Nove mere: Od 3. januara na KiM samo uz dokaz o potpunoj vakcinaciji

30.11.2021

22:25

0

Nove mere, usvojene na sednici održanoj elekstronskim putem, predviđaju i da sve osobe koje koriste javni prevoz moraju da poseduju sertifikat o potpunoj vakcinaciji

Nove mere: Od 3. januara na KiM samo uz dokaz o potpunoj vakcinaciji
jarinje granica prelaz foto sivacki - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Svi koji ulaze na teritoriju Kosova i Metohije moraće od 3. januara da imaju dokaz da su primili dve doze vakcine.

To je predviđeno novim merama protiv korona virusa, koje je danas usvojila vlada privremenih prištinskih institucija, prenosi prištinska Koha ditore.

Kako objašnjava, do 3. januara, ulazak na teritoriju KiM dozvojen je osobama koje imaju dokaz o primljene dve doze vakcine ili imaju jednu dozu vakcine i negativan PCR test, koji nije stariji od 48 časova ili jednu dozu vakcine i dokaz da su preležali korona virus.

Nove mere, usvojene na sednici održanoj elekstronskim putem, predviđaju i da sve osobe koje koriste javni prevoz moraju da poseduju sertifikat o potpunoj vakcinaciji protiv korona virusa, javlja "Gazeta ekspres".

Prema odluci vlade u Prištini, kako prenosi Kosovo onlajn, javni prevoz mogu da koriste i putnici koji su primili samo prvu dozu vakcine, ali pod uslovom da imaju i negativan PCR test.

- Čak i oni koji imaju dokaze da su preležali korona virus moraju da budu vakcinisani barem jednom dozom da bi putovali gradskim autobusom, navode iz vlade privremenih prištinskih institucija.

Jedna od glavnih mera koja ostaje na snazi je ograničenje saobraćaja od 00.00 do 05.00 casova, dok cje ugostiteljski objekti raditi do 23 casa. Predviđeno je i da se muzika u lokalima gasi u 21.30.

U obrazloženju vlade navodi se da su nove mere uvedene zbog novog omikron soja korona virusa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike