Pixabay
 

Jarac

Sada je trenutak da ponovo procenite svoj pristup poslu, sve do rutine vežbanja i digitalnih radnih aplikacija. Kako radne navike s vremenom gube prednost, možda ćete primetiti pad u efikasnosti u prve dve nedelje, ali imate mogućnosti da to popravite. Kada nas 6. juna počasti mlad mesec u Blizancima, iskoristite priliku da eksperimentišete sa novim dnevnim rasporedom.

Drugi deo meseca odiše nežnim ambijentom, posebno kada se Venera, Merkur i Sunce ugnezde u Raku u vašoj kući veza do 20.

Kada vam se put čini zastrašujućim, kome se obraćate za podršku i koga biste izabrali za svog saveznika na duge staze?

Freepik

Vodolija

Sa Jupiterovim nedavnim useljenjem u vašu kuću kreativnosti, vaše inovativne ideje su spremne da se uzdignu do novih visina. Imaćete rečnik da prevedete te ideje u delo bez preteranog razmišljanja. Merkur u Blizancima može da vam ostavi osećaj da se vrtite ukrug ako oklevate, ali mlad mesec u Blizancima 6. juna može vam dati jasnoću koja vam je potrebna da napravite sledeći korak.

U drugoj polovini meseca, ključno je da uzemljite svoj um i telo. Razmislite o tome da rezervišete sesiju pilatesa i da uključite domaće obroke u svoju rutinu kako biste zadržali fokus. Neka vam dnevnik snova bude nadohvat ruke, jer bi pun mesec u Jarcu 29. juna mogao doneti značajne uvide iz vaše podsvesti ili čak od porodičnog pretka.

Profimedia
 

Ribe

Ovo leto vas poziva da pronađete dom na tajnim mestima, pratite svoje srce i istražujete nove teritorije. Rezervišite izlet, kampovanje i boravak u prirodi će vam prijati. Ova iskustva će proširiti vaše vidike na načine izvan vaše mašte. Planirajte ovu ekspediciju oko mladog meseca u Blizancima 6. juna, jer će pasti u vašu zonu korena i doma.

Kako Venera, Merkur i Sunce prelaze u Raka do 20. juna, fokus na vašoj romantičnoj sferi se širi. Iskoristite ovu priliku da razmislite o svojim željama u vezi sa zabavljanjem — da li tražite letnju zabavu, začinjene kreativne susrete ili dugoročnu posvećenost?

Sa retrogradnim Saturnom u vašem znaku 30. juna, imate izgovor da smanjite listu zadataka i posvetite više vremena onome što vas kreativno inspiriše, piše Russ.com.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike