Neviđeni skandal u školi u Vrčinu: Devojčica ukrala drugarici fotografije s letovanja, pa ih slala svima?

20.11.2021

17:18

0

Sve je navodno krenulo kada je jedna od učenica osmog razreda ove škole slala njene fotografije dečacima i devojčicama iz škole

Neviđeni skandal u školi u Vrčinu: Devojčica ukrala drugarici fotografije s letovanja, pa ih slala svima?
devojčica škola školska ograda - Copyright Profimedia

Nakon skandala koji je nastupio otkrivanjem Telegram grupa gde se u nekoliko navrata delila osvetničke pornografija, novi slučaj nedozvoljenog deljenja fotografija maloletnice potresa beogradsku opštinu Vrčin.

Sve je navodno krenulo kada je jedna od učenica osmog razreda ove škole, iskoristila poverenje i činjenicu da je sa još dve drugarice imala zajednički nalog na aplikaciji "Snepčet", te je bez prethodnog znanja oštećene učenice, slala njene fotografije dečacima i devojčicama iz škole.

Slike sa porodičnog letovanja

Navodno, od trenutka kada je počelo sa širenjem fotografijama na kojima se devojčica nalazila u kupaćem kostimu do momenta u kojem je oštećena devojčica otkrila svojim roditeljima da neko deli njene fotografije, prošlo je par meseci. Otac oštećene devojčice otkrio je koje su fotografije u pitanju, te i kada su one nastale.

- Razgovarali smo sa našom ćerkom, i verujemo da ona fotografije nije slala. Radi se o fotografijama gde smo mi svi porodično na odmoru a moja ćerka u kupaćem kostimu, upravo te slike su ugledale "svetlost dana". Nismo ni mogli da naslutimo kako se to desilo, a najgore od svega je što je naše dete ćutalo mesecima i trpelo da je neko omalovažava i bez njene dozvole deli takav sadržaj - kaže otac.

Zajednički profil

Kako je objasnio, njegova ćerka se sve vreme sama borila, verovala drugaricama, a nije ni slutila šta stoji iza toga. Ono što najviše boli u čitavoj priči, jeste činjenica da su devojčice dolazile u njihovu kuću, gotovo svakodnevno. Kada su dobili poruku da ona navoddno sama postavlja te fotografije, rešili su da istraže stvar.

- Ispostavilo se da su devojčice otvorile taj profil, i da je jedna od njih znala šifru moje ćerke i tako je uzimala njene fotografije i slala svima po školi. Sve vreme, one su dolazile kod nas kući i družile se kao da se ništa ne dešava, a potom smo saznali i ko je organizator svega toga. U školi ništa nisu znali, tako su nam rekli. Kada smo se javili psihologu, oni su se istog momenta pokrenuli i okupili devojčice - navodi otac.

Svakodnevno dolazili kod žrtve

Ono što ipak najviše boli, jeste činjenca da je organizatorka podmukle podvale, slala slike njihove ćerke iz devojčicine sobe. Naime, ona je čekala trenutak da se devojčica udalji, te je onda slala njene fotografije drugarima iz škole.

- Došli smo i do fotografija gde jedna od tri drugarice sedi kod moje ćerke, i dopisuje se sa drugim devojčicama gde se dogovaraju kako da nabave još fotografija. Ona je sedela u sobi moje ćerke i tada joj je stigla poruka da pošalje još neku sliku, a ona je rekla kako ne može jer čeka da moja ćerka izađe iz sobe, nakon što je došlo do momenta da ostane sama, ona je čak slikala i dnevnik moje ćerke i podelila sa drugaricama. Mi porodično znamo i roditelje te dece, družimo se sa njima, ali ih ne krivimo, samo ne možemo da verujemo šta se dešava i kome dete danas može da veruje - objašnjava otac maloletnice.

Sledeći korak koji su roditelji oštećene maloletnice preduzeli, jeste odlazak prvo u školu, a zatim i u policiju.

- Nakon što smo obavili razgovor u školi, moja žena i ja smo sa ćerkom otišli u policiju, jer je kompletna priča poprimila drugu dimenziju i sve je otišlo predaleko. Dali smo svoje iskaze i kompletne dokaze koje imamo, a oni su nam rekli da će uraditi da dođu do glavnog krivca i uklone fotografije. Znate kako, moje dete je trpelo veliki pritisak okoline, Vrčin je mala sredina i umesto da se deca podržavaju, brane i druže, oni jedni drugima podmeću nogu i bave se ovako podlim stvarima - istakao je roditelj devojčice.

Školska predstava kao inspiracija

Škola koju su pohađale sve tri devojčice, pre mesec i po dana organizovala je predstavu koju su osmislili đaci, a tema je upravo bila vršnjačko nasilje. Naime, devojčica koja je dobila ideju da deli slike svoje drugarice, dobila je glavnu ulogu i to devojčice koja je žrtva samog nasilja.

Direktor, psiholog i nastavnici nisu upućeni konkretno u ovaj slučaj, ali roditelji naglašavaju da su istog momenta reagovali.

Postavlja se pitanje, ko je zadužen za ovakve stvari u školama, da li roditelji ili školski službenici? Kako stati na put vršnjačkom nasilju? Kome deca mogu da veruju, i kako ova traumatičnia iskustava ostavljaju posledice na dete u daljem razvoju?

Na kraju razgovora za portal "Srbija Danas"otac devojčice je izjavio da ne želi ništa drugo sem da zaštiti svoje dete, te i da se otkrije krivac.

- Ovim putem, ja ne želim da omalovažim nečije dete, neću čak ni otkrivati njeno ime, samo hoću da kažem da roditelji moraju da razgovaraju sa svojom decom i da ih nauče šta je u redu, a šta nije! Ja sam odlučio da moje dete zaštitim i zato sam se obratio policiji, naravno neću stati dok se pravda ne zadovolji, a sada je sve na organima reda da istraže ko je kriv i ko će na kraju snositi posledice - zaključio je on.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike