Koji si kralj prema horoskopu i kakvo vam je carstvo? Da li ste Aragorn, Artur, Deneris, Kaligula, Kleopatra ili Elizabeta?

16.04.2023

13:20

0

Autor: K. O.

Brojni vladari u istoriji bili su pravi predstavnici nekog horoskopskog znaka

Koji si kralj prema horoskopu i kakvo vam je carstvo? Da li ste Aragorn, Artur, Deneris, Kaligula, Kleopatra ili Elizabeta?
Copyright Profimedia

Renesansni dramaturg i Bik u horoskopu Pjetro Aretino je tvrdio: „Ja sam zaista kralj, jer znam kako da vladam sobom."

Bilo da su krunisane glave ili gomila, dobra dela ili loše navike, prošlost i sadašnjost, oni koji vladaju sobom i drugima su izvor stalne fascinacije.

Ako ste gledali film "Žena kralj“, onda je i vas fascinirala Viola Dejvis koja igra generala Nansiku, vođu Agojie, žestoke, isključivo ženske vojne jedinice. „Žena kralj“ je inspirisana istinitim događajima koji se odnose na Kraljevinu Dahomej, jednu od najcenjenijih afričkih država 18. i 19. veka.

U čast ove priče, kao i moćnih ali i manjih vođa koji su vodili ili posrnuli kroz ljudsku istoriju, drevni mit i modernu zabavu, uparili smo regenta za svaki horoskopski znak.

Kralj je mrtav, živeo kralj!

OVAN (21. mart – 19. april)

General Naniska

Kao prvi znak Zodijaka, Ovnovi se ne ustručavaju da budu prvi u svojoj vrsti ili prvi koji će prkositi stereotipima, rodnim normama i drugim stvarima. Kao general Naniska, vođa Agojie Viola Davis je čista vatrena moć i standardno sagorevanje, status kvo koji menja energiju Ovna, personifikovanu.

Profimedia
 

Deneris Targerjan

Emilija Klark kao Deneris Targerjan. Plave krvi i nemilosrdna, Deneris Targerjan je vrhunski Ovan. Dok Džordž R. R. Martin ne navodi datume rođenja za svoje likove, čini se da se na internetu nejasno slaže da je ona oličena u energiji Ovna - dobar, loš i tiranski. Ojačana plamenom, podignuta na leđima zmajeva i sklona da svoje žive neprijatelje peče na roštilju i ubija vladajuću klasu u ime emancipacije, naša devojka je veliki vatreni znak.

Emilija Klark/Profimedia
 

BIK (20. april – 20. maj)

T’Čala

Kao što astrolog Kajl Tomas objašnjava u Marvelovim licima kao horoskopskim znacima, niko nije više Bik od T'Čale, AKA Kralja Vakande AKA Crnog pantera, koga igra pokojni, veliki Čedvik Bozmen.

„Kraljevski, ali skroman, dočekao je Osvetnike u Vakandu u njihovom najmračnijem času tokom 'Osvetnika: Rat beskonačnosti' i bio je vođa u ratu protiv Tanosa. On je neizmerno strastven prema svojim verovanjima i tradiciji, i njegovoj lojalnosti Vakandi.”

Profimedia
 

Katarina Velika

Katarina Velika, koju igra El Fening, prepustila se i izdržala. Bik je najmanje apologetski i najočitiji hedonistički znak u Zodijaku. A El je rođena 2. maja 1979. godine, i igra kraljicu koja je bila poznata koliko po svojoj tvrdoglavoj vladavini, tako i po brojnim flagrantnim aferama i puno vanbračnih naslednika. Katarinina vladavina je preživela desetak pokušaja puča i nekoliko pokušaja atentata, što je znak koji je izgrađen da izdrži. Odana ljubavnica, ako ne i verna žena, Katarina je svojim ljubavnicima davala titule, zemlje, raskošne domove i plaćene sluge.

Profimedia
 

BLIZANCI (21. maj – 20. jun)

Kraljica Viktorija, kraljica Velike Britanije

Ona pokazuje jednu stranu svoje prirode Blizanaca. Rođena 24. maja 1819, kraljica Viktorija bila je višejezična, udovica, alergična na osmeh. Blizanci su poznati po svom intelektu i sposobnosti da utiču na druge, a Viki nije bila izuzetak. Nakon smrti svog muža kraljica je otišla u punu žalost, noseći crno do kraja života. Ovaj estetski izbor odlikovao je kraljicu i nastavlja da utiče na pogrebnu odeću kakvu poznajemo. Blizancima vlada Merkur, planeta komunikacije, a Viktorija je bila poznati lingvista koja je tečno govorila nemački i učila francuski, italijanski i latinski. Blizanci su veoma radoznali i zaziru od konvencija i ograničenja, tako da se vidi da bi Viktorija sklopila bogato prijateljstvo od maja do decembra sa svojim veoma zgodnim indijskim pratiocem Abdulom Karimom koji ju je podučavao hinduskom i urdu. Veza između njih dvoje bila je izvor gneva za njenu potisnutu, rasističku porodicu koja je skoro izbrisala Karimovo postojanje iz istorijskih zapisa nakon njene smrti.

RAK (21. jun – 22. jul)

Henri VIII

Protiv gihta, ali bez osećaja krivice, razdražljiv, kažnjavajući i zaljubljenik u ljubav, zloglasni Henri VIII izražava neke od manje zvezdanih kvaliteta svog sunčevog znaka Rak. Rakovi imaju neprikladnu reputaciju mekosti, ali bilo bi mudro da se uzme u obzir da se rakovi rađaju sa borbenim oklopom i da su sposobniji za odličnu taktičku odbranu. Rođen 28. juna 1491. godine, Rak Henri VIII bio je kralj Engleske i u skladu sa atmosferom svog kardinalnog vodenog znaka, uspostavio je Kraljevsku mornaricu i sebe kao božanskog vladara engleske crkve, prekinuvši veze sa katoličkom crkvom kako bi mogao da oženi svoju ljubavnicu i kasnije joj odrubi glavu. Stvari koje radimo za ljubav i domovinu, svi. Problematičan je svakako, Henri je bio kompleksan Rak i po svemu sudeći bio je dobroćudan i otac pun ljubavi svojoj mnogobrojnoj deci, prikladan za znak koji je povezan sa negovanjem porodičnog nasleđa.

LAV (23. jul – 22. avgust)

Kralj Leonida

Igrao ga je Džerard Batler u „300“, ime kralja Leonidasa prevodi se kao sin lava i odjekuje u hodnicima istorije. Kralj Leonida od Sparte, čije ime u prevodu znači sin lava, je istorijski vladar koji je hrabro poveo mali bataljon vojnika protiv najveće vojske poznate čoveku. Možda je poražen u bici, ali on i dalje živi, kao što to žive legende i Lavovi, u svetim salama istorije.

Profimedia
 

DEVICA (23. avgust – 22. septembar)

Kraljica Elizabeta I

Virgo je latinski naziv za device i stoga je prikladno da je kraljica Elizabeta I, nevenčana devica monarh i sama bila Devica. Pored toga što je taj pojas čednosti držala čvrsto lancima, Liz je uradila sam posao Device da se strateški očuva u životu i u redu za tron usred optužbi svoje polusestre Meri za izdaju. Možda zato što je njena majka En Bolin izgubila glavu, Elizabet je bila odlučna da ostane pametna. Natprirodno staložena kakva samo Devica može biti, Elizabeta je navodno bila ozbiljno dete koje je postalo nevenčana, ali voljena vladarka promovišući viziju sebe kao nepotkupljive i neosvojive. Devicom vlada Merkur, a Elizabeta je, više od bilo kog vladara pre nje, preuzela kontrolu i počela da kreira sopstveni narativ kompetencije i moći.

Kaligula

Na suprotnoj strani spektra Device je rimski Kaligula. Da li su incest ili astrologija krivi za takve ljude? Ko bi rekao! Device obično svoje poroke drže zaključane, ali kada podivljaju, postanu potpuno izopačeni. Pogledajte Devicu, kokainskog kauboja i tigrovu krv koja guta Čarlija Šina. Kaligula je postavio standard za bezakonje zemaljskih znakova. Prema History.com, „On se bukvalno valjao u luksuzu, navodno se valjao u hrpama novca i pio dragocene bisere rastvorene u sirćetu. Nastavio je svoje igre iz detinjstva oblačenja neobične odeće, ženskih cipela i raskošnih dodataka i perika.” Uticaj Merkura, živ je u nasleđu Kaligule, kroz glasine i nečuvene optužbe koje su obojile njegovu vladavinu i nastavljaju da podstiču kontroverze i podstiču razgovore.

Profimedia
 

VAGA (23. septembar – 22. oktobar)

Sandra Avila Beltran

Sandra Avila Beltran, prozvana kraljicom Pacifika, osmehuje se nakon što su je uhapsili federalni agenti. Prepustite Vagi da se pripremi za njihov udarac. Legendarna trgovkinja narkoticima Sandra Avila Beltran rođena je 16. oktobra 1960. što je čini Vagom. Nazvana „kraljicom Pacifika“, preduzimljiva Beltran je stekla ime kao švercer kokaina dok se maskirala u dobrostojeću domaćicu. Beltran se retko viđala sa štiklama i uskim farmerkama i sa njenim prepoznatljivim priveskom Tutankamona, zlatnim brojem „prošaranim sa 83 rubina, 228 dijamanata i 189 safira“. Vagom vlada Venera, planeta lepote, imovine i muzike i shodno tome ona je koristila niz solarijuma za pranje novca.

Prema pisanju Njujork posta, kada je uhapšena 2007. u restoranu u Meksiko Sitiju, Beltran je ubedila federalne agente „da joj dozvole da popravi šminku kako bi izgledala dobro na fotografiji“. I ima još. „U ženskom zatvoru Santa Marta Acatitla naručila je tajlandsku hranu iz luksuznog restorana u Meksiko Sitiju i organizovala injekcije botoksa. Kada su vlasti ugrozile njenu hranu za poneti, Avila Beltran je podnela žalbu komisiji za ljudska prava. Nije u redu ljudi, ali je svakako kraljevsko, piše NewYorkPost.

ŠKORPIJA (23. oktobar – 21. novembar)

Had

Had je škorpionski kralj podzemnog sveta. Škorpionom vlada Pluton, planeta smrti i regeneracije i nazvana je po kralju podzemnog sveta. Takođe poznat kao Had, ovaj mitski vladar je boravio u mraku, sudio živima od mrtvih i opsesivno, ponekad manipulativno, voleo sva obeležja duha Škorpije.

Marija Antoaneta

Marija Antoaneta bila je poslednja kraljica Francuske. Kao što je utvrđeno, Škorpija je sinonim za smrt i regeneraciju, a Škorpion Marija Antoaneta, rođena 2. novembra 1755. Poznata je po svom pogubljenju koliko i po svojoj lakomislenosti i čuvenoj, iako verovatno izmišljenoj frazi, „neka jedu kolače“. Aktuelizovane Škorpije su neverovatno dostojanstvene, mire se sa smrću i retko deluju slabo ili uplašeno. Zaista, u danima koji su prethodili njenom odsecanju glave, Mari je bila hrabra i nepogrešivo ljubazna. Legenda kaže da je na putu do giljotine slučajno stala na nogu svojih dželata i odmah se izvinila. Ubrzo nakon što je ubijena, preduzimljiva Madame Tissaud napravila je posmrtnu masku od njene odsečene glave, izvajajući njeno lice u vosku, sačuvavši ga u smrti i dajući kraljici neku vrstu besmrtnosti. Kraj Marijinog života poklopio se sa završetkom jedne ere jer je trebalo da bude poslednja kraljica Francuske.

Profimedia
 

 

STRELAC (22. novembar – 21. decembar)

Kralj Artur

Strelci su uzvišeni u pričama. Možda nema slavnijeg kralja od Artura. Strelac je znak opimističnog idealiste i u skladu sa ovom temom, Arturova priča je sinonim za viteški kodeks, zasnovan na vrlinama časti, poštenja, hrabrosti i odanosti. Većina naučnika se slaže da se ovaj mitski monarh u velikoj meri ne zasniva na istorijskim zapisima, već na književnom izumu. Pa ipak, stvaran ili izmišljen, on nastavlja, poput mnogih vladara i Strelaca, pre i posle njega, da bude predmet bogatih priča i dubokih analiza.

Profimedia
 

JARAC (22. decembar – 19. januar)

Elvis Prisli

Kralj rokenrola je bio Jarac. Rođen 8. januara 1935. godine, The King of Rock n’ Roll je živeo i bukvalno umro u skladu sa verom Jarca „brinući se o poslu“. Kao i mnogi pre njega, Elvis je pozajmio i krao od boljih da bi krivotvorio svoj identitet i obezbedio svoje nasleđe. Smeten, poput mnogih zemaljskih znakova, svojim porocima, on ostaje u srcima, umovima i džuboksima sveta kao krunisani čovek bez premca.

Kralj Aragorn

U ulozi Aragorna prikazan je glumac Vigo Mortensen. Vigo Mortensen ima dugu kosu Jarca. Postojan, ali ne bez nežnosti, on shvata, kao i najbolji u svom znaku, da igranje duge igre i čekanje imaju veliku korist; uglavnom dobijate ključeve kraljevstva I dobijate da se oženite vilenjačkom kraljicom svojih snova.

Profimedia
 

VODOLIJA (20. januar – 18. februar)

Vu Zetian 

Vu Zetian je razbila granice, imperija koju je stvarala Vodolija. Oni su ljudi velikih ideja, vođe kultova i graditelji sveta oni se kreću linijom između uspostavljenih temelja i radikalnog napretka. Vidimo ovo izraženo u Vu Zetian, jedinom ženskom monarhu u kineskoj istoriji. Ova vodena carica započela je svoj život kao konkubina koja je godinama vladala dinastijom Džou. Pod njenim vođstvom, koje je počelo u 7. veku i sa njenom latentnom vojnom veštinom, carstvo je proširilo svoje teritorije dalje nego ikada ranije.

Profimedia
 

 

RIBE (19. februar - 20. mart)

Kleopatra

Kleopatrin pravi datum rođenja izgubljen je u istoriji, ali se kladimo da je dama bila Riba, baš kao Elizabet Tejlor koja ju je dovela do smelog, lepog života u naslovnom filmu. Ribe su veliki ljubitelji Zodijaka i na seksualnost gledaju kao na instrument za uklanjanje barijera između svakodnevnog i božanskog. Oni takođe ne prezaju od toga da izvedu neki trik kako bi obezbedili krunu, a Kleo je koristila svoje lukavštine da zavede Cezara i Marka Antonija i da zavlada kao najlegendarnija dama koju je Egipat ikada video, piše NewYork Post.

Profimedia
 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike