Šta sezona Škorpije donosi svakom znaku Zodijaka? Moćna energija koja svima zadaje udarac

22.10.2023

13:29

0

Autor: K. O.

Još kad se udruži sa punim mesecom u Biku

Šta sezona Škorpije donosi svakom znaku Zodijaka? Moćna energija koja svima zadaje udarac
Copyright Profimedia

Prošle nedelje Mars je ušao u Škorpiju, a mi upravo ulazimo u sezonu Škorpije koja počinje 23. oktobra. Ovo će se nastaviti tokom cele nedelje i ostatka meseca sve dok se njen uticaj na kraju ne preobrazi u sezonu Strelca 22. novembra 2023. Međutim, kada Škorpija uđe, on zadaje udarac i njegovo prisustvo će biti prilično primetno tokom poslednje cele nedelje oktobra.

Ova vrsta energije nam lepo postavlja nedelju, jer nam uliva samopouzdanje koje nam je potrebno, posebno kada se približavamo Mesecu u Ovnu i punom mesecu u Biku, koji dolazi 28. u mesecu.

Videćemo kako se tokom nedelje dešavaju mnogi zamišljeni trenuci dok nam se tokom nedelje pridružuje nekoliko značajnih Neptunovih tranzita. Ipak, ako postoji jedan planetarni uticaj koji gazi nogama i zahteva pažnju, to ćemo videti u mnogim aspektima Jupitera. Jupiter će poboljšati naša iskustva ove nedelje, bilo da su ta iskustva pozitivna ili negativna.

Kako sezona Škorpije utiče na vaš horoskopski znak?

Ovan (21. mart - 19. april)

Ova nedelja vam donosi svaku priliku koja vam je potrebna da napravite neka lična poboljšanja koja ste imali na umu od početka godine. Osećate prisustvo Škorpije u vazduhu i to vas podržava kada je u pitanju nešto nervozno. Kako se približavate punom mesecu 28. oktobra, osetićete nalet moći kako ulazi u vas i tačno ćete znati šta da radite sa njim.

Profimedia
 

Ono što se može desiti je da bi ova navala moći mogla da postane nekontrolisana zahvaljujući tranzitima kao što su sekstil Meseca Jupiter, ili Mesec nasuprot Jupitera, 28 oktobra. Tokom nedelje od 23. oktobra biće vam teško da se koncentrišete, ali kada pronađete pravi način da kanališete ovu energiju, uradićete mnogo i mnogo toga će biti pozitivno i produktivno.

Datumi i trenuci koje treba imati na umu: Pun Mesec 28. oktobra ima vaše ime svuda po sebi, i treba da zapamtite da je ovo dan za velike manifestacije kada su u pitanju posao i obaveze. Ako imate na umu probleme sa novcem, onda morate da uključite pomoćnike. Imate Mesec Ovna koji vam pomaže 27. oktobra — to je vreme da otvorite usta i zatražite želju koja vam je potrebna.

Dakle, gledamo na 26., 27. i 28. oktobar kao na dobro vreme da prikupite svoje namere i manifestujete ih kao stvarnost. Ne plašite se neuspeha i rizikujte. Ova nedelja može biti izvanredna ako se posvetite tome.

Bik (20. april - 20. maj)

Koliko god se osećali kao da ovo jednostavno 'nije vaša nedelja', ono što se dešava jeste da ćete za ovo vreme, 23. oktobra, biti stavljeni u poziciju da se morate još jednom dokazivati, baš kada ste mislili da je to završeno. Osećate da je sve što radite samo da pokušavate, pokušavate, pokušavate... i za šta? Samo da bi vam rekli da se morate više potruditi... ponovo?

Pa, ovo bi mogao biti poziv za buđenje za vas, jer izgleda da, iako dajete sve od sebe, možda se dešava da jednostavno ne želite da vam se kaže da uradite više. Ovo implicira da mislite da je ono što trenutno razvijate dovoljno, a to je ego-sagorevač. Možda neće biti dovoljno, i to je vaš poziv za buđenje."

Ovaj poziv za buđenje vam donosi sezona Škorpije i ideja da imate Mesečev trigon Merkur i Mesec u konjukciji sa Saturnom koji se dešava istog dana, 24. oktobra. Sa punim mesecom u vašem znaku Bika 28. oktobra, moraćete da napravite korak. Osećaćete pritisak da preuzmete više odgovornosti, iako oklevate.

Datumi i trenuci koje treba imati na umu: Razmislite o dolasku punog Meseca 28. oktobra, u znaku Bika. Ovo vam pokazuje gde ste emocionalno. Imate nedelju koja se završava sa Mesečevim trigonom Venerom, što bi moglo da preokrene sve za vas. Ostanite sa pozitivnim i znajte da ako se od vas traži da 'podignete nivo', to nije uvreda... to je dobra ideja.

Blizanci (21. maj - 20. jun)

Imate poruku koju želite da podelite ove nedelje i uradićete to na bilo koji način, čak i ako morate da zaustavite saobraćaj da biste preneli svoju poentu. Imate tu ludu energiju Sunca Škorpije koja vas obuzima, i osećate se prilično dobro. Dok Škorpija daje prednost, osećate se kao da ste na tom putu stekli malo samopouzdanja, a to samopouzdanje ide ka vama da predate svoju poruku ove nedelje nekome veoma posebnom u vašem životu.

Gledajte na ovu nedelju kao na onu u kojoj ćete mnogo uraditi, posebno ako ste kreativni tip. Možda se osećate kao da je mnogo toga što radite solo, ali imate svoje planove i negde postoji ljubav. Sa tranzitima kao što su Mesec Bika i Mesec u trigonu Venera na vašem putu 29. oktobra, osećaćete se kao da možete sve da podnesete.

Profimedia
 

Jedna stvar na koju biste možda želeli da pripazite je da delujete drsko ili arogantno. Videli ste da se to i ranije dešavalo; pokušavate da iznesete svoje misli na način koji vam se čini istinitim, ali na kraju samo vređate druge. Nevin ili ne, ovo bi moglo da vam oteža ovu nedelju, pa pazite kako prenosite svoje reči.

Datumi i trenuci koje treba imati na umu: Želećete da budete svesni 23. i 25. oktobra, jer su tranziti koji se postavljaju za vas tu da vas malo uzdrmaju. Mesec nasuprot Venere možda vam neće doneti sjajne vesti koje očekujete. Fora je ne očekivati ništa i biti iznenađen svime.

Rak (21. jun - 22. jul)

Šta god da se dešava ove nedelje, navešće vas da pomislite da ste se upravo izvukli sa nečim spektakularnim. Iako ovo nije vrsta žurbe za pljačkom novca, ono što će se dogoditi je da će vas sve sa čim se izvučete proganjati kao paranoja tokom cele nedelje. Drugim rečima, uradite nešto nevaljalo sa čime se izvučete, ali TO vam ne da da spavate. Osećaj krivice preuzima ovu nedelju, koja vas iscrpljuje i nervira.

Uvidećete da se ovo više nego verovatno dešava sredinom nedelje, otprilike u vreme punog Meseca u Biku. Ne želite da morate da nosite nešto tako smešno kao što je krivica, posebno ako imate u vidu da nemate za šta da budete krivi. Ipak, univerzum ima načine da uđe u vašu psihu i učini da je osećate dok je ne izlečite.

Možda je ono što je ostalo ovde da se suočite sa istinom o tome šta ste uradili i samo... da se nosite sa tim. Možda ćete otkriti da zbog tranzita kao što su sekstil Meseca i Plutona i Mesec naspram Marsa, koji se sve dešavaju ove nedelje, ne možete da se slažete sa stvarima koje ne smatrate duhovno ispravnim.

Freepik
 

Datumi i trenuci koje treba imati na umu: 25. oktobar, tokom Meseca nasuprot Veneri, biće početak vašeg preteranog razmišljanja, a sa Mesecom u Ovnu 26. oktobra, pitaćete se da li ste pogrešili u proceni. Kada pun mesec nastupi oko 28. oktobra, poželećete da povučete svoje postupke samo da biste se osećali bolje.

Lav (23. jul - 22. avgust)

Jedna od najuočljivijih stvari ove nedelje biće vaš osećaj nezavisnosti i veselog duha. Ne želite da vam smetaju ove nedelje. Iako se baš i ne borite protiv ljudi, otkrićete da najprijatnije trenutke u nedelji provodite sami ili sa kućnim ljubimcima. Videćete da energija Škorpije dopire do vas i podstiče vašu želju za baštom. Dok ova energija obično izaziva strast u romantici, vaša strast će biti usmerena ka prirodi i negovanju.

Niste imuni na čudne i negativne sile koje prate nedelju 23. oktobra, ali se takođe osećate dovoljno snažno da tome kažete NE. Niste raspoloženi za igru, jer volite svoju privatnu malu palatu uma.

Kako nedelja otkriva pun mesec u Biku, možda ćete biti u iskušenju da se igrate, takoreći, u svetu romantike, ali ne ako vam to oduzima previše. Mir je vaša vizit karta i uz mnoge tranzite Jupitera koji vas vode kroz ovu nedelju, bićete u mnogo većem iskušenju da romantišete komad peciva nego osobu.

Datumi i trenuci koje treba imati na umu: 23. i 24. oktobar su vaša stvarna interesovanja ove nedelje, jer su to dani koji drže tranzite koji daju ton vašoj mirnoj, lakoj nedelji. Neraspoloženi ste i ležerni, i niko vam neće smetati.

Devica (23. avgust - 22. septembar)

Da li putujete ili planirate avanturistička putovanja u budućnosti? Provešćete mnogo vremena sa porodicom tokom ovog perioda, što vam sasvim odgovara. Manje ste skloni da budete sa prijateljima jer osećate da imate važnije stvari na umu i da samo članovi porodice treba da imaju privilegiju da znaju šta se dešava sa vama.

Tokom rastućeg Meseca u Ovnu, možda ćete osetiti nalet energije koji možete iskoristiti za kreativnost. Dugo se niste bavili umetnošću i bilo da su te umetnosti muzičke, vizuelne ili književne, možda ćete otkriti da je muza tu za vas i otići ćete tamo gde vas inspiracija odvede. To takođe može biti deo vašeg 'putovanja'.

Ako planovi ne prođu kako se očekivalo, verovatno možete okriviti Merkur nasuprot Marsa za uznemirenje, iako ste očekivali da bi se tako nešto moglo dogoditi. Sve je u redu, jer se nećete baš ljutiti zbog malih stvari tokom nedelje od 23. oktobra.

Datumi i trenuci koje treba imati na umu: 29. oktobar vam daje šansu da duboko udahnete i shvatite sve što se dogodilo tokom nedelje. Imali ste uspone i imali ste padove. Do trenutka kada ovodnevni tranzit Mesečevog trigona sa Venerom utiče na vas, osećaćete se veoma dobro u vezi sa svime.

Freepik
 

Vaga (23. septembar - 22. oktobar)

Ponekad biti Vaga znači boriti se da održite ravnotežu u svom životu, a zatim se pitate da li je ravnoteža previše dosadna da biste je održavali. Dobro došli u ovu nedelju, i dok Sunce Škorpije sija na vas, možda ćete otkriti da je sve što ste učinili da održite mir i stvorite red koji ste konačno uspostavili samo kraljevska dosada.

Nemojte se iznenaditi ako izazovete uzbuđenje tokom nedelje 23. oktobra 2023. jer niste uvek tako stabilni i uravnoteženi kao što priroda vašeg horoskopskog znaka podrazumeva. Dok se 28. oktobra približavate punom mesecu u Biku, možda ćete otkriti da ste grubi i spremni da izazovete smetnje. Nije da želite negativnost, ali vam je ozbiljno potrebna distrakcija.

Videćete da ove nedelje ne možete sebi pomoći. Dosadno vam je i morate da poremetite red da biste videli da li možete da napravite nešto zanimljivo. Nije da ne možete da uradite nešto kreativno... Sigurno možete i hoćete da uradite tako nešto, ali vam treba više, i to je problem ove nedelje.

Datumi i trenuci koje treba imati na umu: O, pun mesec je kada vaš unutrašnji ludak izađe na površinu i ovde pokazujete ljudima da Vaga nije samo ravnoteža i jednakost. Ovo je kutija iz koje povremeno morate da se oslobodite, a tokom nedelje 23. oktobra, to je samo trenutak za vas.

Škorpija (23. oktobar - 21. novembar)

U potpunosti ste zaokupljeni čitavom sablasnom oktobarskom stvari i sada kada je vaša sezona Sunca ovde i biće ovde dok Strelac ne preuzme vlast sa svojim nasilnim stavom i odvratnim optimizmom, iskoristićete nalet moći koji osećate tokom nedelje 23. oktobra. Kao da je neko bacio prekidače u bekstejdž, a ti si živ i u plamenu - želite da se akcije, život i snovi ostvare.

Strast je glavna reč za vas ove nedelje, a stvari poput diskrecije ili gracioznosti su definitivno van prozora. Vi ste potpuno jedno sa energijom punog Meseca i iako se ta energija dešava samo jednom u toku nedelje, 28. oktobra, osećaćete se kao da je svaki dan ove nedelje o dolasku do tog punog meseca, gde ćete je pustiti da se pocepa.

Ovo je takođe veoma društvena nedelja, pa očekujte da vam se vaše kolege pridruže u veselju. Vaš osećaj je 'što više, to bolje' čak i ako je ono u šta ste upleteni nevolja... Zapravo, mnogo je zabavnije biti sa ljudima ako podižete rulju i izazivate nevolje. Oh, dečko.

Pixabay
 

Datumi i trenuci koje treba imati na umu: Ono što počinje 23. oktobra, nastavlja se tokom cele nedelje, tako da je jedini pravi dan od važnosti ovde 28. oktobar, kada će vas pun mesec izbaciti iz kuće da lajete na ulici. Želiš zabavu i dobićeš je ove nedelje. Obuci odelo. Vreme je zavijanja.

Strelac (22. novembar - 21. decembar)

Možda ćete želeti da se uvučete u svoj prostor i igrate ga kul počevši od 23. oktobra. Ne zato što ne možete da se nosite sa zabavom i zabavama koje vam obećavaju ove nedelje, već više u skladu sa vašom prirodnom željom da samo - budete sami. Ove nedelje se dešavaju mnogi tranziti zbog kojih ćete osećati da biste bolje prošli sami, živeći u svom umu.

Pre svega, zabava je uvek tu i ne osećate da je vaše prisustvo neophodno u ovom trenutku. Sa svim prazničnim zabavama i događajima koji se približavaju, osećate se kao da bi bilo bolje da se jednostavno povučete u svoj svet... možda u pripremi za divlju zimsku sezonu.

Osim toga, imate stvari na umu i kako se pun mesec približava, poželećete da proverite sa svojim duhom da vidite da li se vaše namere manifestuju na način na koji biste želeli. Vi verujete u energiju punog meseca i da se ona pojavi 28. oktobra je vaš način da proverite da li je vaša energija „uključena“, da tako kažem.

Datumi i trenuci koje treba imati na umu: Cela nedelja je ona u kojoj se držiš za sebe, ali ćeš 27. oktobra možda biti u iskušenju da izađeš i raspustiš kosu. Međutim, nećete to učiniti, ali ćete biti u iskušenju. Trenutno ste u režimu 'povlačenja'. Više verujete u duh nego u aktivnost.

Jarac (22. decembar - 19. januar)

Tokom nedelje ćete sigurno znati da sve za šta ste do sada radili dolazi do izražaja. To bi takođe moglo značiti da se pojavljuju i neke od 'negativnih' stvari, ali ćete se u skladu s tim pozabaviti njima. Trenutno se osećate prilično namešteno. Dok oko vas ima nereda, ne dozvoljavate da mnogo utiče na vas cele nedelje.

Sa Mesečevim sekstilnim Plutonom 26. oktobra zapitaćete se zašto niste pokušali da promenite svoje načine ranije, pošto ste dovoljno veliki da shvatite da vam je mišljenje nekoga u vašem životu koristilo. Otvoreni ste za glasove drugih i mnogo više ove nedelje nego ikada ranije.

Počeli ste da shvatate da niste ostrvo i da je u redu da se oslanjate na druge jer su ljudi u vašem životu veoma pouzdani. Videćete primer da se ovo dešava ove nedelje. Sa punim mesecom u Biku, iskusićete ideju da je u redu da stojite na svom mestu, ali se savijate kao trska.

Datumi i trenuci koje treba imati na umu: Kraj nedelje je važan za vas jer je Merkur nasuprot Jupitera i to vam omogućava da vidite da je u redu da tražite pomoć. Sa Merkurom u konjunkciji sa Venerom, videćete da vaš ljubavni život funkcioniše bolje kada delite ideje, a ne kada insistirate da stvari idu kako treba.

Pixabay
 

Vodolija (20. januar - 18. februar)

Ova nedelja je veoma, veoma jaka za vas, i ne samo da vas je strast Škorpije jako pogodila. Osećate da je pravo vreme da nešto kažete što vam je na umu... i to je upravo ono što ćete učiniti. Ovo je poznato i uticaće na određene članove vaše porodice. Bićete oštri i precizni, ali ćete biti efikasni.

Primetili ste da su stvari kliznule u nered u vezi sa porodičnim poslovima. Vidite da kako se puni mesec približava, niko u porodici ne želi da se bavi time. Ti si jedini koji izgleda vidi ovu istinu, i to je istina. Ne verujete samo da ste u pravu. Ovo se dešava i vi ste taj koji će to shvatiti.

Mesečev sekstil sa Saturnom, 28. oktobra, pokazuje vam da ljudi u vašoj porodici jednostavno žele da ostanu u neznanju. Njih nije briga i otkrićete da ako želite promenu, ne samo da ćete vi biti taj koji će je ostvariti, već vaša porodica zavisi od vas da budete 'heroj'.

Datumi i trenuci koje treba imati na umu: 28. oktobar će biti dan koji će vam doneti veliku pažnju, ali vi ste u redu sa svim tim. Više vam ne smeta da budete moćni igrač jer, kako kažu, 'to je prljav posao, ali neko mora da ga radi'. Taj neko bi bio ti.

Ribe (19. februar - 20. mart)

Iako je poznato da sezona Škorpije izaziva strast u romantici, možda ćete otkriti da teška romansa nije baš ono što imate na umu ove nedelje. Ove nedelje ćete se možda osećati kao da osoba sa kojom ste prebrzo ide. Njihova strast vas može naterati da nazadujete. Želite romantiku, ali ne želite 'tešku' koja dolazi sa njom... bar ne još.

Ovo nazadovanje se dešava zbog tranzita kao što su Mesec Ovan i Mesec u kvadratu Plutona. Sa Marsom nasuprot Jupitera 28. oktobra, tokom punog meseca u Biku, to je kao da vaš romantični partner iznenada izlazi iz mraka i izlazi na svetlo sa zahtevima koji vas jednostavno ne zanimaju.

Negde ove nedelje, moraćete da odlučite da li želite ili ne želite da nastavite sa tako agresivnom osobom. S obzirom da imamo Mesec nasuprot Merkuru, možda nećete razmišljati o komunikaciji sa njima da biste uspostavili red. Razgovor je ključan ovde, ali to možda nije ono što vam je glava.

Profimedia
 

Datumi i trenuci koje treba imati na umu: 28. oktobar ima toliko vatre i besa da ako želite da imate značajan dan, to bi sigurno bio ovaj. Učini sebi uslugu - ne pretvaraj ovo u ogromnu stvar. Upotrebite moć komunikacije da biste je isekli do dna. Nemojte preterano reagovati samo zato što ne možete da se izrazite rečima, piše Your Tango.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike