Najpozitivniji astrološki tranzit konačno je tu! Jupiter je ušao u Bika, donosi napredak i izobilje, a evo šta to znači za vaš znak

16.05.2023

13:20

0

Autor: K. O.

U astrologiji Jupiter je planeta „zaštite, obilja i višeg učenja“

Najpozitivniji astrološki tranzit konačno je tu! Jupiter je ušao u Bika, donosi napredak i izobilje, a evo šta to znači za vaš znak
Copyright Unsplash

I danas konačno možemo da odahnemo. Najpozitivniji astrološki tranzit 2023. godine konačno je stigao. Jupiter je ušao u horoskopski znak Bik i sada je tu da pomogne svakom horoskopskom znaku da napreduje.

Tokom 16. maja 2023. godine Jupiter će preći na deo neba kojim vlada Bik i tu će ostati sve do 25. maja 2024. godine.

Ovaj tranzit prethodni put smo imali pre nešto više od deset godina, tokom 2011. i 2012. godine, to je bilo vreme u kojem su svi znaci mahom iskusili sreću i obilje, a sada je trenutak da se prisetite kako vam je tada bilo i koja pitanja su vam bila aktuelna.

Jupiter je planeta koja je čak jedanaest puta veća od Zemlje, a ima i jedinstveno astrološko značenje. Jupiterova gravitacija je toliko moćna da privlači sve vrste nebeskih krhotina, spasavajući našu i druge planete od sudara.

Zanimljivo je pomenuti i to da su kroz istoriju mnoge drevne kulture širom sveta uvek poštovale Jupiter kao svog „Velikog zaštitnika“.

Jupiter u astrologiji

Posmatran kao vrhovno božanstvo rimskog panteona, Jupiter je ekvivalent grčkom bogu Zevsu. Prvobitno poznat kao „bog neba i groma“, Jupiter je na kraju postao „kralj svih bogova“, imajući poslednju reč kad god nije postojao konsenzus među ostalim božanstvima.

Unsplash
 

Kada je reč o astrologiji Jupiter je „kosmički ekspander“ i planeta „zaštite, obilja i višeg učenja“. Budući da je antiteza Saturnu, koji donosi teške lekcije, Jupiterov uticaj je zabavan, jer je njegov posao da uveća sve što dotakne.

I dok je sa jedne strane ova planeta povezana sa optimizmom i urođenom radošću života, sa druge strane Jupiter teži potrazi za dubljim značenjem.

Ova planeta vas inspiriše da verujete u budućnost i sve njene mogućnosti. Na kolektivnom nivou, Jupiter predstavlja filozofiju, duhovnost, mudrost, putovanje svetom i znanje.

Na ličnom nivou (u okviru vaše natalne karte), Jupiter predstavlja vaše poglede na svet, duhovne sklonosti i sposobnost da privučete sreću i bogatstvo.

Kakav je Jupiter u horoskopskom znaku Bika?

Sigurno niste sreli osobu koja je rekla da joj je prethodni period bio lagan. Jupiter je poslednjih godinu dana boravio u znaku Ovna, i to od 10. maja do 28. oktobra 2022. godine, pa od 20. decembra 2022. do 16. maja 2023. Za ovo vreme on je uvećavao uticaj Hirona, a ova kombinacija je donela prilično tešku 2023. godinu.

Jupiterovom selidbom u Bika počinje dijametralno suprotan period. Vladar Bika je Venera, poznata kao boginja zadovoljstva. Kao i Jupiter, Venera je uglavnom pozitivna planeta koja podstiče ljubav, brigu o sebi i vezu. Tokom sledeće godine, Jupiter će povećati vašu sposobnost da privuče više tih dobrih stvari.

Profimedia
 

Tokom ovog tranzita prestaćemo da žurimo, jer Bik voli da uživa u životu. Prihvatićemo sporiji tempo života, a zauzvrat shvatiti da kada brinemo o sebi i svom telu, lakše privlačimo pozitivne promene.

Bik je poznat kao horoskopski znak koji najviše voli novac i materijalnu imovinu. Jupiter koji se nalazi u ovom znaku u narednoj godini mogao bi da stvori uslove da finansijsko tržište doživi pozitivne preokrete. Naročito u proleće 2024. godine, Jupiterov susret sa planetom Uran, koja je takođe u Biku, mogao bi da se pretvori u povećanje plata i velike dobitke, piše lepotaizdravlje.rs.

Svi horoskopski znaci osetiće benefite ovog tranzita, a oni koji su rođeni sa ovom kombinacijom planeta i znaka u svojim natalnim kartama čeka pravi preporod i doba uživanja.

A ukoliko ste rođeni između bilo kog od dole navedenih datuma, vaš Jupiter se vraća, što znači da bi sledećih dvanaest meseci moglo postati jedna od vaših najboljih godina do sada!

  • 16. maj 1940 — 25. maj 1941.
  • 28. april 1952 — 8. maj 1953.
  • 12. april 1964 — 21. april 1965.
  • 26. mart 1976 — 22. avgust 1976.
  • 16. oktobar 1976 — 2. april 1977.
  • 8. mart 1988 — 20. jul 1988.
  • 30. novembar 1988 —9. mart 1989.
  • 28. jun 1999 — 22. oktobar 1999.
  • 14. februar 2000 — 29. jun 2000.
  • 4. jun 2011 — 10. jun 2012.

Oni kojima su Mesec, ascedent ili Venera u Biku, takođe će imati lep period Uz to, svako može iskoristiti moć Jupitera u Biku usvajanjem „sporog i postojanog“ pristupa postizanju svojih ciljeva.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike