Spremite se, stiže retrogradni Merkur: Od 21. aprila do 15. maja ove znakove Zodijaka čekaju promene!

09.04.2023

19:09

0

Retrogradni Merkur od 21. 4. do 15. 5. sve će nas naterati da zastanemo, da razumemo sebe, svoje vrednosti, svoje prioritete

Spremite se, stiže retrogradni Merkur: Od 21. aprila do 15. maja ove znakove Zodijaka čekaju promene!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Ovan, retrogradni Merkur biće u vašem sektoru finansija i samopoštovanja. U ovom periodu bi bilo dobro da vratite dug ako ga imate. Takođe, u ovom periodu vam se može obratiti bivši poslodavac ili osoba koja u velikoj meri utiče na vaše samopouzdanje.

Vodolije, retrogradni Merkur će vas naterati da razmislite o osnovama vaše psihe: da razradite svoj odnos sa majkom, sa porodicom, i odlučićete da izgradite sopstvenu psihološku podršku. Merkur počinje da ulazi u stepene svoje retrogradne petlje u znaku Bika, što će nas sve naterati da se pozabavimo temom samopoštovanja, ishrane, finansija i ličnih vrednosti.

Do 15.5. situacija oko ovih pitanja će se manje-više razjasniti ili razviti, što znači da ćemo svi naučiti lekciju o strpljenju i traženju nekog smisla.

U astrologiji, znak Bik vlada drugom kućom, koja je odgovorna za ono što osoba ima: to nisu samo njegove finansije, to je sva njegova energija uopšte. Važno je dodati da se u znaku Bika pomračenja dešavaju već 1,5 godinu, a do 2025. godine u ovom sazvežđu je Uran – planeta napretka i gubitaka.

Stoga, na putu ka poboljšanju finansija, samopoštovanja i načina života, neminovno nešto gubimo. I retrogradni Merkur od 21.4. do 15.5. sve će nas naterati da zastanemo da razumemo sebe, svoje vrednosti, svoje prioritete.

Ovan

Retrogradni Merkur će biti u vašem sektoru finansija, samopoštovanja i uopšte načina na koji distribuirate svoju energiju. U ovom periodu bavićete se time koliko sebe cenite – moraćete da se vratite u prošlost da biste razumeli kako je današnja situacija povezana sa onim što ste sami pustili u svoj život.

Na primer, počećete da brinete da ne zarađujete dovoljno, pa ćete odlučiti da razgovarate sa nadređenima o povišici (što će uključivati ponovno potpisivanje papira). Uvid će se odnositi na vaše finansije i samopoštovanje - jednostavno ćete sebi dozvoliti više, osećaćete se moćnije.

Bik

Retrogradni Merkur će biti u vašem sektoru akcije – možete promeniti dokumenta, pasoš, položaj ili će doći do promene zanimanja. Na primer, bili ste direktor, a sada ćete postati direktor filijale.

Pored toga, retrogradni Merkur će uzeti u obzir vašu ishranu, imidž i način na koji se postavljate – možda ćete odlučiti da se vratite staroj boji kose ili unajmite stilistu da vam pomogne da sredite svoju garderobu i unesete nešto novo u svoj izgled. Merkur vas takođe može naterati da promenite nešto u vezi sa vašim detetom ili poslom. Uvid će se ticati vas - vašeg izgleda, položaja i čina.

Blizanci


Retrogradni Merkur biće u vašem sektoru podsvesti, sna, iluzija.  Generalno, retrogradni Merkur u sektoru podsvesti često daje nesanicu, jer mozak počinje da radi kao mlin – kao da danonoćno tražite nekakav odgovor. Pratite ono što vam snovi govore. šokirati. Može doći i do iznenadnog putovanja negde daleko.

Rak

Retrogradni Merkur biće u vašem sektoru prijatelja, tima i istomišljenika, što znači da ćete početi da komunicirate sa onim ljudima sa kojima ste nekada radili ili živeli. Na primer, videćete se sa školskim drugovima ili bivšim kolegama.

Takođe, ovaj sektor vašeg grafikona je odgovoran za vaše ambicije i snove: kao da ćete analizirati koliko ono što želite za sebe u budućnosti je u korelaciji sa vašim vrednostima. Bićete testirani i u odnosima sa prijateljima – neko se može vratiti iz prošlosti ili ćete sami otići da posetite prijatelja.

Lav


Retrogradni Merkur će biti u vašem sektoru karijere - činiće se da preispitujete svoje ciljeve, dostignuća i profesionalne zadatke. Moguće je da će se vaš bivši šef vratiti i zamoliti vas da radite za njega. U psihološkom smislu, imaćete analizu svog životnog cilja – gde ciljate, šta želite...

Generalno, Merkur će hodati napred-nazad na najvišoj tački vaše karte rođenja, koja je odgovorna za smisao postojanja i vaš pravac. Kao da ste odlučili da proverite svoj kompas i možda svoju rutu, što će vam na kraju doneti bolji fokus na ono za šta ste rođeni. Koja je moja svrha? Šta ja zaslužujem?

Devica

Retrogradni Merkur će biti u vašem sektoru putovanja i obrazovanja: prvo, možda odete na mesto na kome ste bili ranije i to će u velikoj meri proširiti vaš pogled na svet. Takođe, čekate ponovno izdavanje dokumenata, karata ili pasoša za neko putovanje u inostranstvo (ovo uključuje podnošenje dokumenata za dobijanje boravišne dozvole i sl.).

U pogledu obrazovanja, upoznaćete svog karmičkog učitelja kome ćete se vratiti da biste proširili svoj pogled na svet. Moguće je da imate popravni ispit ili ćete deo znanja morati da dokažete u praksi. Psihološki, retrogradni Merkur će "razbiti" granice vašeg pogleda na svet – kao da je vreme da odete dalje.

To znači da ćete naići na nešto što će promeniti vaš sistem verovanja, religiju ili smisao postojanja.

Vaga

Retrogradni Merkur će biti u vašem sektoru zajedničkih finansija sa partnerom - verovatno ćete prikupiti dokumenta ili novac za neku vrstu ulaganja. Možda ćete morati ponovo da podignete kredit ili vratite novac za osiguranje, popravke i slično.

Takođe, ovaj sektor u vašoj natalnoj karti odgovoran je za krize i unutrašnje stavove – verovatno ćete morati da se suočite sa nekom vrstom straha iz prošlosti. Moguće je da će se iznenada desiti hitan događaj – na primer, moraćete da rešite neki zdravstveni problem ili ćete možda naići na psihički tešku situaciju koju treba da rešite.

Na primer, saznaćete za izdaju svog partnera, ili možda sami odlučite da se vratite svom bivšem  partneru.

Škorpija


Retrogradni Merkur biće u vašem sektoru veza, što znači da će vam se možda vratiti ljudi iz prošlosti – bivši ljubavnici i poslodavci sa kojima ste radili na zajedničkim projektima. Najverovatnije je povratak u prošle veze posledica činjenice da preispitujete svoj stav prema sebi.

Dakle, možete očekivati susrete sa bivšim kolegama, slučajne susrete – svi oni će vam preneti važne informacije. U profesionalnom smislu, može vam se ponuditi novi ugovor o radu u mestu gde ste ranije radili. Pored toga, možete ponovo početi da se oglašavate i promovišete na društvenim mrežama. Uvid će se odnositi na odnose sa vašim partnerom i drugim ljudima - u njihovim rečima, u njihovom načinu života i u njihovom odnosu prema vama, postoji nagoveštaj iz Univerzuma.
 

Strelac


Retrogradni Merkur će biti u vašem poslu i zdravstvenom sektoru - verovatno ćete se vratiti na prethodni projekat ili vam može biti ponuđeno da zaradite novac tako što ćete se pridružiti istom timu sa kojim ste ranije radili. Što se tiče zdravlja, moraćete ponovo da se podvrgnete nekom pregledu da biste detaljnije razumeli svoje stanje.

Moguće je da ćete tokom čitavog perioda retrogradnog Merkura vredno raditi na određenom načinu života kako biste poboljšali svoje stanje. Na primer, lekar će vas naterati da uradite istu analizu 2 puta.

Jarac


Retrogradni Merkur biće u sektoru ljubavi, radosti, dece i ličnih poslova, što znači da će u svim ovim oblastima biti primetan dašak prošlosti. Na primer, prikupićete dokumenta za svoje dete da biste ga upisali u vrtić, školu ili dobili pasoš. Može se raditi i o dokumentaciji za vaše poslovanje, može se raditi o finansijskoj reviziji.

Kada je ljubav u pitanju, možete početi da razmišljate o tome šta vam je nekada donosilo radost i kako da se vratite u ovo kreativno, bezbrižno stanje. Na primer, ako ste išli na plesove, onda ćete razmišljati o nastavku kursa. Ili će vas drugarica pozvati na neki događaj i ponovo ćete postati kreativni.

Vodolija

Retrogradni Merkur će biti u vašem stambenom sektoru - možete prikupiti dokumenta za registraciju nekretnina, izgradnju kuće ili ćete izgubiti vlasničke papire, što će vas na kraju odvesti u potragu. Osim toga, ako ste planirali da kupite kuću, onda ćete se u periodu retrogradnog Merkura predomisliti jer biste mogli naići na neku neočekivanu informaciju ili čak događaj.

Retrogradni Merkur je takođe povezan sa poslovima vaše porodice – mogu da vas posete stari rođaci koje niste dugo videli.  U psihološkom smislu, retrogradni Merkur će vas naterati da razmislite o osnovama vaše psihe: da razradite svoj odnos sa majkom, sa porodicom, i odlučićete da izgradite sopstvenu psihološku podršku.

Ribe

Retrogradni Merkur će biti u sektoru dokumenata - preknjižićete papire ili tražiti stare ugovore, overena punomoćja i imovinska prava. Budite oprezni sa dokumentima jer postoji mogućnost gubitka. Možete razmisliti i o tome da se vratite na načine koji su vam nekada bili navika: na primer, zbog preseljenja u stari stan ili zato što će vam biti propisane procedure koje ste radili ranije.

Pored toga, moraćete aktivno da poboljšate neke veštine - u govoru, pisanju, radu rukama. Kao da će vam trebati ono što ste davno uradili čak i da zaradite novac. Isti sektor vašeg grafikona je odgovoran za bliska putovanja - najverovatnije ćete imati mali poslovni put ili obilazak grada u kojem ste bili. To može biti lep hotel, farma, eko-hotel, vinogradi.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike