Najnoviji korona presek: Brojke u porastu, preminula su 54 pacijenta

30.11.2021

14:10

0

Autor: 24sedam

Najnovije informacije u vezi s kovidom 19 u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Brojke u porastu, preminula su 54 pacijenta
Copyright

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 2.272 osobe, a istovremeno su od posledica ove bolesti preminula 54 pacijenta, a na respiratoru je 199 pacijenata. Testirano je 16,858 osoba.

Prema jučerašnjiim podacima, koronavirus je bio potvrđen kod 2.180 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminuo 49 pacijenata. Testirane su 14.444 osobe, dok je na respiratoru bilo 203 pacijenta.

Juče se omikron varijanta koronavirusa pojavila u Austriji gde živi veliki broj naših državljana zbog čega se strahuje da će se ubrzo ovaj soj pojaviti i kod nas.

Tim povodom, ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je Srbija preduzela pojačane mere na aerodromu  da se spreči da omikron soj korona virusa, kakav god da je, i da dođe u tom obimu i da naruši zdravlje, život i zdravstveni sistem.

On je podsetio da su na aerodromu pojačane mere, da postoji posebna procedura za ljude koji dolaze iz zemalja gde postoji taj soj u većem obimu, radi se testiranje na aerodromu, ide se u karantin.

- Nikoga ne vraćemo iz Srbije, ljude stavljamo pod kontrolu, nisu to mere da nekog vraćate iz Srbije, i da neko ne može da uđe u Srbiju, procedura nije komplikovana, morate da se testirate, morate biti u karantinu, ako ste pozitivni mi preuzimamo brigu, odgovorne države tako rade - zaključio je ministar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike