Poznato stanje bebe čija je majka preminula od korone

15.12.2021

06:57

0

Beba je odmah po rođenju stavljena u inkubator

Poznato stanje bebe čija je majka preminula od korone
Ilustracija - Copyright Profimedia

 Novorođenče iz Kragujevca, čija je mama preminula 6 dana nakon porođaja je stabilno i negativno na korona virus - rekao je jutros za RTS direktor Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, dr Slobodan Milosavljević.

Beba je odmah po rođenju stavljena u inkubator, u kom je bila nekoliko dana i sada je stabilno.

Naime, A.M. (42) je u bolnicu primljena 3. decembra, a dva dana kasnije se porodila prevremeno, u 34. nedelji trudnoće. Kao kovid pozitivna vođena je od 29. novembra.

Dr Slobodan Milosavljević je objasnio da je A. M. u trudnoći dobila gestacijski dijabetes što je bio njen jedini komordibitet. Odmah po prijemu bila je pregledana od strane ginekologa, odmah je prevedena u kovid deo Urgentnog centra za adekvatniji monitoring i praćenje.

- Inicijalno, pacijentkinja je lečena kiseonikom, nije bila stabilna, ali 5. decembra dolazi do porogšanja kliničke slike, posebno radiološke sa sindromom “belih pluća” kod kovida-  istakao je lekar.

Kako je zaključio, zbog ovakvog stanja ginekolog je zahtevao hitan carski rez posle kog je pacijentkinja intubirana. Na respiratoru je bila do subote kada je i pored pokušaja reanimacije preminula.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike