Vozači, oprez! Magla je, a kreće i pooštrena kontrola saobraćajne policije

06.12.2021

06:27

0

Međunarodna akcija će početi danas u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL - Mreža saobraćajnih policija Evrope, saopštio je MUP.

Vozači, oprez! Magla je, a kreće i pooštrena kontrola saobraćajne policije
Copyright Foto: MUP

Javno preduzeće "Putevi Srbije" pozvalo je jutros vozače na maksimalan oprez pri vožnji i zamolilo ih da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima. 

 
Magla smanjuje vidljivost pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima preko reka. 
 

Od danas pojačana kontrola saobraćaja 

Profimedia
 

 

 
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od danas do 12. decembra sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. 
 
Ova međunarodna akcija će početi danas u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL - Mreža saobraćajnih policija Evrope, saopštio je MUP. 
 
Tokom sprovođenja akcije, saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu. 
 
U svakoj petoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulim licima u Srbiji učestvovao je vozač pod dejstvom alkohola, dok je broj pomenutih prekršaja u konstantnom porastu. 
 
Policijski službenici saobraćajne policije su od početka godine iz saobraćaja isključili oko 45.000 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i oko 1.400 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, naveo je MUP. 
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike