Koji horoskopski znak bi bio koji vojskovođa iz prošlosti?

04.07.2023

10:20

1

Autor: 24sedam

Da li prepoznajete neke svoje osobine kod ovih istorijskih ličnosti?

Koji horoskopski znak bi bio koji vojskovođa iz prošlosti?
Copyright Pixabay

Hrabri, energični, odvažni, inteligentni, zaštitinički nastrojeni, analitični, harizmatični... Ovo su samo neke od osobina koje su krasile čuvene vojskovođe koje su ispisivale stranice svetske istorije. 

Kako svaki horoskopski znak karakterišu određene osobine, pred vama su moguće kombinacije koji bi znak Zodijaka bio neki vojskovođa u istoriji. 

Ovan (21. mart - 19. april): Napoleon Bonaparta

Ovan je hrabar i energičan vojni vođa. Napoleon Bonaparta, francuski vojskovođa, bio je odvažan lider koji je predvodio svoje trupe u brojnim bitkama i osvajao velike teritorije.

Profimedia
Napoleon Bonaparta

 

Bik (20. april - 20. maj): Julije Cezar

Bik je istrajan, stabilan i uporan. Julije Cezar, rimski vojskovođa, gradio je svoju moć i dominaciju kroz čvrstu kontrolu i strateške poteze.

Blizanci (21. maj - 20. jun): Aleksandar Veliki

Blizanci su inteligentni, brzi u razmišljanju i vešti u komunikaciji. Aleksandar Veliki, makedonski vojskovođa, bio je genijalni strateg i vođa koji je stvorio jedno od najvećih carstava u istoriji.

Rak (21. jun - 22. jul): Julije Cezar

Rak je intuitivan, emotivan i zaštitnički nastrojen. Julije Cezar, rimski vojskovođa, ostvario je značajne vojne uspehe, bio je hrabar lider koji je pokazivao zaštitnički stav prema svom narodu.

Profimedia
Gaj Julije Cezar

 

Lav (23. jul - 22. avgust): Aleksandar Veliki

Lav je hrabar, harizmatičan i vođa. Aleksandar Veliki, makedonski vojskovođa, bio je harizmatični lider koji je inspirisao svoje vojnike i postao simbol hrabrosti i moći.

Devica (23. avgust - 22. septembar): Sun Cu

Devica je analitična, organizovana i pažljiva. Sun Cu, kineski vojskovođa, pisac i mislilac, poznat je po svom vojnom strateškom priručniku "Veština ratovanja". Bio je detaljan i sistematičan u svojim planovima i pristupu ratovanju.

Vaga (23. septembar - 22. oktobar): Zhuge Liang

Vaga je diplomata, pravičan i uravnotežen. Zhuge Liang, vojskovođa iz stare Kine, koji je bio pošten i posedovao diplomatske veštine. Bio je vojskovođa dinastije Šu Han, tokom perioda tri kraljevstva u Kini.

Škorpija (23. oktobar - 21. novembar): Džingis Kan

Škorpije su strastvene, odlučne i tajanstvene. Džingis Kan, mongolski vojskovođa, osnovao je Mongolsko carstvo i postao jedan od najvećih osvajača u istoriji. Njegova strastvena odlučnost i tajanstvenost bili su ključni faktori za postizanje vojnih uspeha.

Strelac (22. novembar - 21. decembar): Džordž Vašington

Strelci su avanturistički nastrojeni, hrabri i inspirativni. Džordž Vašington, američki vojskovođa i prvi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, bio je hrabar vođa koji je vođen svojim idealima stremio ka slobodi i nezavisnosti.

Profimedia
Džordž Vašington

 

Jarac (22. decembar - 19. januar): Julije Cezar

Jarčevi su disciplinovani, ambiciozni i odgovorni. Julije Cezar, rimski vojskovođa i državnik, težio je za vlašću i političkim uticajem, koristeći svoju vojnu moć kao sredstvo za postizanje svojih ciljeva.

Vodolija (20. januar - 18. februar): Horejšio Nelson

Vodolije su inovativne, originalne i društveno angažovane. Horejšio Nelson, britanski admiral i vojskovođa, bio je inovativni vođa u pomorskim bitkama i jedan od najpoznatijih britanskih heroja.

Ribe (19. februar - 20. mart): Sun Cu

Ribe su intuitivne, saosećajne i kreativne. Sun Cu, bio je kineski vojni strateg, kome su intuitivnost, saosećajnost i kreativnost omogućili da postigne vojne uspehe i razvije strategije koje su bile van okvira tradicionalnih pristupa ratovanju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike