Šaljemo poruku spasenja! Patrijarh Porfirije: "Crkva se ne bavi socijalnim temama, već smislom postojanja"

29.11.2021

16:17

0

Oglasio se patrijarh Porfirije

Šaljemo poruku spasenja! Patrijarh Porfirije: "Crkva se ne bavi socijalnim temama, već smislom postojanja"
Patrijarh Porfirije - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Porfirije poručio je da se Crkva primarno ne bavi ni socijalnim, ni ekonomskim, ni bilo kakvim drugim predmetima, temama i problemima.

- Ona se bavi smislom postojanja u svakom kontekstu, u svakoj situaciji i u svakom momentu. Ona šalje poruku jevanđelja, poruku spasenja. U Crkvu dolazimo da bismo dotakli tajnu Hrista kao raspetog i vaskrslog i tajnu čoveka stvorenog ne za smrt, nego za večnost - objavio je patrijarh Porfrije na instagram nalogu.

Kako je naveo, "tek kad na istinski i jevanđeljski način razumemo umom i srcem u isto vreme tu jevanđeljsku poruku i tajnu, onda ćemo imati ispravne stavove, na pravi način ćemo razumeti i sve druge teme i ove koje sam pomenuo i socijalne i ekonomske i političke i kakve god hoćete“.

- Ako budemo Hristom preobraženi, na mestu na kojem budemo, šta god da smo, preobražavaćemo sobom to mesto. Mi preobraženi i preobražavani preobražavaćemo i tvar i ljude oko sebe - rekao je patrijarh Porfirije.

- Otuda oni koji smatraju da je sistem vrednosti koje Hristos propoveda retrogradan, da je Jevanđelje retrogradno, a hoće poruku Crkve o bilo čemu, a u Crkvu nisu ni došli osim što možda sebe smatraju pravoslavnim Srbima po rođenju, naprosto ostaće uvek bez odgovora - poručio je patrijarh Porfirije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike