Pun ružičasti mesec u Škorpiji biće posebno intenzivan zahvaljujući planeti "smrti": Bolno rođenje novog "ja"

20.04.2024

13:20

0

Autor: K. O.

Nema rođenja bez smrti, nema slave bez hrabrosti

Pun ružičasti mesec u Škorpiji biće posebno intenzivan zahvaljujući planeti "smrti": Bolno rođenje novog "ja"
Copyright Freepik

U aprilu se dogodio retrogradni Merkur u besnom znaku Ovna, monumentalno pomračenje, konjunkcija koja se dešava jednom na svakih 14 godina, pa sada, a onda je na red došao najintenzivniji pun mesec u kalendarskoj godini.

U sredu, 24.. aprila 2024. godine, u 01.49 časova pun mesec će sijati u fiksnim, tamnim, dubokim vodama Škorpije, suprotstavljajući se Suncu u znaku Bika koji je nesklon promenama i koji traži zadovoljstvo. Pun mesec u znaku Škorpije je već veliki udar, ali ovaj je ispravan sa jednim od najmoćnijih aspekata u celoj astrologiji.

Pripremite se za bolno rođenje potpuno novog "ja"

Dok Sunce sija u Biku, a Mesec leži u Škorpiji, energije i jednog i drugog će formirati moćni T-kvadrat sa Plutonom, planetom smrti i ponovnog rođenja, koja je ove godine otvorila radnju u Vodoliji.

Pluton je nazvan po bogu podzemnog sveta koji otima devojke i planetarni je vladar Škorpije. Pluton je povezan sa otkopavanjem, uništavanjem, kompostiranjem i pepelom prošlosti kao mašću novog svetskog poretka.

Profimedia
 

T-kvadrat se formira kada se najmanje dve planete suprotstave jedna drugoj i obe u kvadratu imaju treću planetu. Treća planeta, u ovom slučaju, Pluton, poznata je kao apeks ili fokalna planeta. Ovde se aktiviraju energije suprotstavljenih planeta i mogu, nadamo se, da izraze i razreše njihove konfliktne prirode.

Tačka pucanja

Kao što astrolog Frenk Kliford objašnjava, „T-kvadrat je poput lonca pod pritiskom energije, nervoze i stresa. Simbolizuje aspekte nas koji su u suprotnosti jedni sa drugima. Kao centralni igrač, fokalna planeta je dinamička tačka oslobađanja i rezolucije ove konfiguracije; tu se polarizacija opozicije može na konkretan način manifestovati. Nudi moćno rešenje za nagomilanu napetost.”

Tokom ovog punog meseca, mi imamo suštinsko sopstvo (Sunce) koje se suočava sa našom emocionalnom prirodom i instinktivnim potrebama (Mesec) dok su oboje u borbi za moć/kavez sa transformacijom (Pluton).

Nema rođenja bez smrti, nema slave bez hrabrosti

T-kvadrati se uvek spuštaju u jednom modalitetu, a u ovom slučaju je taj modalitet fiksan. Sporo u startu i otporan na promene, fiksna energija se drži čvrsto i često joj je potrebno snažno spoljašnje guranje napred da li dobijamo čvrst udarac zahvaljujući ovom T-kvadratu, bebe moje.

Kako Kliford tvrdi, „sa kvadratima, nema dobitka bez bola i ’bez hrabrosti, nema slave’.

Freepik
 

Bik želi da melje, a Škorpija da kopa, ali u koji cilj? Pod ovim Mesecom, možemo početi da uviđamo kako se balansiranje želje da zadovoljimo naše osnovne potrebe (Bik) i iskopamo naše emocionalne dubine (Škorpija) može postići samo sagorevanjem i iznova izgradnjom našeg odnosa sa željom i zaslužnim, resursima i odnosima.

Ako shvatimo da je Pluton naša fokalna planeta i ventil za otpuštanje napetosti između Sunca u Biku i Meseca u Škorpiji, onda je kosmički ključ za napredak radikalno ponovno rođenje.

Pluton je planeta uništenja u ime stvaranja, seizmička promena u službi veće priče. Često planeta Pluton „iskušava“ našu snagu, izbacujući (često iznenada, retko nežno) ono što nas sputava. Zamislite ga kao profesora Snejpa - sumnjive metode i pod svim tamnim ogrtačima i podmetnutim očima, dobre namere.

Pouka ove lunacije? Bolno je pustiti, ali nemoguće je zadržati.

Promena je nadohvat ruke, ljudi, i dok je ponovno rođenje čudesno, ono je nasilno i promenljivo, a trenuci koji joj prethode su duboki, mračni i zastrašujući. Da bismo postali ono što jesmo, moramo da spalimo ono što smo bili, prenosi New York Post.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike