Od sutra pojačana kontrola saobraćaja! Dve stvari će policija proveravati

05.12.2021

13:18

0

U svakoj petoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulim licima u Srbiji učestvovao je vozač pod dejstvom alkohola, dok je broj pomenutih prekršaja u konstantnom porastu

Od sutra pojačana kontrola saobraćaja! Dve stvari će policija proveravati
saobraćajna policija /Ilustracija - Copyright Profimedia

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od sutra do 12. decembra sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. 

 
Ova međunarodna akcija će početi sutra u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL - Mreža saobraćajnih policija Evrope, saopštio je MUP. 
 
Tokom sprovođenja akcije, saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu. 
 
U svakoj petoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulim licima u Srbiji učestvovao je vozač pod dejstvom alkohola, dok je broj pomenutih prekršaja u konstantnom porastu. 
 
Policijski službenici saobraćajne policije su od početka godine iz saobraćaja isključili oko 45.000 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i oko 1.400 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, naveo je MUP. 
 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/MUP

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike