Nastavnika informatike učenice optužile za zlostavljanje: On udaljen sa posla, roditelji u strahu!

16.12.2021

14:04

0

U školi su potvrdili da "postoji osnovana sumnja na elemente nasilja nastavnika informatike prema učenicima"

Nastavnika informatike učenice optužile za zlostavljanje: On udaljen sa posla, roditelji u strahu!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Učenice Osnovne škole "Laza Kostić" u selu Kovilj, koje se nalazi na 15 kilometara od Novog Sada, optužile su nastavnika informatike V. M. da ih je seksualno zlostavljao i da ih je "prisiljavao da se dodiruju".

Kako pišu mediji, nastavnik je privremeno udaljen sa rada do okončanja disciplinskog postupka, a zbog osnovane sumnje koja postoji na elemente nasilja prema učenicima.

U pismu koje je stiglo redakciji Telegrafa od zabrinutih roditelja, oni kažu da se se učenice požalile svojoj razrednoj, nastavnici geografije, te da je ona odmah odreagovala i sve prijavila direktorki škole.

- U strahu za bezbednost dece razredni starešina je odreagovala i razgovarala sa direktorom škole, zatim je V. M. ubrzo sankcionisan sa radnog mesta nakon priznanja za počinjeno delo, što su sigurnosne kamere i potvrdile. Učenice su vrlo brzo u pratnji roditelja bile saslušane u policijskoj stanici - navode zabrinuti roditelji.

Oni, međutim, kažu da se tu priča nije završila.

- Nastavnik i posle priznanja za počinjeno delo želi da prisustvuje nastavi dok se uviđaj ne završi. Roditelji su u strahu za bezbednost sopstvene dece i najavljuju štrajk ukoliko se izvesni nastavnik bude pojavljivao - pišu oni.

U školi su potvrdili da "postoji osnovana sumnja na elemente nasilja nastavnika informatike prema učenicima".

Direktorka škole je, međutim, samo pročitala pripremljeno saopštenje u vezi ovog događaja.

- Postoji osnovana sumnja na elemente nasilja nastavnika informatike prema učenicima. Zaposleni je privremeno udaljen sa rada do okončanja disciplinskog postupka. Zbog zaštite interesa maloletnih lica i postupka koji je u toku, nije moguće iznošenje više informacija o događaju - pročitala nam je direktorka, koja nije htela da nam kaže da li se uprkos svemu i posle svega nastavnik pojavljuje u školi, i da li insistira da prisustvuje nastavi, kao što tvrde zabrinuti roditelji.

Povodom ovog slučaja, obratili su se i Policijskoj upravi u Novom Sadu, od koje nismo dobili odgovore, kao ni od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Iz novosadskog Osnovnog javnog tužilaštva kažu da je predmetni događaj prijavljen Policijskoj upravi u Novom Sadu, koja je, po nalogu ovog tužilaštva, prikupila sva obaveštenja koja bi mogla biti od koristi za vođenje krivičnog postupka.

- Nakon čega je dana 15. decembra predmetni događaj kvalifikovan kao krivično delo polno uznemiravanje (iz člana 182a stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika), te je ovo tužilaštvo naložilo podnošenje krivične prijave u redovnom postupku, te će, nakon što bude sačinjena, krivična prijava biti dostavljena ovom tužilaštvu - rečeno je  u Osnovnom javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike