Nove korona brojke: Još 40 žrtava zloćudnog virusa!

07.12.2021

14:27

0

Najnovije informacije oko kovida u našoj zemlji

Nove korona brojke: Još 40 žrtava zloćudnog virusa!
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 1.884 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 40 pacijenata.

Testirano je 15.843 osoba.

Na respiratorima je 180 pacijenata.

Juče je u Srbiji kovid potvrđen kod 1.565 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 38 pacijenata, dok je na respiratoru bilo 178 pacijenata. Tom prilikom testirano je 13,837  osoba.

Omikon soj trenutno hara Evropom, a u Srbiji još nije zvanično potvrđen. Istržaivači kažu da su mogućii novi simptomi kao što je osip na koži.

Roditelji bi trebalo da dobro obrate pažnju na nešto drugačije simptome ukoliko sumnjaju da je njihovo dete zaraženo omikron sojem, rekao je danas britanski doktor Dejvid Lojd, posebno skrećući pažnju na, kako je rekao, čudan osip po telu.

On je za "Skaj njuz" izjavio da mladi pacijenti koji obole od omikrona osećaju simptome kao što su malaksalost, jaka glavobolja i gubitak apetita, a roditelji bi trebalo da obrate pažnju na te simptome.

Lojd je dodao da osobe obolele od omikrona takođe imaju "čudan osip", pa tako do 15 odsto dece inficirane novim korona sojem dobijaju osip po koži.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike